Tanácsot kérek- kirúgtak határozott idejű msz.-el


m900 # 2003.12.16. 21:19

Hát szép harcnak nézek elébe, ha belevágok. Nem tudna ajánlani vki egy munkajogos ügyvédet? Az enyém tavaly polgármester lett és befejezte a prakszist. Azóta nem volt szükségem szerencsére jogi tanácsra, nem is kerestem újat helyette. Tudom sok mindentől függ, de nem utolsó az sem, hogy kb. mennyibe kerülne ez nekem, ha végigcsinálom. Karácsony előtt ez elég rosszul jött, hogy nincs melóm. :(

the big cat # 2003.12.16. 14:56

Hopp, ez elkerülte a figyelmemet. Határozott idejű munakszerződésnél a teljes hátralévő időre (de max 12 hónapra) járó bért ki kell fizetni, és rendes felmondással semmiylen körülmények között nem lehet megszüntetni a munkaviszonyt.

Határozott idejű munkaviszony a próbaidő alatt azonnali hatállyal, vagy a munkáltató részéről a fent említett hátralévő öszseg kifizetése mellett egyoldalúan szüntethető meg, vagy rendkívüli felmondással, aminek körülményei nem állnak fenn nyilván.

tehát olyan nem létezik, hogy határozott idejű munakviszonyt felmondással próbaidő alatt valamely dátumra előre megszüntettek, ez jogellenes és semmis.

A kilépőpapírjaidat ne írd alá, az elszámolásra az ügyvédeddel ejlenj meg, és közöld, hogy véleményed szerint amunakviszonyod még mindig él, követeled afizetésed, és a neked járó összegeket.

m900 # 2003.12.16. 12:49

Köszi a válaszokat. Határozott idejű szerződésnél is járna a felmondási idő? Én úgy tudtam, ha ők mondanak fel, a hátralevő időre ki kell fizetni a teljes bért.
A cég elvileg már elkészítette a kilépő papírjaim, dec.15-el. Csütörtökre mondták, hogy menjek érte. Ha ezeket átveszem, meg a felmondást - persze a valós dátummal - hova fordulhatok a továbbiakban? Elég gerinctelenek voltak velem, nem akarom hagyni, hogy ami esetleg járna még, azt ne kapjam meg. Mellesleg a msz.ben még az sincs benne, hogy a heti munkaidő 40 óra, csak annyi, hogy kötetlen. Jelenlétit sem írattak velem soha alá.

the big cat # 2003.12.16. 12:12

A munkaviszonyod a mai napig fennáll, jó lenne ha bemennél dolgozni.

A felmondás érvénytelen. Lesz szives írásban közölni. Persze most már csak a közléskori dátummal fofgadd el. És persze fizesse ki a felmondási időt, a felmondás írásos közléséig a béredet, valamint a kamatokat.

Leiterjakab # 2003.12.16. 10:36

A próbaidő alatt is csak írásban lehet megszüntetni a munkaviszonyt, tehát a munkaviszony megszüntetése nem volt érvényes.


Leiterjakab

m900 # 2003.12.16. 10:28

Tanácsot szeretnék kérni. Szeptember 15- Március 31-ig van határozott idejű munkaszerződésem. Szeptember 12-én szóban közölte velem a munkáltatóm, felmond a próbaidő alatt, szeptember 15-el. Ekkor még be kellett mennem dolgozni, átadni a folyó ügyeimet stb. Mivel a főnök nem volt bent, írásban mind a mai napig nem kaptam meg a felmondást. Szerintem a szerződésben kikötött 3 hónap próbaidőm dec. 14.én lejárt. Járhat-e nekem a határozott idő lejártáig a bér, vagy érvényes a szóban közölt felmondás is?