Felmondás


krisz # 2004.01.08. 17:17

Sziasztok!
Egy leendő kolléganőnk felmondott a jelenlegi munkahelyén és két választása van vagy letölti a 30 nap felmondási időt vagy elküldik szabadságra (ki kell vennie az egy évre járó szabadságát), de mivel ez több, mint amit arányosan kivehetne, ezért vissza kellene fizetnie a különbséget (amit a pluszban kivett szabadnapokra kapna pénzt). Korrekt ez az eljárás a munkaadó részéről?


krisz

Violin # 2003.12.04. 21:03

Ma már aktuális dolog, holnap felmodok!!!:)
Remélem megy szépszerével. Ha nem, akkor inkább ahogy írtad, "célozgatni" fogok a a TB-re meg az adóhivatalra.

Megjegyezném, nekem sem célom összeveszni, csak azonnal eljönni, habár karácsonyi foraglom miatt, egy üzletből nem igazán fog könnyen elengedni.

spike # 2003.12.03. 21:38

Anyukám egy minisztériumban dolgozik, 56 éves és értesítették, hogy belekerült a kormányhatározattal elrendelt csoportos létszámleépítésbe, egy hónap múlva kapja meg felmondását.
Utána történt a megállapodás az érdekegyeztető tanáccsal. Írtunk a munkáltatónak, hogy kora miatt a megállapodás szerint nem lehetne felmondani neki, de nem válaszolnak.A következő kérdéseim lennének:

Kit kötelez a megálapodás?
Vegye-e át a felmondását?

the big cat # 2003.12.01. 18:33

Nincs olyan, hogy közös megegyezéssel kell valamit csinálni. Azért közös megegyezés, mert mindkét fél önként teszi.

Felmondási idő, végkielégítés csak és kizárólag a munkáltató rendes felmondása esetén jár, közös megegyezésben csak az jár amiben megegyeztek.

cicamica # 2003.12.01. 10:25

Nemsokára közös megegyezéssel ki kell lépnem a munkahelyemről, mert három gyerek mellett nem tudok 12 órázni. Azt szeretném megtudni, hogy jár-e nekem felmondási idő?

the big cat # 2003.12.01. 06:03

Szerintem a rendkívüli felmondásod joggal való visszaélésnek minősül, és ezért el fogod veszíteni a pert. Ami biztosan jön, mert hülye lenne önként és dalolva fizetni, amit rendkívüli felmondás esetén meg kell tennie.

Az okok amiket leírtál még jogszerűek is lehetnek, bár pl. az adócsalásban te is részt vettél, de te ezekkel az okokkal együtt is el voltál nála, és most csak fedezni akarod a gyors felmondásodat velük, és ez joggal való visszaélés. És a bíróságopn nyilván erre fog hivatkozni, és nem lesz nehéz a bizonyítás, hiszen másnap már az új helyeden leszel.

Én feltétlenül megpróbálnék meggyezni, célozni rá, hogy feljelented a TB-nél, adóhivatlanál, ha nincs közös megegyezés, de óvakodnék a rendkívüli felmondástól.

Violin # 2003.11.30. 18:27

Köszönöm a gyors válaszod.
Azt, hogy nem jelentett be teljes összegre csak az első teljes hónap után tudtam meg.
Azóta kértem tőle(a 3 hónap letelte után) hogy rendezze ezt a dolgot, amire azt a választ kaptam, rendben de a különbözetet levonja a fizetésemből. A munkaszerződésben csak eladó-üzletkötő munkakör szerepel. Ezután egy munkáltatói igazolást adott ki, visszadátumozva a munkaszerődéssel megegyező napra, amin üzletvezető szerepel a beosztás rovatnál.
Na ebből mond meg mi a munkaköri leírásom, vagy mi a beosztásom!
Szerinte még az üzlet teljes takarítása is belefér!!!
Ha a túlórát amit elrendel nem hajlandó megváltani, akkor ezt írásba kérem tőle, és kész. Ha nem hajlandó leírni, akkor a jelenléti ív és az adott hónapi bérkimutatásom együtt megerősíti a leírtakat.

Szerintem ha más nem, a hivatalos forma és az, hogy tudja hogy ő is hibázott, így valószínűleg el fog engedni.
A rendkívüli felmodást csak akkor dobom be ha nem hajlandó azonnal elengedni.

Béres-Deák Attila # 2003.11.30. 18:03

Kedves Violin!
Az első esetben Te estél adó csalás vétkébe, úgyhogz az nem jó. A második esetben nem köteles munkaköri leírást adni, elég ha a munkaszerződésben benne van a pontos munkaköri feladatod. A harmadik esetben csak akkor jönne létre a rendkívüli felmondás oka, ha tényleg nem fizetné ki.
Okot egyébként nem kell találni. Beadod indojlás nélkül és ha akar perel.


attika

Violin # 2003.11.30. 17:44

Hali!

A felmondással kapcsolatosan lenne nekem is kérdésem.
A jelenlegi munkahelyemről szeretnék dobbantani, mert úgy tűnik összejött egy jobb állás. A probléma ott van, hogy kevesebb mint 1 héten belül kezdeni kell az új helyen, de az aktuális munkáltatóhoz 30 napos felmondási idő köt.
Így csak rendkívüli felmondással mondhatok fel azonnal, ha nem egyezik bele szépszerével az azonnali elváláshoz.
Elég indok a rendkívüli felmondáshoz:

  • nem a valós fizetéssel vagyok bejelentve
  • a mai napig sincs munkaköri leírásom
  • és ebben a hónapban túlórát rendel el, de nem akarja ezt megváltani.

Várom a válaszokat!
Előre is köszönöm.

Kmicic # 2003.11.28. 17:53

35 nap.

krisz # 2003.11.28. 16:21

Ha a mostani munkahelyemen több, mint 3 éve dolgozom már és felmondok, akkor mennyi a felmondási idő?


krisz