Léda521
Javaslom gurgázz vissza nandy e-mail 2010.03.28. 12:43 beírására, ott is van érdemi olvasnivaló.
Léda521
Javaslom gurgázz vissza nandy e-mail 2010.03.28. 12:43 beírására, ott is van érdemi olvasnivaló.
Aki gyes mellett dolgozik, csak annyi nap táppénzre jogosult amennyit az újbóli munkábaállás óta ledolgozott, és az összeg a minimálbér 50%-a lesz.
Táppénzről nem volt szó!
Tudom, de hátha szüksége lesz rá...
Köszönöm nandy!
Tehát, ha jól értem ezen az egy dolgon bukhatok el a 8 órás munkán?
Egyébként törvényileg vissza kell vennie.
T. Szakértő!
egy multinál dolgozom, a mai napon voltam bent egy megbeszélésen.
a kislányom 21én tölti be a 2. évet, szeptembertől veszik fel a bölcsibe. annyit sikerült megbeszélni, hogy azzal kezdenék, hogy szeptembertől kiveszem a felhalmozódott szabadságokat. 2,5évre egyelőre 43napot számoltak, amiben nincsen benne az ezévi. az még plusz lesz.
de! vezetői pozícióban voltam, de azt mondták, oda nem tudnak visszavenni, mert a vezetői státusz tele van. meg pillanatnyilag nem is lennék rá alkalmas. alkalmazottnak mehetnék, azaz pénztárra, vagy polcfeltöltőnek. persze a fizetés, amit ajánlottak feleannyi lenne.
a kérdésem a helyzettel kapcsolatban:
várom válaszát, köszönettel. A.
Léda:
A törvény szerint köteles foglalkoztatni, az érvényes munkaszerződésben foglalt feltételek szerint. A munkaszerződés kötelező eleme a munkaidő is. Tehát ha 8 órás szerződésed van, 8 órában köteles foglalkoztatni.
Ha csökkenteni szeretnéd, arra már nem kötelezhető, de beleegyezhet, ha akar!
anyany:
Nagyon sokszor leírtuk már, hogy
Azt megteheti, hogy ideiglenesen - legfeljebb 42 napra - más munkakörben foglalkoztat, de a béred nem lehet kevesebb! Ez az átirányítás nem járhat aránytalan sérelemmel a dolgozó számára. Azt, hogy mi az aránytalan sérelem, a törvény nem nevesíti, ezt mindig az adott helyzet ismeretében kell eldönteni. De véleményem szerint egy vezető beosztású alkalmazottat nem lehet pl. árufeltöltőnek, takarítónak átirányítani.
Jóestét!s.o.s.
A kisfiam 07 03-án lesz 2 éve és szeretnék munka mellett gyesre menni.
megoldható ez és milyen krlátozással?
Vagy dolgozhatok mellette teljes munhaidőbem is.
Köszönettel egy apuka.
Küzdeni az igazunkért!
Csak úgy dolgozhatsz - ha a munkáltatóval nem egyezel meg a csökkentésben. Azt viszont nagyon körültekintően kell tenni, mert rá lehet faragni rendesen.
A gyes része pofonegyszerű: megigényled, megkapod. Pont.
Jóestét tistelt Kovács_Béla_Sándor!
Kitudná fejteni nekem bővebben?
Jenenleg havi 110 brutót keresek hivatalosan, napi 8 órás munkaviszonyban.
maga szerint mennni fog?
Küzdeni az igazunkért!
A gyes melletti munkavégzés ideje, a kereset összege nincs korlátozva.
(A gyermek egyéves korától)
Sokkal részletesebben nem megy, legfeljebb szótagolhatom: i-gé-nyeld meg a gyest. Ez ennyi.
Tisztelt Szakértő!
Júliusban lesz a kisfiam 2 éves.Jeleztem a cég felé,irásban,hogy okt 1-től ismét szeretnék munkába állni,gyes mellett.Erre igen választ kaptam,sajnos csak szóban.Ma jelezték,hogy nem tudnak foglalkoztatni csak január 1-től.Nekem érvényes tanulmányi szerződésem.Van vmi mód és lehetőség arra,hogy idén munkába tudjak állni a cégnél?Ugye igy csak a gyesem lesz 07-12 hóig.Bért először csak februárban kapnék.Tanulmányi szerződésem lényege,hogy ők foglalkoztatnak én meg addig a cégnél maradok időarányosan a suli idejével.Idő elött távoznék akkor ki kellene fizetnem az iskolai ktgeket.
köszönettel:Ivy
Annyiszor leírtuk már: a munkáltató nincs abban a helyzetben, hogy időpontokat ajánlgasson, meg dönthessen. Kizárólag a munkavállalón múlik, mikor szünteti meg a gyerekgondozás céljából biztosított fizetés nélküli szabadságot. A munkáltató ezt tudomásul veszi, és foglalkoztatja. Ha nem tudja foglalkoztatni, akkor állásidőt fizet.
(Ha a következő kérdés az lesz, hogy erre tudnék-e jogszabályt adni, alighanem dühös leszek.)
Kedves Kbs!
Ezt hol találom meg a törvényben?
Grrr...
Tisztelt Szakértő!
Az állásidőre járó bért azt külön kell kérvényezni abban az esetben,ha jeleztem,hogy a gyed lejárta után gyes mellett vissza mennék dolgozni?07.27-től kapom a gyest,jár 51 nap szabi,azt kivenném és okt 1 mennék vissza.Ők akkortól nem tudnak foglalkoztatni csak jan 1-től. Persze az állásidőre jutó pénzről szó sem volt,én is csak itt olvastam róla.Szóval igényelnem kell vagy autómatikusan jár ez a bér?
Köszönettel:Ivy
Tisztelt Szakértő!
Olyan kérdésem lenne, hogy 2010-01-27-én lejárt a gyesem, mert kisfiam betöltötte a 3 évet, de már 2009-06-07-e óta munkaviszonyom van a mai napig (2009-11-17-ig négy órában azóta pedig rendes munkaidőben 8 órában dolgozom), de úgy alakult, hogy várjuk a második kisbabánkat és nem vagyok benne biztos , hogy a táppénzt (ha arra kerülne a sor) igényelhtem e vagy ha igen akkor csak arról az időszakról, amikortól már nem voltam gyesen? A gyes befolyásolja ezt valamilyen módon?
Válaszát előre is köszönöm!
Nem úgy, Rikike!
Ha október 1-jétől ténylegesen munkába szeretnél állni, akkor ne azt írd a munkáltatónak (tértivevényes levélben), hogy október 1-jétől akarsz dolgozni, hanem azt, hogy július 31-ével megszünteted a gyerekgondozás céljára biztosított fizetés nélkülis szabadságot. Szíveskedjen ezt tudomásul venni, és a munkaszerződés szerinti foglalkoztatásodról gondoskodni.
Az állásidő fizetése csak akkor jöhet szóba, ha a munkáltató írásban felment a munkavégzési kötelezettség alól. Egyébként a munkanapokon időben, munkavégzésre alkalmas állapotban megjelensz a munkahelyeden, és a munkaidő végéig ott is maradsz. Ha van feladat, ha nincs.
Egyébként a tényállás alapján azt hiszem, jobb lenne, ha egy ügyvéd tárgyalna helyetted a munkáltatóval.
Köszönöm!
Akkor azt hiszem más nem jöhet szóba,mint plé pofát felvenni és jogászhoz-ügyvédhez fordulok.
Lenne még egy kérdésem.
Közben amig ő nem alkalmaz és én találok egy másik állást,amit elkezdenék akkor is tart a gyes alatti védelem,vagy ez csak akkor érvényes,ha oda mennék vissza dolgozni,ahonnan elmentem szülni?
Köszönettel:Ivy
Tisztelt Kovács_Béla_Sándor!
Köszönöm a válaszait.
Még csak egy kérdésem lenne:
A cégemmel ezt tudatnom kell, vagy sem?
Küzdeni az igazunkért!
Tisztelt Kovács_Béla_Sándor!
2010. március 23-án járt le a GYED-em jeleztem munkáltatómnak, hogy szeretnék munkába állni (ez egy családi vállalkozás a férj és feleség a cégvezető én vagyok az egyetlen alkalmazott) ők arra hivatkozva, hogy az épületben átalakítás folyik (ez igaz) két hónap türelmet kértek. Most 1-től állhatnék vissza dolgozni, de a korábbi feltételeknél jóval kedvezőtlenebb módon. Korábban a fizetésemet két részben kaptam egyrészt 80.000 bruttóval bejelentve, másrészt pedig 80 ezer Ft-ot számláztam "jutalék" címszóval. Kérdésem, hogy GYES alatt is köteles megadni mindkét fajta juttatást, vagy "csak" a bejelentett fizetést? Ha nincs kihez viszonyítani akkor jár e fizetésemelés? Köteles vagyok elfogadni amit ajánlanak (heti 3x6 óra - 80.000 Ft számlára - nem jár se szabadság, se táppénz)?
Segítségét előre is köszönöm
Enikő
Két jogviszonyról beszélsz: munkaviszony és megbízás (vállalkozói?).
Utóbbit minden következmény nélkül fel lehet mondani. De a munkaviszonyodat nem lehet csak úgy megszünetni, mivel jelenleg védett vagy. Tehát jár a munkaszerződésben meghatározott bér, szabadság, táppénz.
Fizetésemelés akkor jár, ha másnak is emeltek a cégnél. Ha nincs ilyen, akkor nincs fiz. emelés sem, kivéve, ha a garantált bérminumumhoz kell igazítani.
„én találok egy másik állást,amit elkezdenék akkor is tart a gyes alatti védelem,”
Elvileg igen, de az új munkaviszonyt általában próbaidővel létesítik, a munkaviszony próbaidő alatti megszüntetése ellen pedig semmi se véd.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |