lehet két 8 órás munkaviszonyom egyszerre?

jtobe # 2015.01.13. 15:50

Tisztelt Ügyvéd Úr!

A kérdésem az előzőhöz hasonló lenne. Lehet-e valakinek egyszerre 2 közalkalmazotti állása (státusza). Heti 20 és 40 órában, illetve heti 40-40 órában?

Válaszát köszönöm!

patia08 # 2015.02.06. 09:23

Tisztelt Ügyvéd úr!

Segítségüket szeretnénk kérni a következőkben:
A Párom munkavállaló egy cégnél, ahol sajnálatos módon a NAV foglalt, zárolt, őrizetbe vette az ügyvezetőt.
Abban szeretnénk segítséget kérni, hogy, mint munkavállalók elég sokan a cégnél, hogyan tudnak kilépni, mi a menet egy ilyen ügynél a munkavállalókra nézve.
Egyenlőre senki nem tud, nem mond semmit a munkavállalóknak, nincs ügyvezető, nem tudjuk ki a jogosult aláíró, nem tudjuk ki az ügyvéd, stb….
A kollégák próbálnak állást keresni, de nincsenek kilépő irataik, nincs OEP kiskönyv, nem tudnak állást vállalni, stb.
Előre is köszönöm.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.02.06. 09:46

Miért kellene "kilépni"? Az új munkaviszony létesítésének nem akadálya a meglévő.

patia08 # 2015.02.06. 10:25

Köszönöm a gyors választ. Sajnos nem utalják a bért, nincs hova bemenni dolgozni senkinek.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.02.06. 12:21

Akkor fizetnek állásidőt. Ha nincs rá fedezet, akkor a felszámolásban a Bérgarancia Alap helyt áll.

Juji # 2015.02.10. 10:01

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Ha valakinek 2 munkahelye van , hol mind a 2 helyen 4 órás munkaviszonyban dolgozik és egyéni vállalkozó szeretne lenni akkor a 2x 4 órás munkaviszony már főállásnak minősül? Egyéni vállalkozó kiegészítős szeretne lenni.

Válaszát előre is köszönöm.

Anna323 # 2015.02.17. 12:56

Tisztelt Ügyvédúr!
Tavaly kezdtem el dolgozni egy kft-nél. egy éves határozott idejű szerződéssel ami 2015 május 3-ig szól.
2015 február 2-ával felmondtak nekem mivel a cég fizetés képtelenné vált (Nav-os eljárás indult a cég ellen). Azt tudom, hogy május 3-ig igy jár nekem a munkabérem és addig állományban is vagyok. a kérdésem, hogy május 3ig nem vállalhatok semmilyen munkát anélkül h elesnék ettől a béremtől.
Milyen törvény vonatkozik rám ha alkalmi munkát vállalok május 3 előtt?

Köszönöm válaszát:
Anna

Kovács_Béla_Sándor # 2015.02.17. 13:22

Nyugodtan dolgozhatsz.

Mellor # 2015.02.18. 08:24

Tisztelt Ügyvédúr!

Két-három éve dolgozom egy munkahelyen főállásban, (már a negyedik céghez vagyok bejelentve azóta) de tavaly októbertől elvileg 4 órás munkaidőben dolgozom.

Találtam egy új főállást ahol december óta dolgozom, így mindkét helyen foglalkoztatnak.

Az új munkahelyen minden rendben, de az előzőnél ismét át akarnak helyezni egy másik céghez, de a szerződésben 4 órás kötetlen munkaidőhöz főállást írtak be, holott nekem az új munkahely a főállásom már amiről ők is tudnak.
Megkaptam a kilépő papírokat és az adóbevalláshoz szükséges papírhalmot is amiben viszont szó sem esik arról, hogy az utóbbi időben 4 órás munkaviszonyom volt náluk.

A kérdéseim tehát:
Lehet-e egyszerre két főállású munkahelyem?
Lehet-e bármilyen problémám abból, hogy nincs nyoma a foglalkoztatás idejében történt változásnak?

Köszönöm előre is válaszait.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.02.18. 10:45

Nincs olyan, hogy főállás és mellékállás.

semil # 2015.02.22. 18:45

Tisztelt ügyvédúr!

Jelenleg dolgozom napi 8 órában Magyarországon.
Májustól tervezek 3 hónap szabadságot kivenni, és ez idő alatt szeretnék dolgozni Angliában.
Az lenne a kérdésem, hogy megtehetem ezt szabályosan.
Angliában is lehet bejelentett munkaviszonyom és Magyarországon is egyszerre egy időben? És ha igen akkor a kinti jövedelmem után hol kell adót fizetnem?
Válaszát előre is köszönöm!

zacskosleves # 2015.02.24. 20:53

Tisztelt Ügyvédúr!
A cég ahol dolgozom, fizetés képtelené vált, mind beszállítók a hitelezők és a dolgozók felé is, nem kaptam meg a januári fizetésem és nem fogják tudni kifizetni a további béremet sem,a felszámolás még nem indult meg valószínű még elhuzódik március végéig ezt a homályos tájékoztatást kaptuk,számítanak még valami befektetőre de ez nem biztos, ködösítenek,de azt biztosan jelezték, hogy a béreket nem fogják kifizetni,vagy beindul az üzlet vagy majd a felszámoló fogja rendezni az elmaradásokat, az lenne a kérdésem, hogy a jelenlegi munkaviszonyom mellett vállalhatok -e másik teljes munkaidős állást?

fhlevi # 2015.03.31. 18:09

Tiszteletem!

A kérdésem a következő lenne: van egy 8 órás főállásom ami mellett lehetőségem lenne alkalmanként tanácsadóként munkát vállalni. Ez heti pár órás elfoglaltság lenne. Ezt egyszerűsített foglalkoztatással meg lehet oldani? Vagy milyen módon lehet ilyen esetben munkát vállalni? Vállalkozói igazolvánnyal nem rendelkezem!

Előre is köszönöm a segítséget.

Era34 # 2015.04.08. 07:21

Tisztelt ügyvéd úr!
Van egy bejelentett főállásom,de távmunkában végzem.
Elég sok szabadidőm marad,szeretnék még egy munkát vállalni.Csak 4 órást vállalhatok vagy esetleg 6-8 órást is?Akkor a jutalékokat mindkét munkáltatónak fizetnie kell utánam?Vagy csak az egyiknek?És ha csak az egyiknek akkor melyiknek?
Válaszát előre is köszönöm.

3333Éva # 2015.04.25. 06:49

Tiszteletem!

A kérdésem a következő. Dolgozom főállásban 8 órát egy helyen, mellette van egy 4 órás másodállásom ez is bejelentett munka. De találtam még egy munkát ami heti szinten 8 órás munka lenne ami megint csak bejelentene. Tehát jogilag dolgozhatok ilyen sok bejelentett munkahelyen? És kötelező ezt elmondani a fő munkahelyemen?

szjimant.com # 2015.05.20. 10:44

Üdvözlöm!

Itt csak a feltett kérdéseket láttam, a rájuk adott válaszokat nem, ezért keresem meg kérdésemmel:
Jelenleg 4órás szerződéssel dolgozom, ami a próbaidő lejártával 8órára változik, viszont tegnap kaptam egy ajánlatot egy másik cégtől 8 órás állásra.

Mindkét cégnél rugalmas a beosztás, a műszakok remekül összehangolhatóak. Jogilag lehet-e 2 munkahelyem 8-8 órás jogviszonnyal?

Másik kérdésem, hogy amennyiben csak egy 8 órás állást vállalok el, és kiegészítésként vállalkozóvá válok, milyen járulékok fizetendők, és adóbevallás során mi a mérvadó: a vállalkozói státuszom, vagy a főállású munkatársi viszony?

Üdvözlettel:

Szécsényi János

wers # 2015.05.20. 16:10

jogilag lehet-e 2 munkahelyem 8-8 órás jogviszonnyal?
lehetni lehet

adóbevallás során mi a mérvadó” az adóalapba tartozó jövedelmed

ZoliV # 2015.09.01. 09:39

Üdvözlöm!

Munkajogilag lehet-e 8-8 órás közalkalmazotti jogviszonnyal foglalkoztatni alkalmazottat?

kjuice # 2016.01.22. 12:31

Tisztelt Ügyvéd úr!

Az lenne a kérdésem, hogy egy kft. ügyvezetője lehet-e munkaviszonyban másik cégnél.

Köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2016.01.22. 13:32

Igen.

Rexor # 2016.01.22. 14:48

Ha a munkaszerződés nem zárja ezt ki...

wers # 2016.01.22. 15:38

Csak tudja milyen szerződést kötött magával (ha van munkaszerződés), de ha tiltja, hát megengedi magának, és módosítja.

Rexor # 2016.01.22. 15:50

Másik cégről van szó...

wers # 2016.01.22. 15:58

Lehet én vagyok fáradt..

A másik cég eleve tudja, kit akar alkalmazni, kicsit érdekes úgy tervezni valakivel munkaviszonyt, hogy eleve kizárja... ? Akkor miről tárgyalnak?

vpetti # 2016.03.16. 10:00

Köthetek-e egy új munkáltatóval új munkaszerződést április 1-től abban az esetben ha előző munkáltatómmal fennáll még a jogviszonyom április 30-ig?

Eset leírás::
Jelenlegi munkáltatómmal március 1-én közös megegyezéssel úgy döntöttünk, hogy munkaviszonyom április 30-án megszűnik.
Március 1-től fel lettem mentve a munkavégzés alól.
Március 1. és április 30. közötti időszakra vonatkozó munkabérem elszámolása távolléti díjjal történt, melyet egy összegben már át is utaltak részemre.