Nem szégyelled magad? Persze, mit is kérdezek.
Gyes melletti munka!
Sziasztok!
Találtam egy kis weboldalt passzív jövedelemről és gondolkodásmódról, ami szerintem mindenkit érdekelne! Mellesleg szerintem zseniális és TELJESEN INGYENES. Én már olvasom és most tartok a 7. résznél, nagyon ajánlom mindenkinek.
Kattints erre a linkre, itt máris megnézheted, hogy mi is ez:
http://kmdholding.com/hullovy
Legfeljebb napi 6 órát.
JÓ NAPOT KÍVÁNOK! SZERETNÉM MEGKÉRDEZNI,HOGY "NAPI BEJELENTŐVEL" LEHET GYES MELLE
TT DOLGOZNI?-KÖSZÖNÖM!
Tisztelt Szakértők!
Ha gyes mellett 6 órában dolgozom,és még 5 hónapig jár a gyes,akkor mennyi időnek kell eltelnie,hogy a munkahelyemről el tudja menni gyed-re?
Tisztelt Szakértők!
Az lenne a kérdésem, hogy kötelező munkát vállalni, ha Gyes alatt bölcsődébe adom a gyerekem? Ha igen, akkor a bölcsődébe járástól mennyi időre rá kell visszamennem dolgozni?
És még egy kérdés!
Gyes mellett fogok dolgozni napi 6 órában. Ebben az esetben is ki kell adni a szabadságot, vagy majd akkor, ha lejár a gyes? Vagyis biztos, hogy szabadsággal kell kezdenem?
Tisztelt Szakértő!
Jelenleg gyed-en vagyok, de szeptembertől megyek vissza dolgozni. Úgy tudom, a felgyűlt szabadságot ki kell adni, vagyis szabadsággal kezdek. A kérdésem az lenne, hogy ez a szabadság az összes addig felgyűlt szabadság, vagy maximalizálva van a kiadható napok száma? Én úgy tudtam, az összes, de a munkáltató szerint csak 1 évi alapszabadság adható ki. Akkor ez hogy is van?
Tisztelt Szakértő!
2005. szept-ig pedagógus munkakörben dolgoztam.Ekkor gyes-re mentem,egymás után 3 gyermekem született, folyamatosan gyed-en, gyes-en voltam.A legkisebb 2012.nov-ben lesz 3 éves, de sajnos tartósan beteg, így maradhatnék vele gyes-en, ami mellett szept-től másik munkáltatónál szeretnék munkába állni.
Kérdésem:Az eredeti munkáltatóm elküldhet-e, ha nem otthon gondozom a kicsit,mivel szeretném bölcsibe íratni.
Köszönettel:KnéAnikó
Baba: igen.
Tisztelt Szakértő!
Jelenleg gyesen vagyok,és mellette 4órás részmunkaidőben dolgozok!De a főnököm napi 9órában foglalkoztat!És meg haladja a heti 20órás munka végzésemet!Ilyenkor mi a teendő??
Válaszát előre is köszönöm!
Ezt ne tőlünk, hanem a bölcsődétől kérdezd meg. A megbízó meg arról tud igazolást adni, hogy vele "egyéb munkavégzésre irányuló jogviszonyban" állsz.
Tisztelt Szakértő!
Jelenleg itthonról Gyes mellett dolgozom. Ha szeretném kislányomat bölcsibe adni, kell a munkáltatói igazolás. Nekem azonban nem munkáltatóm van, hanem megbízóm, mivel szabadúszóként dolgozom. A napi munkavégzés ideje sincs meghatározva, csak a határidő, amikorra a munkát le kell adnom. Most egy hosszabb távú megbízást kaptam, amit a gyerkőc mellett nemigen tudok elvégezni. Ebben az esetben felveszik a bölcsibe (a helyünk elvileg megvan szeptembertől)? És ha igen, milyen papírt kérjek a megbízómtól?
Köszönettel: A.
Érdeklődni szeretnék, hogy tartósan beteg kislányommal emelt családi pótlékot kapok és hoszabított gyesen vagyok. Közfoglalkoztatásban rész vehetek? 2012. feb 13.-a óta vagyok közfoglalkoztatásba, napi 8 órába.Az igényemet 2012. 03. 13.-a után adtam be, meg is kaptam az emelt csp és a hoszabított gyest, de a munkáltató szerint nem igényelhettem volna meg Kérem segítsenek....
Tisztelt Szakértők!2012 Június 10-én tölti be a kisfiam a 2. életévét. Szóban már bejelentettem a munkahelyemen hogy visszamennék dolgozni. Vissza is vesznek, de kizárólag 3 műszakban és 8 órában és ami nem tudom hogy megtehetnek-e nem az eredeti munkakörömbe, mert egy gépen voltam gépvezető és valaki mást betanítottak a helyemre.Kérdésem az lenne hogy megteheti -e ezt és ha igenírásban is be kell jelentenem, hogy munkába állnék? A gyestől jól tudom hogy így elesek ha a 30 órát meghaladja a heti foglalkoztatás?!Előre is köszönöm válaszukat.
Tisztelt Szakértő, Fórumozók!
2012.01.16 óta vagyok tripla GYES-en hármasikreimmel, emellett visszamentem 6 órában dolgozni a munkahelyemre (munkavégzés helye: nem az otthonom).
Családi vállalkozásunkban résztulajdonos vagyok és szeretném édesanyám nyugdíjazása miatt átvenni tőle az ügyvezetést, úgy hogy ne veszítsem el a tripla GYES-t és ne kelljen utánam minimum járulékot fizetni. A cég székhelye megegyezik a lakcímemmel, így ennek a munkavégzésnek a helye az otthonom lenne, ahol elvileg időkorlát nélkül végezhetek munkát. Megoldás-e ha a ügyvezetést megbízással ingyenesen vagy minimális pl havi 5 ezer Ft-ért látnám el?
Little Red: nem keverem.
Az egy dolog, hogy gyes alatt lehet dolgozni, de ha szpamel továbbra is gyerekgondozás céljából biztosított fizetés nélküli szabadságon van, akkor nem mehet el a munkáltatója tudomása (és engedélye) nélkül máshova dolgozni, mert az joggal való visszaélés (ugyanis nem azért kapta a fizetés nélküli szabadságot, hogy máshol dolgozzon, hanem hogy otthonában gyereket neveljen).
Kedves Pazs!
Szerintem Te a GYED-et és a GYES-t kevered. GYED mellett nem lehet dolgozni, azaz kereső tevékenységet folytatni. GYES mellett max. heti 30 órás munkavégzés megengedett. Az persze más kérdés, hogy a munkáltató a munkaszerződésben kiköthet kizárólagosságot, ami arról szól, hogy a munkavállalója hasonló munkakörben, mellékállásként nem v. csak az ő hozzájárulásával köthet újabb munkaszerződést...
GYES melletti munkavégzés esetén is jogosult a munkavállaló táppénzre, de csak max. annyi időre, amennyi ideje a GYES melletti jogviszonya tart.
szpamel: bizony lehet problémád, ugyanis a jelenlegi munkahelyedtől azért kaptál fizetés nélküli szabadságot, hogy a gyerekedet neveld, úgyhogy ha mást is csinálsz (pláne új munkaviszony létesítését), be kell jelentened.
.
Tisztelt Szakértő, Fórumozók!
Jelenleg 2011. 12. 29-től gyes alatt vagyok. Adódott egy munkalehetőség gyes mellett heti 30 órában a lakhelyemhez közel. Jelenleg a munkahelyem 110km-re van lakhelyemtől. Itt egy határozatlan idejű közalkalmazotti munkaviszonyom van. A jelenlegi munkahelyemen nem kérdeztem meg,hogy van e számomra gyes melletti munkavégzésre lehetőség, hisz naponta 220km-t utazni akár 2 műszakban lehetetlen, sőt nem érdemes. Viszont adódott egy jó lehetőség gyes melletti munkavégzésre, és csak 20 km-t kell utaznom naponta. Itt márc. 1-től fogok kezdeni. Én a már meglévő munkahelyem felé nem jeleztem, hogy én máshol fogok gyes mellett dolgozni,vagy akár azt sem kérdeztem meg, hogy ők tudnának e nekem gyes melletti munkát adni. A kérdésem a következő lenne: lehet e bármiféle problémám ebből a szituációból, illetve a jog megköveteli e , hogy jelezzem a munkahelyem felé, máshol vállalok gyes melletti munkát? A másik k kérdésem pedig az lenne, hogy gyes melletti munkaviszony esetén jogosult vagyok e a táppénzre?
Köszönöm a segítséget: H
enriett
Tisztelt Ügyvéd Úr!
Köszönöm az eddigi gyors válaszait és a segítségét!
Ha a fizetés nélküli szabadságomat megszakítom, mert kiveszem az összegyűlt szabadságaimat, fizetett szabadságon leszek, le kell mondanom a gyest, mert ez kereső tevékenységnek minősül. Remélem, ezt eddig jól értettem.
Meg lehet-e tenni, - hogy közel fél évnyi gyest ne veszítsünk el -, hogy helyettem a nyugdíjas nagyszülő igényli meg a gyest, amíg én a fizetett szabadságom töltöm? Igaz, hogy ő messze lakik, a gyerekkel gyakorlatilag továbbra is én leszek itthon, mint eddig. Van ennek valami különös feltétele? Végigolvastam a MÁK honlapját, ahol erről írnak, nem találtam semmit, de én nem értek ehhez igazán. Ezért várom a megerősítését!
Köszönettel: Mara
És az sem számít béremelésnek, ha a megüresedett főkönyvelői állásra magasabb bérért alkalmaznak más személyt, mint elődje volt.
mancs 53, szerintem sajnos nem vonatkozik rád, mert béremelésnek az azonos munkakőrben, azonos munkáért járó bér emelése a béremelés. Ha megváltozik a munkaköre, kinevezik, és így emelkedik a bére, az nem béremelés.
Kedves nandy.
Köszönöm a gyors válaszát-
Az ön által közölt törvénnyel tisztában vagyok, köszönöm.
A kérdésem az hogy az általam lenti hozzászólásomban említett ügyvezető esetében, alkalmazható rám is a törvény?
Magyarul: M.t 84 § szerint amivel ön ide utalt,jogosan verem az asztalt egy munkaügyi bíróságon , vagy simán lesöpörnek mert az én esetemben ez nem irányadó.
Mert számomra nem világos a törvény értelmezése,ebben az esetben az ügyvezető fizetésének emelkedése előléptetés után ,elég indok arra hogy a bérem emelkedjen valamelyest?
köszönöm a kedves válaszát.
Mt. 84. § A munkavállaló személyi alapbérét a sorkatonai vagy polgári szolgálat teljesítését, illetve a gyermek ápolása, gondozása céljából kapott fizetés nélküli szabadság [138. § (5) bekezdés a) pont], továbbá a közeli hozzátartozó ápolására vagy gondozására biztosított fizetés nélküli szabadság (139. §) megszűnését követően a munkáltatónál az azonos munkakörrel és gyakorlattal rendelkező munkavállalók részére időközben megvalósított átlagos éves bérfejlesztésnek megfelelően módosítani kell. Ilyen munkavállalók hiányában a munkáltatónál ténylegesen megvalósult átlagos, éves bérfejlesztés mértéke az irányadó.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02