Gyes melletti munka!

Kovács_Béla_Sándor # 2012.07.11. 14:09

Nem szégyelled magad? Persze, mit is kérdezek.

BBalazs81 # 2012.07.11. 07:03

Sziasztok!
Találtam egy kis weboldalt passzív jövedelemről és gondolkodásmódról, ami szerintem mindenkit érdekelne! Mellesleg szerintem zseniális és TELJESEN INGYENES. Én már olvasom és most tartok a 7. résznél, nagyon ajánlom mindenkinek.

Kattints erre a linkre, itt máris megnézheted, hogy mi is ez:
http://kmdholding.com/hullovy

nandy # 2012.06.28. 10:05

Legfeljebb napi 6 órát.

fanita79@freemail.hu # 2012.06.28. 08:03

JÓ NAPOT KÍVÁNOK! SZERETNÉM MEGKÉRDEZNI,HOGY "NAPI BEJELENTŐVEL" LEHET GYES MELLE
TT DOLGOZNI?-KÖSZÖNÖM!

lacika22 # 2012.06.19. 14:04

Tisztelt Szakértők!
Ha gyes mellett 6 órában dolgozom,és még 5 hónapig jár a gyes,akkor mennyi időnek kell eltelnie,hogy a munkahelyemről el tudja menni gyed-re?

ttunder # 2012.06.07. 21:01

Tisztelt Szakértők!
Az lenne a kérdésem, hogy kötelező munkát vállalni, ha Gyes alatt bölcsődébe adom a gyerekem? Ha igen, akkor a bölcsődébe járástól mennyi időre rá kell visszamennem dolgozni?

Emesi # 2012.05.18. 17:40

És még egy kérdés!
Gyes mellett fogok dolgozni napi 6 órában. Ebben az esetben is ki kell adni a szabadságot, vagy majd akkor, ha lejár a gyes? Vagyis biztos, hogy szabadsággal kell kezdenem?

Emesi # 2012.05.18. 17:33

Tisztelt Szakértő!
Jelenleg gyed-en vagyok, de szeptembertől megyek vissza dolgozni. Úgy tudom, a felgyűlt szabadságot ki kell adni, vagyis szabadsággal kezdek. A kérdésem az lenne, hogy ez a szabadság az összes addig felgyűlt szabadság, vagy maximalizálva van a kiadható napok száma? Én úgy tudtam, az összes, de a munkáltató szerint csak 1 évi alapszabadság adható ki. Akkor ez hogy is van?

KnéAniko # 2012.05.18. 05:16

Tisztelt Szakértő!

2005. szept-ig pedagógus munkakörben dolgoztam.Ekkor gyes-re mentem,egymás után 3 gyermekem született, folyamatosan gyed-en, gyes-en voltam.A legkisebb 2012.nov-ben lesz 3 éves, de sajnos tartósan beteg, így maradhatnék vele gyes-en, ami mellett szept-től másik munkáltatónál szeretnék munkába állni.
Kérdésem:Az eredeti munkáltatóm elküldhet-e, ha nem otthon gondozom a kicsit,mivel szeretném bölcsibe íratni.
Köszönettel:KnéAnikó

Kovács_Béla_Sándor # 2012.05.15. 08:20

Baba: igen.

Manóóóka # 2012.05.15. 08:11

Tisztelt Szakértő!
Jelenleg gyesen vagyok,és mellette 4órás részmunkaidőben dolgozok!De a főnököm napi 9órában foglalkoztat!És meg haladja a heti 20órás munka végzésemet!Ilyenkor mi a teendő??

Válaszát előre is köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2012.05.07. 08:42

Ezt ne tőlünk, hanem a bölcsődétől kérdezd meg. A megbízó meg arról tud igazolást adni, hogy vele "egyéb munkavégzésre irányuló jogviszonyban" állsz.

dontknowwhat # 2012.05.05. 21:48

Tisztelt Szakértő!
Jelenleg itthonról Gyes mellett dolgozom. Ha szeretném kislányomat bölcsibe adni, kell a munkáltatói igazolás. Nekem azonban nem munkáltatóm van, hanem megbízóm, mivel szabadúszóként dolgozom. A napi munkavégzés ideje sincs meghatározva, csak a határidő, amikorra a munkát le kell adnom. Most egy hosszabb távú megbízást kaptam, amit a gyerkőc mellett nemigen tudok elvégezni. Ebben az esetben felveszik a bölcsibe (a helyünk elvileg megvan szeptembertől)? És ha igen, milyen papírt kérjek a megbízómtól?
Köszönettel: A.

kiss edike # 2012.05.02. 17:45

Érdeklődni szeretnék, hogy tartósan beteg kislányommal emelt családi pótlékot kapok és hoszabított gyesen vagyok. Közfoglalkoztatásban rész vehetek? 2012. feb 13.-a óta vagyok közfoglalkoztatásba, napi 8 órába.Az igényemet 2012. 03. 13.-a után adtam be, meg is kaptam az emelt csp és a hoszabított gyest, de a munkáltató szerint nem igényelhettem volna meg Kérem segítsenek....

Grace33 # 2012.03.16. 16:25

Tisztelt Szakértők!2012 Június 10-én tölti be a kisfiam a 2. életévét. Szóban már bejelentettem a munkahelyemen hogy visszamennék dolgozni. Vissza is vesznek, de kizárólag 3 műszakban és 8 órában és ami nem tudom hogy megtehetnek-e nem az eredeti munkakörömbe, mert egy gépen voltam gépvezető és valaki mást betanítottak a helyemre.Kérdésem az lenne hogy megteheti -e ezt és ha igenírásban is be kell jelentenem, hogy munkába állnék? A gyestől jól tudom hogy így elesek ha a 30 órát meghaladja a heti foglalkoztatás?!Előre is köszönöm válaszukat.

Tigriske1978 # 2012.03.12. 10:16

Tisztelt Szakértő, Fórumozók!

2012.01.16 óta vagyok tripla GYES-en hármasikreimmel, emellett visszamentem 6 órában dolgozni a munkahelyemre (munkavégzés helye: nem az otthonom).
Családi vállalkozásunkban résztulajdonos vagyok és szeretném édesanyám nyugdíjazása miatt átvenni tőle az ügyvezetést, úgy hogy ne veszítsem el a tripla GYES-t és ne kelljen utánam minimum járulékot fizetni. A cég székhelye megegyezik a lakcímemmel, így ennek a munkavégzésnek a helye az otthonom lenne, ahol elvileg időkorlát nélkül végezhetek munkát. Megoldás-e ha a ügyvezetést megbízással ingyenesen vagy minimális pl havi 5 ezer Ft-ért látnám el?

pazs # 2012.02.24. 14:40

Little Red: nem keverem.

Az egy dolog, hogy gyes alatt lehet dolgozni, de ha szpamel továbbra is gyerekgondozás céljából biztosított fizetés nélküli szabadságon van, akkor nem mehet el a munkáltatója tudomása (és engedélye) nélkül máshova dolgozni, mert az joggal való visszaélés (ugyanis nem azért kapta a fizetés nélküli szabadságot, hogy máshol dolgozzon, hanem hogy otthonában gyereket neveljen).

Little Red # 2012.02.24. 14:01

Kedves Pazs!

Szerintem Te a GYED-et és a GYES-t kevered. GYED mellett nem lehet dolgozni, azaz kereső tevékenységet folytatni. GYES mellett max. heti 30 órás munkavégzés megengedett. Az persze más kérdés, hogy a munkáltató a munkaszerződésben kiköthet kizárólagosságot, ami arról szól, hogy a munkavállalója hasonló munkakörben, mellékállásként nem v. csak az ő hozzájárulásával köthet újabb munkaszerződést...
GYES melletti munkavégzés esetén is jogosult a munkavállaló táppénzre, de csak max. annyi időre, amennyi ideje a GYES melletti jogviszonya tart.

pazs # 2012.02.24. 12:52

szpamel: bizony lehet problémád, ugyanis a jelenlegi munkahelyedtől azért kaptál fizetés nélküli szabadságot, hogy a gyerekedet neveld, úgyhogy ha mást is csinálsz (pláne új munkaviszony létesítését), be kell jelentened.
.

szpamel # 2012.02.24. 12:39

Tisztelt Szakértő, Fórumozók!

Jelenleg 2011. 12. 29-től gyes alatt vagyok. Adódott egy munkalehetőség gyes mellett heti 30 órában a lakhelyemhez közel. Jelenleg a munkahelyem 110km-re van lakhelyemtől. Itt egy határozatlan idejű közalkalmazotti munkaviszonyom van. A jelenlegi munkahelyemen nem kérdeztem meg,hogy van e számomra gyes melletti munkavégzésre lehetőség, hisz naponta 220km-t utazni akár 2 műszakban lehetetlen, sőt nem érdemes. Viszont adódott egy jó lehetőség gyes melletti munkavégzésre, és csak 20 km-t kell utaznom naponta. Itt márc. 1-től fogok kezdeni. Én a már meglévő munkahelyem felé nem jeleztem, hogy én máshol fogok gyes mellett dolgozni,vagy akár azt sem kérdeztem meg, hogy ők tudnának e nekem gyes melletti munkát adni. A kérdésem a következő lenne: lehet e bármiféle problémám ebből a szituációból, illetve a jog megköveteli e , hogy jelezzem a munkahelyem felé, máshol vállalok gyes melletti munkát? A másik k kérdésem pedig az lenne, hogy gyes melletti munkaviszony esetén jogosult vagyok e a táppénzre?

Köszönöm a segítséget: H
enriett

maraq # 2012.02.24. 06:47

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Köszönöm az eddigi gyors válaszait és a segítségét!

Ha a fizetés nélküli szabadságomat megszakítom, mert kiveszem az összegyűlt szabadságaimat, fizetett szabadságon leszek, le kell mondanom a gyest, mert ez kereső tevékenységnek minősül. Remélem, ezt eddig jól értettem.

Meg lehet-e tenni, - hogy közel fél évnyi gyest ne veszítsünk el -, hogy helyettem a nyugdíjas nagyszülő igényli meg a gyest, amíg én a fizetett szabadságom töltöm? Igaz, hogy ő messze lakik, a gyerekkel gyakorlatilag továbbra is én leszek itthon, mint eddig. Van ennek valami különös feltétele? Végigolvastam a MÁK honlapját, ahol erről írnak, nem találtam semmit, de én nem értek ehhez igazán. Ezért várom a megerősítését!

Köszönettel: Mara

wers # 2012.02.23. 13:57

És az sem számít béremelésnek, ha a megüresedett főkönyvelői állásra magasabb bérért alkalmaznak más személyt, mint elődje volt.

wers # 2012.02.23. 13:40

mancs 53, szerintem sajnos nem vonatkozik rád, mert béremelésnek az azonos munkakőrben, azonos munkáért járó bér emelése a béremelés. Ha megváltozik a munkaköre, kinevezik, és így emelkedik a bére, az nem béremelés.

mancs53 # 2012.02.23. 13:19

Kedves nandy.
Köszönöm a gyors válaszát-
Az ön által közölt törvénnyel tisztában vagyok, köszönöm.

A kérdésem az hogy az általam lenti hozzászólásomban említett ügyvezető esetében, alkalmazható rám is a törvény?

Magyarul: M.t 84 § szerint amivel ön ide utalt,jogosan verem az asztalt egy munkaügyi bíróságon , vagy simán lesöpörnek mert az én esetemben ez nem irányadó.

Mert számomra nem világos a törvény értelmezése,ebben az esetben az ügyvezető fizetésének emelkedése előléptetés után ,elég indok arra hogy a bérem emelkedjen valamelyest?

köszönöm a kedves válaszát.

nandy # 2012.02.23. 12:48

Mt. 84. § A munkavállaló személyi alapbérét a sorkatonai vagy polgári szolgálat teljesítését, illetve a gyermek ápolása, gondozása céljából kapott fizetés nélküli szabadság [138. § (5) bekezdés a) pont], továbbá a közeli hozzátartozó ápolására vagy gondozására biztosított fizetés nélküli szabadság (139. §) megszűnését követően a munkáltatónál az azonos munkakörrel és gyakorlattal rendelkező munkavállalók részére időközben megvalósított átlagos éves bérfejlesztésnek megfelelően módosítani kell. Ilyen munkavállalók hiányában a munkáltatónál ténylegesen megvalósult átlagos, éves bérfejlesztés mértéke az irányadó.