_WASP_ "A felmondás okszerűségét (jogszerűségét) egyébként a munkáltatónak kell bizonyítania."
Ezzel nem nagyon értek egyet, mert én is perlem a munkáltatómat, szintén jogszerűtlen és okszerűtlen felmondásért és nekem kell bizonyítanom, hogy valóban az volt! Legalábbis az ügyvédem szerint. Akkor most hogy van ez???
Munkaügyi per
Legjobb tudomásom szerint, vita esetén a munkáltatót terheli annak bizonyítása, hogy az írásban közölt felmondási ok helytálló. (Bíróság előtt azonban nincs helye olyan új felmondási okok bizonyításának, amelyek közlése a felmondásban nem történt meg.)
Ha viszont ügyvéded van, miért nem őt kérdezed? Hitelesebb választ tud adni, mint egy ismeretlen fórumozó... (azzal együtt, hogy szerintem vagy te értetted félre, vagy ő tévedett)
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
Kedves Wasp, Adzam,
köszönöm a gyors választ! Le fogok irni mindent, mert érdekel a véleményetek, csak most nincsenek nálam a papirok, majd csak szerdán.
Ági
Nekem mindössze ennyi volt az indoklás: A közalkalmazotti jogviszonyát a Kjt. 30.§. (1). B. pontja alapján szüntetem meg, mivel a költségvetési támogatás csökentése következtében az Ön továbbfoglalkoztatására nincs lehetőség.
Megtámadtam, mivel utólag az első dátumával ( ugyanazon iktatószám alatt)még két érvényes felmentés született, persze miután beadtam a keresetet ellenük!
Meg is nyertem a pert, 8 havi kártérítés és az elmaradt bér lett az eredmény!!!
Tisztelt Szakértők!
Befejeződött másodfokon a perem,sajnos nem nyertem.Szeretném megkérdezni,hogy akkor is ki kell e fizetnem az ellenfél bíró által meghatározott díját,ha a Felsőfokú Bíróságon jogorvoslati felülvizsgálati kérelmet nyújtottam be?{Megfellebezem}Második kérdésem pedig az lenne,hogy ha a felsősokú Bíróság a másodfokú ítéletet helyben hagyja akkor az a szerinti díjat vagy emeltebb összeget fogok e fizetni?
Választ előre is köszönöm!
KöBö
A felülvizsgálati kérelemnek nincs halasztó haálya a végrehajtásra. Vagyis fizetni kell - legfeljebb sikeres felülvizsgálat esetén kamattal fizetik vissza. Bukott felülviszgálatnak a költségeit - a másik félét is - azonban te fizeted.
Tisztelettel
A Felmondásom postán kaptam, minden előzetes tájékoztatás nélkül.
A körülmények: -már betegállományban voltam
-a rendes felmondás indoka"a cég gazdasági érdeke nem teszi lehetővé hogy, tovább foglalkoztasson"(szószerint ennyi).
Hány százalék az esélyem a munkaügyi bíróságon?
Válaszát köszönöm
A munkáltatónak kisebb az esélye, mint egy K5 offsuitnak az osztott királypár ellen egy preflop allinnál. (Még akkor is ha az osztott királyok közül az egyik színe megegyezik az ötösével.)
Tisztelt Szakértők!
Munkaügyi perben nyertem első és másodfokon is. Mindig "feketén" jöttek mentek a cégnél a pénzek, biztos vagyok benne hogy azt fogják mondani hogy nincs pénz nem tudnak fizetni. A cég KFT, ugy tudom itt a vezetők saját vagyonukkal nem felelősek a cégér. Mit tudok ilyen esetben tenni?
Elöre is köszönöm a válaszukat!
Tisztelt KBS!
Köszönöm a válaszát, de mivel a poker-hez semmi közöm, ezért ha lehetne a választ kicsit egyértelműbben!
Tisztelettel 1964.:D
Elnézést kérek.
Egyértelműbben: ha minden úgy van, ahogyan mondtad, akkor a munkáltatónak nem sok esélye van, ez a felmondás minden bizonnyal jogellenes. Először is azért, mert a munkavállaló keresőképtelensége alatt közölték, másodszor pedig az indoklás számomra nem tűnik kellőképpen konkrétnak, hiszen csak úgy általában utal a munkáltató "gazdasági érdekeire".
OFF
A Texas Holdem pókerben mindenkinek 2 lap van a kezében. Ez lett volna hasonlatomban a két király illetve a király-ötös, utóbbiból úgy, hogy az ötös olyan színű (pl. pikk), mint a másik játékos királyai közül az egyik.
Az asztalra 5 lapot rak az osztó, ebből a játékosok 0-tól ötig használhatnak fel a saját lapjaikhoz a minél nagyobb figura kialakítás érdekében.
A mondott felállásban (tehát KK K5 ellen) a K5 a következő esetekben nyerhet:
- Négy egyforma színű lap jön az asztalra, amelyeknek színe megegyezik a K5-ből a királyéval (Flush, esetleg színsor) - ez kb. 90 ezer eset.
- Négy olyan lap jön az asztalra ami sort alkot az ötössel (A234; 2346; 3467; 4678; 6789) - ez kb. 1200 eset.
- Legalább két ötös jön az asztalra, de úgy, hogy közben semmiből nem jön három egyforma értékű lap, és nem jön király ötösnél nagyobb párral (drill) - ez kb. 100 ezer eset.
- négy egyforma lap értékű lap jön az asztalra (póker király kísérővel) - ez nincs 200 eset se.
Az összes többi (kb. 2 250 000) esetben a királyok nyernek.
Balazskam, hogy a cég tud-e fizetni, az nem bemondásra megy. Ahogy letelt a határidő, már inkasszálhatod is a számlájukat, csak van rajta pénz. Ha nem lenne, akkor végrehajtást kérsz - a végrehajtó meg majd foglal: ingatlant, ingóságot, követelést, üzletrészt, vagyoni értékű jogokat. Ha ilyenje se lenne - amit működő cégnél azért ki lehet zárni -, akkor felszámolják, és ha a követelésed bérjellgű, akkor legalább egy részét állja a bérgarancialap.
Kedves Kovács Béla Sándor, illetve Szakértők!
Köszönöm válaszát. Azt lehet tudni hogy milyen határidőt szoktak adni az ilyen fizetére? És a végrehajtás, felszámolás, egyebek, gondolom hoszzú hónapokat is igénybe vehet. Vagy ez már az itélet meghozatala után megy gyorsan?
Köszönöm,
B
Kedves SZakértők!
Megszeretném kérdezni,kb- mennyi időmulva várható a L egfelsőbb bíróság döntése,felülvizsgálatikérelmemben? Előreis köszönöm. KÖBÖKÖBÖ.
„milyen határidőt szoktak adni az ilyen fizetére?”
15 nap az ítélet kézbesítésétől.
Hogy a végrehajtás mennyi ideig tart, azt csak az öregisten tudná előre megmondani. Vagy ő se.
Ez a válasz - a felülvizsgálatra megfefelően alkalmazva - KöBöKöBönek is szól. Hozzátéve, hogy a felülvizsgálati kérelemnek nincs halasztó hatálya a végrehajtásra.
Hát...ezzel nemlettem okosabb , kedves KBS UR. De ha majd az öreggel találkozok, csak próbárateszem. Deazért köszönöm válaszát. T. KÖBÖKÖBÖ
1954-ben születtem 36 éves munkaviszonnyal rendelkezem egy Borsodi cégnél. Jelenleg úgy néz ki április 1-től elküldenek, közös megegyezéssel mondják ők. Érdekelne hogy létezik-e még olyan, hogy védett kor? Az öregségi nyugdíj előtt bizonyos idővel nem küldhetnek el? Tudna nekem ebben valaki tanácsot adni? Köszönöm.
Közös megegyezéssel akkor szűnhet meg a munkaviszony, ha ezt mindkét fél akarja, és mindkét fél aláír egy erre vonatkozó megállapodást. Ebben bármiben meg lehet egyezni, de a közös megegyezést a munkavállaló nem köteles aláírni. Akkor érdemes belemenni a közös megegyezésbe, ha többet fizetnek, mint ami akkor járna, ha a munkáltató mond fel rendes felmondással.
Az un. védettség kizárólag a munkáltatói rendes felmondás esetén van, de ez is viszonylagos, nem abszolut védettség.
Egyrészről a munkáltató a munkavállaló munkaviszonyát rendes felmondással - kivéve, ha egyébként nyugellátásban részesül [87/A. § (1) bekezdés b)-h) pont] - a rá irányadó öregségi nyugdíjkorhatár betöltését megelőző öt éven belül csak különösen indokolt esetben szüntetheti meg.
Másrészről a végkielégítésnek az Mt-ben meghatározott mértéke háromhavi átlagkereset összegével emelkedik, ha a munkavállaló munkaviszonya az (1) bekezdésben meghatározott módon
- az öregségi nyugdíjra [87/A. § (1) bekezdés a) pont], továbbá
- a korkedvezményes öregségi nyugdíjra
való jogosultság megszerzését megelőző öt éven belül szűnik meg.
Tisztelt Kovács Béla, illetve szakértők!
Ahogy sejtettem, a bíróságon nekem itélt pénzt nem fizetik ki és inkasszózni sem tudom mivel a cég minden számlája psszív. A cégforma KFT, tulajdonában szinte semmi sincs mindent bérel. VAn bármennyi esélyem pénzhez jutni tőlük? Az offshoros számláikat nem tudom inkasszózni? Behajtó cégek vállalnak ilyen ügyeket?
Üdvüzlettel,
Balázs
Van iratod az eredménytelen inkasszóról?
„mindent bérel”
Hogyne. A számítógépeket, bútorokat is? Nincsenek követelései, kintlévőségei? Akkor hogyan működik? Hogyan fizet bért, bérleti díjat?
(Mi az, hogy "offshore számla"? :))
Kedves Kovács Béla!
Nincs iratom az inkasszórol mert minden számlához és alszámlához külön eredeti iratokat kelett volna benyújtani. A közjegyzővel hitelesített másolatok elkészíttetése egy ujabb vagyon lett volna. Már az ügyvédet is épp hogy ki tudtam fizetni. Viszont megnézték nekem a cég összes ( cégjegyzék szerinti) bankszámláját és mind passzív hónapok óta és minuszban van. Ettől függetlenül szükségem lesz az iratra hogy sikertelen volt az inkasszó?
A cég tudlajodonásnak egy külföldi illetve egy Virgin islandi cégvan bejegeyezve. Ez egy pici cég ha elveszik a gépeket meg a butorokat az ér hozzávetőlegesen 50 000 forintot, ami a tizede sincs az én eddigi költségeimenk.
Feltételezem a béreket és bérleti díjakat kintről fizetik, vagy kp-ben mint annak idején nekem is tették.
Érdemes esetleg behajtó céghez fordulnom? Vagy majd nekik is kifizetek rengeteg pénzt aztán nem tudnak majd semmit tenni?
elöre is nagyon köszönöm a segítséget,
Balazs
A számlák elleni inkasszót meg kell kísérelni, utána pedig önálló bírósági végrehajtóhoz kell fordulni.
(Vh. lap kiállítása, stb.)
Legalább egy számlával szemben meg kell kísérelni az inkasszót.
Kedves K_B_S és a többiek!
Egyéb munkavégzésre irányuló jogviszonyra ( megbízás) szólt a megbízásom márc. 13- ig.Az utolsó napon férjemet baleset érte és így nem mentem be dolgozni, de telefonáltam(megértették).Azóta is ápolásra szorul. itthon vagyunk.A szerződésben foglaltakat már csütörtökön teljesítettem, ezt közöltem a helyettessel, majd erre ő lecsapta a kagylót. A biztonság kedvéért e-maileztem is. Azóta nem veszik fel a telefonomat,papírjaim még ott vannak.
Kérdéseim:
A papírokat kérhetem-e levélben?
El kellett volna-e már küldeni a fizetésemet (mondjuk az utolsó napon) a megadott bankszámlaszámra, ha letelt a megbízásom ?
Ha már csütörtökre teljesült a szerződésbe foglalt feltétel, akkor mindezeket hogyan kell értékelni ebben az esetben ?
Köszönöm a válaszokat, segítséget :
bujdos
Nem kellene keverni a munkaviszonyt, az ahhoz kapcsolódó fogalmakat a megbízásos jogviszonnyal. A megbízott nem fizetésre jogosult, hanem megbízási díjra.
Ezen túl:
„A papírokat kérhetem-e levélben?”
Milyen papírokat?
„el kellett volna-e már küldeni a fizetésemet”
Hogy mikor esedékes a megbízási díj, az a szerződésből derül ki - azt pedig te ismered, mi nem.
„Ha már csütörtökre teljesült a szerződésbe foglalt feltétel, akkor mindezeket hogyan kell értékelni ebben az esetben ?”
Ezt meg nem értem.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02