Már ne haragudj, de én is érthetően leírtam, hogy vh. kifogásról a bíróság nemperes eljárásban dönt, így ítéletet nem hozhat, csak végzést, anyagi jogerő nélkül.
De hát ha jobban tudod, minek kérdezel?
Munkaügyi per
Már ne haragudj kedves válaszoló. Én érthetően leírtam az ügyet.A végrehajtó eljárása miatt végrehajtási kifogással éltem, ezt a városi bíróság végzéssel elutasította, ami ellen fellebbezéssel éltem a Fővárosi Törvényszéknél, aki kötelezte a végrehajtót a lefoglalt ingóságok átadására ÍTÉLETTEL. Mivel a végrehajtó nem tett eleget e kötelezésnek, ezért kártérítési pert kellett kezdeményeznem a bíróságon aki egy távolabbi Törvényszéket jelölt ki az eljárásra, e Törvényszék pedig azt állapította meg ÍTÉLETÉBEN hogy nem kötelezhető a végrehajtó az ingóságok értékének a megfizetésére, mert a végrehajtó a foglaláskor jelentősen eltúlozta a becsült ingóságok értékeit. Ez a korúppció a bírók kimentik a törvénysértő végrehajtókat
bármilyen törvénysértésből károkozásból. Ez az igazság és nem kell félre magyarázkodásokkal mentenetek az ilyen tróger senkiházi csaló végrehajtót. Tisztelet a kivételnek.
A kifogásról nem ítéletben dönt a bíróság.
A törvényszék ítéletével szemben pedig az illetékes ítélőtáblához lehet fordulni fellebbezéssel.
Abban, amit írsz, nagyon úgy tűnik, hogy nincs igazad, a leírtak szerint a két határozat között a leírásból nem látszik ellentét. Hogy érdemben van-e igazad, az, már ne haragudj, de ebből a kaotikus leírásból legkevésbé sem derül ki.
„de a leírásod szerint az ellentét sem fedezhető fel, főleg nem lett semmi megváltoztatva.”
Figyelmesen olvas. (És nem kezdi újra ugyanazt a témát háromszor.)
Mind két bírósági határozat ÍTÉLET. Ha nem éltem volna a végrehajtási kifogással nem is foglalkozhatott volna a Törvényszék az ügyben. A kifogást a titkár elutasította, fellebbezésemre a Fővárosi Törvényszék megváltoztatta a takarító határozatát és kötelezte a végrehajtót a tetemes kárösszeg megfizetésére. Ezt a végrehajtó nem teljesítette ezért a végrehajtó ellen kártérítés megfizetésére való keresettel éltem egy kijelölt másik Törvényszéken.
Ma kaptam a hírt a végrehajtó irodából hogy a végrehajtót felfüggesztették súlyos törvénysértéseivel károkozásai miatt. A végrehajtó semmivel nem külömb a másik embertől esetleg annyiból hogy mások tisztességesek míg a végrehajtókra ez nem jellemzőtisztelet a kivételnek.
Bocs de ez így történt nem véletlen az ügyvédem egyből a Kúriához fordult az ügyben.
A Fővárosi Törvényszék vélhetően végrehajtási kifogás nyomán a kérdéseddel ellentétben nem ítélettel, hanem végzéssel hozhatott egyáltalán ilyen döntést, aminek eleve nincs anyagi jogereje, tehát még egy ezzel ellentétes döntés sem lett volna lehetetlen, de a leírásod szerint az ellentét sem fedezhető fel, főleg nem lett semmi megváltoztatva.
Viszont egyértelmű a bírói gyakorlat, hogy a végrehajtóval szemben kártérítési igényt érvényesíteni a végrehajtási eljárásban okozott kárért akkor lehet, ha a károsult élt a végrehajtási kifogás lehetőségével.
Márpedig ez így történt. A Fővárosi Törvényszék kötelezte a végrehajtót a lefoglalt ingóságok átadására, akkor is ha azok már nem lelhetők fel, akkor a törvényben előírt kötelezettségének kell eleget tenni.
Kártérítési pert kellett indítani a végrehajtó ellen az ingóságok helyett az ingóságok becsértékének megfizetésére.Egy távoli Törvényszéket jelöltek ki az eljárásra a végrehajtó elfogultságra hivatkozására.E Törvényszék megállapította a Fővárosi törvényszék jogszerűen állapította meg az ingóságok átadását a végrehajtást kérő részére, viszont azok az ingóságok nincsenek már meg mert a végrehajtó jogellenesen visszaadta az adósnak. A becsértékeket három évvel ezelőtt foglaláskor a végrehajtó nem jól határozta meg mert kirívóan magas becsértéket állapított meg ami ellen végrehajtási kifogás nem történt.E rendkívül magas becsérték megfizetésére a végrehajtó ez esetben nem kötelezhető. Röviden a történet. Ügyvéd fogadásával a Kúria előtt van ez az ügy de a kék fény is foglalkozik e üggyel kapcsolatban. Csak azt ne mondjátok hogy ez törvényes eljárás.
Ez így nem történhetett.
Az történt hogy egyik Törvényszék meghozott egy jogerős ítéletet, egy másik Törvényszék meg megváltoztatta a már meghozott jogerős ítéletet.Törvényes ez? Mit lehet most tenni?
A jogerősítő végzésből.
dentalpink
Ha majd kapsz jogerősítő végzést, akkor a jogerő utáni 15 nap letelte után kérhetsz végrehajtást. HA meg nem kapsz, akkor a másodfokú ítélet munkáltató részére történő kézbesítése után 15 nap eltelte után.
Betekintesz az aktába.
Tisztelt fórumozók!
Szeretném megkérdezni mit kell tennem akkor ha a munkaügyi bíróság megítélte nekem a végkielégítést és a felmondási időre járó pénzt is. A volt munkáltatóm nem fizetett pedig a határidő lejárt ?
Azt honnan lehet tudni,hogy az alperes fellebbezést nyújtott be a bírósághoz?
köszönettel
Köszönöm a válaszokat! Azt hiszem egy dolog viszont figyelmen kívül lett hagyva.
Rehabilitáció néven kellett munkakört váltanom egy zajmentes területre, ahol a lentebb leírt zajterhelés érte(éri) mind a mai napig a fülemet.
Tényleg ennyire rendes a munkáltató? Mert egy évvel ezelőtt még nem volt reflexfáradás a fülemen, most pedig bizonyítottan van, és a kezelőorvosom egyértelműen kijelentette, hogy összefüggésben van a fűrészeléssel és az állandó zajexpozícióval. Nem biztos, hogy mindenki tudja mi is az a Meniere betegség. Ritka és zajérzékenységet okoz...
az egy másik kérdés, hogy van-e összefüggés a zajos munkahely és a halláskárosodás között
(láttam már megítélt kártérítést, mert a munkáltató nem tudta bizonyítani, hogy a dolgozó már akkor hallássérült volt, mikor belkezdett ott dolgozni)
„anácstalan vagyok és elkeseredett, teljesen figyelmen kívül hagyják a betegségem.”
Vegyék figyelembe, és mondjanak fel?
Tisztelt Szakértők!
Nagyon nagy szükségem lenne a tanácsukra. Megpróbálom rövidre fogni, de nem lesz egyszerű. 35 éves vagyok, és 13 éve dolgozom egy multinacionális vállalatnál. 2011. december 10.-én reggel rosszul lettem. Erős szédülés, és nagyfokú hallásromlásom lett a jobb fülemen. Rengeteg vizsgálat után kiderült, hogy jobb oldali Meniere betegségem van. Erről a csak nagy vonalakban annyit, hogy szédüléses rohamokkal jár, és a beteg fülem zajérzékenyebb lett. Ekkor egy hónapig voltam táppénzen. 2012. január 3.-án újból szerettem volna munkába állni, de az üzemorvos nem engedett a nagyfokú hallásromlásom miatt, ami sajnos nem javult. (50-60Db-es halláscsökkenés a jobb fülemen, és állandó fülzúgás). Itt jegyezném meg, hogy termelő üzemben dolgoztam ahol átlagban 80-95Db-es zajexpozíció van. Mivel táppénzből nem tudok megélni, így felkerestem a felső vezetést, hogy esetlegesen nem tudnának-e felajánlani egy másik zajmentes munkakört. Kaptam egy lehetőséget, amiben felajánlották, hogy csatlakozzam a központi laboratóriumhoz. 2012-02-15.-én álltam munkába. Ennek az volt az ára, hogy az addigi folyamatos műszakból, át kellett állnom állandó délelőttös műszakra. Önmagában ez nem lenne rossz, de a pótlékok miatt így átlagban havonta 30-35000 Forinttal hozok haza kevesebbet mind a mai napig. De nem is ez a legfőbb probléma. A laboratóriumban egy idő után neki kellett állnom fűrészen dolgozni átlagban napi 2-3 órát (95Db zajterhelés). A maradék időmben pedig makro szerkezeti vizsgálatokat végezek egy vegyi fülkében, ahol egy igen erős elszívó berendezés üzemel (65Db zajterhelés). Természetesen ezeket a hangokat csak füldugóval bírom ki, és az amúgy is állandó fülzúgásom a műszak végére, duplájára emelkedik. Rendszeresen járok kontrollra a Meniere betegségem miatt. Az utolsó kontroll alkalmával (2013-03-11) a jobb fülemen újabb romlást állapítottak meg. Stapedius reflexfáradás alakult ki. Ez a belsőfület védő reflex, mely tartós inger hatására elfárad, és nem védi a fülét a zajtól. A kezelőorvosom miután megtudta, hogy a zajmentes új munkakörömben milyen feladatokat látok el, egyszerűen nem hitt a fülének. Ekkor a kontrollos papíromra nagybetűkkel és 5 felkiáltójellel írta rá, hogy zajban nem dolgozhatom, bízva abban, hogy eljut az illetékesek tudatáig. Halkan jegyzem meg, hogy ez minden egyes kontroll alkalmával rákerült a papíromra! Ezzel a papírral visszamenetem az üzemorvoshoz, és megtiltotta a fűrészen való dolgozásom. (Ekkor már több mint egy éve fűrészeltem, ami ugye nem tett jót a beteg fülemnek). Papírt állított ki róla és azzal mentem vissza a munkahelyi vezetőmhöz. Azóta gyakorlatilag pokollá vált az életem a laborban. Nagyon nehéz napokat élek át, nem bánnak velem kesztyűs kézzel mondhatom… De a vegyi fülkében dolgozom mind a mai napig…
Felkerestem a személyügyi vezetőt, aki azt ajánlotta, hogy menjek vissza a termelésbe. (95Db!!!) Természetesen az üzemorvos nem enged. Meg tudná nekem mondani valaki, hogy mit tehetnék?
Felsőfokú végzettséggel rendelkezem, gazdálkodási mérnök vagyok, minőségirányítási szakirányon végeztem. Azt mondják, hogy másik munkakört nem tudnak felajánlani. Tanácstalan vagyok és elkeseredett, teljesen figyelmen kívül hagyják a betegségem.
Bízom benne, hogy érthető volt az írásom.
Várom megtisztelő válaszukat!
hello
olvasgattam, keresgéltem, de valahogy nem találtam megoldást az ügyemre
1 cégnél dolgoztam kb 7 honapig
a havi pénzt azt havonta küldte a számlámra ami a minimálbér volt, de a napibért mi adomentes, mivel külföldön végeztem a munkát azt csak csorgatta azaz mindig egy kicsit
ezt idén meguntam felmondtam, papirjaimat megkaptam, amibe szerepel hogy mennyi a bruttobérem meg a külföldi napidijam, de csak azok az összegek vannak feltüntetve amit ténylegesen utalt
ergo a papirokbol világosan kitünik hogy a cég tartozik nekem
felszolitottam hogy fizesse ki, semmi reakció, megkerestünk egy ügyvédet, no de nem állt a helyzett magaslatán
Munkaügyi pert akarok inditani, de életembe nem irtam beadványt és nem tudom hogy is kezdjem el. Minden papir készen van csak a beadvánnyal nyüglödök hogy hogyan is kéne nagyjábol megirni hogy elfogadható legyen
illetve az elbirálásba sürgöségit akarok kérni, mert sajnos a sok ki nem fizetés ugye nekem elmaradásokkal járt és ugye már végrehajtás is van ellenem
Elég szomoru hogy az ember dolgozik és nem kapja meg a pénzt utána meg még a lakást is elveszik a feje felül (na jo közbe kölcsönkérve rendeztem a végrehajtási pénzt, no de ugye most meg oda tartozom)
ha megitélik a pénzt (szerintem igen mert a bérpapirok ezt mondják) akkor hogy tudom behajtani az összeget?? Sajnos nem áll a volt cégem toppon pénzekbe, gondolom ezért is csorgatott pénzeket csak, egyszerüen nincs elég pénze a vállalkozáshoz, én meg szerencsétlenül beleléptem ebbe a cégbe
Van valami béralap gondolom naivan oda a munkaügyi biroság papirjával ha igazat ad nekem beadványt teszek ö fizet és majd ö behajtja a cégtől?? vagy továbbra is várni kell mig a cégnek lesz pénze??
Még nem ment csödbe a cég, bár már ahogy utánanéztem a papirokkal kavarnak ezerrel ide iratva oda iratva, tehát menekülni probálnak
kb 5-600 ezer forintról lenne szó, sajnos nincs nagyon pénzem ügyvédre örülök hogy sikerült kidugnom a fejemet a vizből
Életembe nem voltam ilyen helyzetbe és eddig csak pénzt kértek még egy tanácsért is
Kiskoru gyereket tartok el, egyelőre az a lényeg
Rendesen bedöntött a sok igérgetéssel ez a cég
És ha tudom mindezt bizonyítani? Ugyanis van egy e-mailem, amit körbeírt a munkáltató a szervezeti átalakításról utána...ebben szinte minden benne van, nevesítve vagyok én is...
Köszönöm.
"pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el"
Nem tudod bizonyítani, hogy nem akartad valójában aláírni, és hogy el akartak bocsátani.
A felek megegyezését miért módosítaná? Mert meggondoltad magad? De munkáltatód nem gondolta meg magát, kétoldalú szerződést a két fél egyező akaratával lehet módosítani.
Sziasztok,
munkaügyi peren gondolkodom, és segítséget kérnék a jogászoktól, h vajon van-e esélye:
A munkaköröm a cég szerint megszűnt, de közös megegyezést ajánlottak, mert egyrészt megszűnik a területem (vezető voltam), másrészt szerettek volna másik állást ajánlani, de nincs nyitott állás.
Ebben a hiszemben aláírtam a megegyezést. Azóta kiderült, hogy a területet valóban picit átalakították (ez többnyire csak elbocsátást jelentett, illetve egy tevékenységet áttettek másik osztályra), azonban a régi területemet beolvasztották egy másik terület alá, azaz ugyanúgy vezeti vki helyettem (csak más feladatok mellett). Az új vezetőnek ráadásul nincs olyan képzettsége, ami a feladat ellátásához szükséges volt, s nekem a munkaköri leírásomban szerepelt. A területem feladatai nem változtak.
A cégben pedig vannak olyan nyitott állások is, amelyeket képzettségem szerint megpályázhattam volna, de szerintük nem volt...
Megtévesztés alapján gondoltam perre, kérdésem, h:
- ez megállná-e a helyét, s
- hogy elméletileg lehetséges-e, hogy a Bíróság az egyezség tartalmát módosítsa, valamint
- módosíthatja-e az én káromra.
Nagyon köszönöm előre is!!!
Akár fizetési meghagyással is lehet érvényesíteni az igényt. Az összeg megfontolandó, mert csak a szerződés szerintit meghaladó bért bizonyítani kellene, ami nem könnyű.
Pert indít.
Hello.
23 éves szakács vagyok.A mostani munkahelyemnél ahol tavaly augusztus óta dolgozok,már 3 havi fizetéssel vannak elmaradva.Valamelyik munkatársamnak 4 havival is.Ugye magyarázkodnak hogy tél,stb.Ez ugye nem magyarázat hanem hazudozás.Azt mondják mindig hogy legyen türelemmel.Múlt héten mílliós bevételünk volt oszt mindenki kapott fejenkét 20-30 ezret most.A tartozás megadásával leghamarabb augusztus végére érhetik túl magukat szerintem.De mondják hogy nem vesznek fel szakácsot,ugyhogy 1 szabadnapunk lesz minden héten.Őszintén már én is utálok itt dolgozni egy ideje.Már elmentem volna csak vártam hátha ad pénzt.Az a probléma hogy pénzem alig van és van egy-két normális munka a láthatáron.Az itteni főnököket mindenki utálja,csakhát sokkal tartoznak így nem merik itthagyni Őket.Próbáltunk már sztrájkot is de széthúzott a csapat többször is.Az lenne a kérdésem,ha itthagynám akkor ezt a 3 hónapot ha nem akarja kifizetni akkor mit tudok vele tenni?A fele pénzzel vagyok bejelentve úgyhogy törvényes úton maximum annyit tudnék behajtani rajta.Még nem voltam ilyen helyzetben.Mit tegyek?A válaszokat előree is köszi.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02