lehet két 8 órás munkaviszonyom egyszerre?

MDZS89 # 2019.06.13. 06:12

Nem lehet, hogy úgy értik a főállást, ahol régebb óta dolgozol vagy magasabb a fizetésed? Meg furcsa, hogy a munkaügyi dolgozók olyanhoz ragaszkodnak, amit nem is használ a munkajog.

kandi1971 # 2019.06.13. 07:24

MDZS89,

Oké, válaszd ki, melyik a főállásod :

• 8 órás munkaviszony, 300.000.- fizetés, öt éve
  • 4 órás munkaviszony, 500.000.- fizetés, két éve
  • 2 órás munkaviszony, 150.000.- fizetés, tíz éve

:)

kandi1971 # 2019.06.13. 07:26

Azt, hogy egy vízközmű üzemeltetéséhez szükséges mérnöki feladatokat el tudod látni, semmi köze se a fizetésedhez, se milyen régen dolgozol ott, de még a napi munkaidőnek se igen. Csak annak, hogy az előírt feladatokat el tudd végezni. Pont.

drbjozsef # 2019.06.13. 07:28

Mondjuk azért szerintem egy vízközmű üzemeltetés nem egy sima mérnöki munka, mint egy építészmérnök aki üldögél az irodában egy számítógép előtt. Felelősség, üzembiztosság, ellátási kötelezettség, meg ilyenek.

De hogy "főállás" szerintem se függ semmitől, mert nincs ilyen fogalom, az biztos.

nanemaaa # 2019.06.13. 07:40

MDZS89
Szerintem a válasz a munkaszerződésedben van. Abban elvileg rögzítve kell lennie a munkavégzés helyének. Ha mindkét szerződésben meg van határozva, akkor majd eldöntöd, hogy egy s..gel hogy ülsz meg egyszerre két munkahelyet. Ha viszont elvégezheted akár távmunkában is, és a munkavégzés ideje is igazolható, akkor akárhány állásod is lehet egyszerre szerintem. Bár vannak helyek, ahol ezt minimum be kell jelenteni a munkáltatónak, aki ezt vagy díjazza, vagy nem. Közalkalmazotti állás tipikusan ilyen.

nanemaaa # 2019.06.13. 07:42

drbjozsef

OFF
A nap poénja volt, köszönöm, jót röhögtem. Elképzeltem ahogy egy építészmérnök csak üldögél az irodában az asztalánál a számítógép előtt! :D Ez tipikusan az a szakma, olyan üldögélős! :D Köszönöm, vidámmá tetted a napom. :)
ON

drbjozsef # 2019.06.13. 08:29

nanemaaa,

Jó, bocs, csak egy hirtelen példa volt, az épületet mégiscsak számítógépen tervezi, na. De jogos, mondjuk a java programozó jobb példa. (feltéve, ha Farmerama-t programoz, és nem atomerőmű vezérlést)

drbjozsef # 2019.06.13. 11:39

Na de őket? Itt? Példának? :)

nanemaaa # 2019.06.13. 12:10

:D :D :D :D :D

oligaliga # 2019.06.13. 12:15

MDZS89

Az eddigiekhez csak annyit tennék hozzá, hogy a víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 58/2013. (II.27.) Korm. r 31. § (3) bekezdése szerinti főállású munkaviszony gyakorlatilag a rendes, bejelentett 40 órás munkaviszonyt jelenti.

A szolgáltató belső szabályzata vagy kollektív szerződése korlátozhatja a munkavállaló részéről további munkavégzésre irányuló jogviszony létesítését. Ezt érdemes lenne előbb körbejárnod.

A közalkalmazotti jogviszony esetén viszont a munkáltató akár meg is tilthatja a további munkavégzésre irányuló jogviszony létesítését.

Rizikós lenne kilépni a vízműtől, ha ezzel veszélybe sodrod a szolgáltatói engedélyét. Ha ugyamis három hónapon belül nem pótolnak egy főállású vízépítő mérnökkel (ami baromira nehéz), akkor a szolgáltató elveszítheti az engedélyét. Ezt is érdemes megfontolni.

MDZS89 # 2019.06.15. 05:12

Köszönöm szépen az infókat és segítségét.