Felmondás a felmondási idő semmibevételével?


Kovács_Béla_Sándor # 2023.09.19. 14:11

Kényszeríteni nem fogják. Legfeljebb kifizettetnek vele két havi távolléti díjat. Neki kell tudnia, megéri-e.

drbjozsef # 2023.09.19. 12:30

Van valami megoldás, ha a régi helye ragaszkodik a 2 hónaphoz?
Nincs. Elfogadta. Pacta sunt servanda.

Péterkirály # 2023.09.19. 11:21

Kedves Fórumozók!
Adott egy közszférás cég, ahol az elmúlt évben rengeteg embert bocsátottak el, de érdekes módon mindenkivel megoldották a közös megegyezést, gondoljuk azért, hogy ne kelljen a 2 hónap felmondási időt kivárni, és ne kelljen végkielégítést fizetni nekik.
Most viszont ismerősöm magától kilépne, mert talált egy sokkal jobb helyet, de közölték vele, hogy kevés az ember, és nem tudják közös megegyezéssel előbb elengedni, le kell dolgoznia a 2 hóanp felmondási idejét.
De az új munkahelyen nem biztos, hogy megvárnák ezt a 2 hónap felmondási időt, és félő, hogy inkább fel fognak venni mást helyette. (Bár még nem derült ki, hogy felveszik-e, mert még csak nemrég volt náluk interjún. De most ettől fél nagyon, hogy ez miatt mást fognak felvenni inkább.)
Lehet arra valami megoldás, hogy felmondjon és kilépjen előbb?
Úgy tudom, hogy ha fogná magát, és nem menne be többet a régi helyre dolgozni, akkor a régi hely munkaügyi pert is akaszthat a nyakába. Azt ő se szeretné.
Van valami megoldás, ha a régi helye ragaszkodik a 2 hónaphoz?
(Az milyen már, hogy a cég, amikor neki előnye származik belőle, mindenkivel megoldja a közös megegyezést a végkielégítések ki nem fizetése miatt, de amikor meg mással kellene közös megegyezést csinálniuk, nála ragaszkodnak a 2 hónap felmondási időhöz?)
Köszönöm szépen! :)