Szerintem nem, hiszen keresőtevékenységnek számít, akkor is, ha eseti jellegű.
De ha biztosan szeretnéd tudni a választ, akkor kérdezd meg a Munkaügyi Központot.
Szerintem nem, hiszen keresőtevékenységnek számít, akkor is, ha eseti jellegű.
De ha biztosan szeretnéd tudni a választ, akkor kérdezd meg a Munkaügyi Központot.
Felügyeletet akartál mondani. :) A Központ az a hely, ahol pecsételnek, ott ilyesmit hiába kérdezel.
De felteheti a kérdését az OEP-nek is :)
Válaszokat előre is köszönöm!
Jelenleg gyesen vagyok a kislányommal.Juliusban tölti be a 3at.
Márciusban szeretnék vállalkozoi igazolványt váltani,de nem tudom hogy mellette megkapnám-e a gyest.
Hát ez lenne a kérdésem.
Köszönöm a válszt!
Kedves Szakértő
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy 2009 januártól mennék vissza dolgozni. A kicsi 19 hónapos, lemondanám a gyedet és megigényelném a gyest (úgy tudom ezt lehet).
Kirúghatnak a gyere 3 éves koráig? Ha nem van esetleg erre valami jogszabály?
Köszön szépen.
Tünde:
számos alkalommal beszéltünk már itt a fórumon arról, hogy a gyermek 3 éves koráig nem rúghatnak ki, ha közben GYES-t kapsz. Ha nem kapsz GYES-t, akkor viszont nincs védelem.
Ezt a Munka Törvénykönyve szabályozza.
„Márciusban szeretnék vállalkozoi igazolványt váltani,de nem tudom hogy mellette megkapnám-e a gyest.”
GYES mellett, a gyermek 1 éves korától a szülő keresőtevékenysége nincs korlátozva, tehát nyugodtan váltsd ki az ev. igazolványt.
(Csak halkan kérdezem: nem lehetne Bt. vagy Kft.?)
Kedves szakértő!
A kérdésem a következő lenne: 2009.07.17-ig gyesen vagyok, 2008. 10. 01-től teljes munkaidőben munkába álltam. A szabadságok letöltése után decemberben kezdem a munkát. Azt még a mai napig nem tudom, hogy pontosan hová is vesznek vissza. Régi munkatársaktól hallottam, hogy valószínűleg olyan munkát fogok kapni, amivel sok túlóra jár. Amennyiben ez így lesz, én azt nem fogom tudni elvállalni. Tudom, hogy a gyes alatt rendes felmondással nem rughatnak ki, de ha nem vállalok el egy munkakört, amit felajánlanak, akkor rendkívüli felmondással elküldhetnek?
Válaszát köszönöm.
A munkaszerződés szerinti munkakörben kell foglalkoztatniuk, a munkakört csak megegyezéssel lehet felmondani. Egy ilyen tartalmú ajánlat elutasítása nem rendes felmondási ok.
Köszönöm a gyors választ. Az azonban nem derült ki számomra, hogy rendkívüli felmondással elküldhetnek-e? (Azt tudtam, hogy rendes felmondással nem.)
Emiatt? Ugyan...
Kedves Szakértő!
Gyes mellett szeretnék 2009. júniustól visszamenni dolgozni. A munkahelyen jeleztem is ezt most novemberben. Ott azt mondták, hogy nem tudják, hogy mi lesz, mert a helyemre vettel fel valakit. Én úgy tudtam, hogy határozott időre csak, mivel még akkor jeleztem, hogy a gyermek másfél éves korában szeretnék visszajönni dolgozni. Kérdésem lenne, hogy kötelesek e az eredeti munkakörömbe visszavenni? Ha addig mégis megszűnik a munkaköröm (gazdasági vállság miatti leépítés miatt) mit ajánlhatnak számomra? Illetve amíg gyesen vagyok csoportos leépítéssel leepíthetnek e?
Előre is köszönöm válaszát.
DS
Kedves Szakértő!
Ha valaki gyedről megy vissza dolgozni köteles e a munkaadója megadni számára az eltelt időszak alatti átlag béremelések mértékét?
Köszönöm válaszát.
DS
Dominik: igen, köteles az eredeti munkakörödben foglalkoztatni. Ha mást vett fel a helyedre, az legyen az ő gondja.
Fel nem mondhat a gyermeked 3 éves koráig, de ennek további feltétele az, hogy ezen időszak alatt gyes-t is kapj.
A béredet pedig rendeznie kell, az időközben felhalmozódott szabadságokat is a már rendezett (emelt) bérrel kell kiadnia.
Gyes mellett fogok munkába állni 2 hét múlva. A munkáltatóm először nem akart visszavenni, csak miután felvilágosítottam, hogy köteles, akkor. A munkaköröm és a státuszom nincs már meg, erről már értesítettek korábban, hogy a védettség letelte után megszüntetik a munkaviszonyom. Kérdésem, hogy ha nincs már meg a munkaköröm, akkor kötelesek új munkaszerződést írni? Fogalmam sincs, milyen munkakörben akarnak alkalmazni, és nem tudom, mit vagyok kötelese elvállalni...
Köszönöm, ha válaszoltok. Adminisztrációban dolgozom egyébként, ha más adminisztrációs állást ajánlanak fel pl, azt köteles vagyok elfogadni?
Kösz még egyszer
Tisztelt fórumozók!
Nem tudom hogy jó helyen járok-e, de remélem tud nekem segíteni valaki.
A helyzetem a következő:
2002.09.01-től határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszonyban állok.
2003.01.01-től vezetői megbizatást kaptam, amit azóta évente hosszabítottak meg.
2007.03.21.-én született meg első gyermekem.Jelenleg vele vagyok gyeden 2009.03.21-ig. Szerettem volna visszamenni dolgozni, de a fönököm közölte velem, hogy 2009.jan.01-től nem hosszabította meg a vezetői megbizatásomat(a munkaviszonyom megmaradt). Kérdésem az lenne:jogosan járt-e el azzal hogy nem hosszabította meg a vezetői megbizatást és nem abba a beosztásba vesz vissza?
Várom a válaszokat!
Előre is köszönöm! Triksza
Még pár kérdés az előzőhöz kapcsolódóan:
Szeretnénk még egy babát, hogy járnánk jobban anyagilag ha 2009-be vagy 2010-ben születne?
A bérem alakulása:
2006.01.01-04.01:116.500(alap)+ 18.900(vezetői pótlék)=135.400Ft.
2006.04.01-12.31:119.200+19.600=138.800Ft.
2007.01.01-12.31=119.200+19.600=138.800Ft
2008.01.01-12.31:130800+20000=150800Ft.
2009-ben valószinüleg, mivel még nem kaptam papír:130800Ft lett.
Bocsánat hogy ennyit kérdezek, de kicsit rosszul érintett a "lefokozás".
Előre is nagyon köszönök minden választ!Triksza
husgab: semmilyen módosítást nem vagy köteles elfogadni. Ha a munkáltató a munkakörödet megszüntette, és ezért nem tud foglalkoztatni, akkor az állásidőre bért kell fizetnie.
Más kérdés, hogy a jó viszony érdekében a munkavállaló részéről is várható némi rugalmasság. Tehát ha hasonló munkakört, legalább a meglévő munkabér fizetésével felajánl, azt célszerű elfogadni. Ehhez viszont már szükséges a munkaszerződés módosítása is.
Nandy, köszönöm a válaszod, igazság szerint nekem az lenne a legjobb, ha közös megegyezéssel eljöhetnék, de mivel senki nem tárgyal velem, így ezt nem tudom kinek elővezetni. Mert a gyerekeim másik városba járnak oviba, suliba, bölcsibe, így a férjem intézi a gyerekeket, szóval jobb lenne, ha elengednének. Ha találnék másik munkahelyet, és a gyes alatt elmennék oda dolgozni, akkor határozott idejű munkaszerződést kellene kötnünk? Arra gondolok, hogy a gyes lejártát követően a jelenlegi munkahelyemtől megkaphassam a végkielégítést és a felmentésre járó pénzt. Mert azt nem szeretném veszni hagyni.
szia az lenne a kérdésem le kell-e hogy mondjam a gyest ha kisfiam májusban lesz 2 éves és visszamennék dolgozni.Előre is köszönöm!
Sziasztok! A következőben szeretném a segítségeteket kérni: 2007. jan. elsejétől vagyok határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszonyban, jelenleg gyeden vagyok, viszont 2009. szeptemberétől teljes munkaidőben, gyes folyósítása mellett, szeretnék visszamenni dolgozni. Afelől érdeklődöm, hogy közalkalmazottként felmentési védelem alatt állok-e a gyes folyósítása alatt, azaz a gyermek hároméves koráig. Segítségeteket előre is köszönöm! Tisztelettel, Zsebik
Tisztelt Szakértő!
2004 óta vagyok jelenlegi munkáltatómnál, innen 2007 júniustól tgyáson, majd gyeden vagyok 2009.június végéig. Eztán gyesen leszek.Br. bérem 120.000 ft, ezért most 70.000 körüli a gyedem. Ajánlkozott egy lehetőség, melyet egyéni vállalkozóként végezhetnék,úgy, hogy közben csak nagyon ritkán kell a kicsimet másra bíznom (mivel én még szeretnék vele lenni, csakhát az anyagiak) de nem tudom mi tévő legyek. Körülbelül 120.000-150.000 Ft-ot kereshetek ezzel havonta, ami biztos, de nem tudom megérné-e az egész herce-hurca lemondani a gyedet és gyest igényelni.
Ha van egy főmunkahelyem, ahol a baba miatt most fizetés nélküli szabadságon vagyok, oda még nem szeretnék visszamenni a baba 2 éves koráig, utána igen (vagy amíg beveszik ősszel a bölcsibe), de ezt a vállalkozást csinálnám akkor kell-e járulékokat, ehot, stb...-t fizetnem, vagy azt a főmunkahely fizeti, vagy nem kell mivel gyesen vagyok. Hogy járok jobban?
Illetve a kérdésem még, hogy mi alapján kapnám a tgyást, gyedet ha még a gyes alatt megérkezne a kistesó? Ennél az összegnél amit jelenleg kapok nem lesz kevesebb?
Köszönöm előre is a választ, melyet nagyon várok. Tisztelettel: Kriszlau
Tisztelt szakértő!
Február 25-ig GYED-en vagyok aztán jönne a GYES,közben ujra kismama lettem és 35 év fölött vagyok,veszélyeztetett terhes.Nekem anyagilag a táppénz lenne a jobb,meg a gyerekemet nem vették fel bölcsibe helyhiány miatt,tehát ha akarnék se tudnék visszamenni dolgozni.A kérdésem:ilyenkor a munkáltató köteles visszavenni papiron?hogyan tudnék táppénzre menni?mi a jogi eljárás,hogyan tálaljam az egészet a munkáltatónak?ha visszavesz egyből menjek táppénzre vagy a felgyülemlett szabadságot kérjem?ha szabadságot kérek szabadság alatt megteheti,hogy kirug??
közben elkallódott a munkaszerződésem tőlük az irattárból és sajnálatos módon én sem találom az enyémet,ilyenkor mi a teendő?
Előre is köszönöm Márti
Tisztelt szakértő!
Február 25-ig GYED-en vagyok aztán jönne a GYES,közben ujra kismama lettem és 35 év fölött vagyok,veszélyeztetett terhes.Nekem anyagilag a táppénz lenne a jobb,meg a gyerekemet nem vették fel bölcsibe helyhiány miatt,tehát ha akarnék se tudnék visszamenni dolgozni.A kérdésem:ilyenkor a munkáltató köteles visszavenni papiron?hogyan tudnék táppénzre menni?mi a jogi eljárás,hogyan tálaljam az egészet a munkáltatónak?ha visszavesz egyből menjek táppénzre vagy a felgyülemlett szabadságot kérjem?ha szabadságot kérek szabadság alatt megteheti,hogy kirug??
közben elkallódott a munkaszerződésem tőlük az irattárból és sajnálatos módon én sem találom az enyémet,ilyenkor mi a teendő?
Előre is köszönöm Márti
Szeretnék konkrét válkaszt kapni kérdéseimre,26-ikán irtam legyen szives valaki válaszoljon minél előbb köszönöm
Igen, köteles visszavenni. Igen, köteles a szabikat kiadni - akár rögtön a munkábaállás napjától is.
Természetesen táppénzre is elmehetsz.
Mivel egyrészt 3 évnél fiatalabb gyermeked van, és GYES-t kapsz, másrészt terhes vagy, ezért duplán felmondási védelem alatt állsz. Nem rúghatnak ki...
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |