lehet két 8 órás munkaviszonyom egyszerre?

wers # 2016.03.16. 15:44

igen

Ferenc08 # 2016.04.11. 12:41

T. Forum,
jelenleg Magyarorszagon van bejelentett munkahelyem. Ezzel egy idoben lehet-e bejelentett munkahelyem Svajcban.
Koszonettel:
Ferenc

Kovács_Béla_Sándor # 2016.04.11. 12:50

Szerintem lehet.

Agica67859 # 2016.09.25. 13:25

Üdv
Én azt szeretném megkérdezni: hogy jelenleg közmunkásként dolgozom és szeretnék az egyesült királyságban dolgozni az állás már megvan csak szeretnékbiztosra menni és ugy gondoltam hogy kiveszem a 2 hét szabadságomat és kiutazok ha tényleg ez alatt a 2 hét alatt munkába tudok állni akkor lehet egyszerre ott is munka viszonyom illetve magyar országon is körülbelül 2 3 hétig miutan mar ot dolgozom?? és a munka viszonyt meglehet e szüntetni ugy hogy nem jövök haza??
Segitségüket elöre is köszönöm!!

Kovács_Béla_Sándor # 2016.09.25. 14:58

Na, azt nem!

végrehajtó1 # 2016.09.25. 18:39

Irásban mond fel a szerződésedet.

ildocska # 2016.09.25. 20:20

T Fórum !

Rokkant ellátás és 4 órás minimálbéres munkaviszony mellett lehet-e még egy másik 4 órás minimálbéres munkaviszonyt létesíteni ? Ha igen, akkor a TB kiskönyvet el kell kérnem a jelenlegi munkáltatótól és vinni az új helyre ?
Köszönöm !

Attila111111 (törölt felhasználó) # 2016.09.25. 20:26

T. Ildocska!

Rokkant ellátás mellett 8 órás melót??? Egyáltalán jogosult vagy rokkant ellátásra, mert megleptél.

Attila111111 (törölt felhasználó) # 2016.09.25. 20:29

Rehab. ellátás mellett lehetséges 8 órás meló, mert az jóval enyhébb fokú, na de súlyosabb rokkant ellátás mellett 8 órás???

ildocska # 2016.09.25. 21:09

T Attila !
Nem én vagyok rokkant ellátáson. A családban valaki, aki rokkant ellátáson van és van egy 4 órás munkaviszonya. Mivel a megélhetéshez kevés a pénz és úgy néz ki, lenne lehetőség egy szintén 4 órás munkaviszonyt létesíteni, így lenne összesen 8 óra a munkaviszony , ami két 4 órásból tevődne össze. A Rehab mellett nem lehet, csak 4 órás( illetve lehet több is, csak akkor felfüggesztik az ellátást, amíg 4 óránál és a 4 órás minimálbérnél többet keres) , azon már túl van. A Rokkant ellátásnak vannak fokozatai , lehet dolgozni ,( aki tud )csak kereset korlát van ( minimálbér)
A TB kiskönyv a kérdés :)

Attila111111 (törölt felhasználó) # 2016.09.25. 21:21

Már megbocsáss én értem, de akinek ilyen jó a fizikuma (szerencsére)számomra ő nem rokkant! Rehabnál eltörölték az időkorlátot, most már azonos a rokkant ellátott szabályaival. Tb kiskönyv? Ha munkára alkalmas üzemorvos szerint, akkor kaphat. Üzemorvostól függ!

Attila111111 (törölt felhasználó) # 2016.09.25. 21:35

Rosszul írtam, keverem az egészségügyi kiskönyvvel. Oda kell az üzemorvos!
Tb. Kiskönyvhöz.

http://www.hrportal.hu/…0150224.html

ildocska # 2016.09.25. 21:48

Nem csak az kap rokkant ellátást, akinek a fizikuma rossz....nagyon sokféle betegség ( és állapot) van és sokféle munka...ezért is vannak gondolom fokozatai a rokkantság megállapításának és az ahhoz kapcsolódó ellátásoknak. Van egy 4 órás munkahelye, ahol ott van a TB kiskönyv. Az a kérdés, hogy a második 4 órás munkát is ha elvállalja, akkor oda kell-e vinni a TB kiskönyvet , amit ha elvállal, így sem haladná meg a rokkant ellátás e besorolásába eső megengedett jövedelmet.
Ha változtattak a rehabosok munkavállalásával kapcsolatban, az sok rehabosnak jó. Amikor minket érintett , akkor még heti 20 óra volt.

ildocska # 2016.09.25. 21:54

Köszi a linket :)

citrom gyuri # 2016.10.03. 13:54

Üdvözlet!

A kérdésem az volna, hogy lehet-e 8 órás, határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszonyom egészségügy területén, és mellette egy határozott idejű megbízási szerződéses munkám más területen, amely szintén 8 órás (papíron, de valójában rugalmas munkaidő és nem ütközne a kettő)? ilyenkor elég a munkaadók felé bejelenteni a másik állást és kész, lehet két 8 órás egymás mellett? Egyáltalán: kötelező-e bejelenteni egyiknek a másikat, ha nem ütköznek?

Köszönöm a választ előre is.

Dr.Attika # 2016.10.03. 14:03

Kommunisták fő jelmondata volt: 8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás. Melyiket akarja megrövidíteni a kétszer 8 órás munkaviszonnyal?

Attila111111 (törölt felhasználó) # 2016.10.03. 14:07

:)

citrom gyuri # 2016.10.03. 14:58

Jogos a kérdés, de mint írtam, igazából csak papíron lenne nyolc órás a második, határozott idejű. Valójában tudományos munka, ritkán igényli, hogy konkrétan a munkahelyen megjelenjek, kötetlenül végezhető. De leírás szerint szintén nyolc órás, ezért is a kérdésem.

drbjozsef # 2016.10.04. 04:51

Ha a két munkahelynek nem jelent problémát, és mindkettőnél megfizeted az előírt közterheket, akkor explicite semmi sem tiltja. Lehet. Bejelenteni sem kell egyik helyen sem a másikat.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.10.04. 05:13

Kjt. 43. § (1) Amennyiben a közalkalmazott munkaideje a közalkalmazotti jogviszonyban és a munkavégzésre irányuló további jogviszonyban - részben vagy egészben - azonos időtartamra esik, a munkavégzésre irányuló további jogviszony csak a munkáltató előzetes írásbeli hozzájárulásával létesíthető.
(2) A hozzájárulás megtagadásával szemben munkaügyi jogvita nem kezdeményezhető.

És vannak összeférhetetlenségi okok is.

drbjozsef # 2016.10.04. 06:43

Ezért írtam, hogy "ha nem jelent problémát". Ha ugyanakkor kellene legyen két helyen, az nem fog menni.

limma # 2016.10.04. 07:50

Akkor azt úgy szokták megfogalmazni, hogy havi x óra, vagy negyedévre vagy fél évre tetszés szerint - aztán rád van bízva, hogy éjjel vagy hétvégén csinálod.

Dr.Attika # 2016.10.04. 14:10

Van erre egy egyszerűbben megfogalmazott magyar közmondás: Egy fenékkel két lovat nem lehet megülni.

Regina880 # 2016.10.06. 16:41

Tiszteletem!

Segitseget szeretnek kerni a kovetkezo helyzetben:

Jelenleg keresokeptelen allomanyban vagyok, ekozben- mint munkavallalo- szeretnem megszuntetni a hatarozatlan ideju munkaviszonyomat rendes felmondassal.
Elkepzelhetonek tartom, hogy a munkaltatom ne akarjon majd eltekinteni a 30 napos felmondasi ido letoltesetol. Am en semmi esetre nem kivanom letolteni.
Ha jol tudom- megtehetem azt, hogy a felmondasi ido alatt tappenzen maradok (es ez nem hosszabitja meg a 30 napot).
Ugyanakkor letesithetek a felmondasi ido alatt uj munkaviszonyt egy masik munkaltatonal? Vagy ez jogellenes?

lajcsó # 2016.10.06. 21:24

"letesithetek a felmondasi ido alatt uj munkaviszonyt egy masik munkaltatonal?"
Igen. De akkor egyik helyen keresőképtelen vagy a másikon meg keresőképes? Vagy egyből keresőképtelen minőségben akarsz kezdeni az új helyen is?