passzív táppénz


Dödölle1 # 2012.01.05. 09:28

banka 2012.01.05. 10:08 Sziasztok! Nekem 2011 december 1-én volt egy munkahelyi balesetem amikor is eltörtem a bokám. Sajnos 2011 december 31-én lejárt a szerződésem. A munkaügyi központban azt mondták hogy már nincs passzív táppénz.Azt szeretném megkérdezni ha tud nekem ebben segíteni valaki, hogy ez arra is vonatkozik akinek üzemi balesete volt? Köszönöm a segítséget!

Nem, arra nem vonatkozik!!!!

A sima, T.46.§ szerinti táppénz esetében valóban nincs "passzív" táppénz, azonban a határozattal elismert T.51-55. § szerinti üzemi baleset esetén a baleseti táppénz a munkaviszony megszűnése után is folyósítható!!!!

Bővebb tájékoztatásért forduljon az üzemi TB kifizetőhelyhez, vagy a Kormányhivatalba olvadt Egészségbiztosítási Pénztárhoz.

T=1997. évi LXXXIII törvény.

zizzuka # 2012.04.14. 08:18

üdvözlöm 2012 január óta tápénzen vagyok azt szeretném megkérdezni hogy eddig csak azt a pénztkapotam meg amit a cég fizet 15 napot már betelefonátunk ceglédreis hogy mi küldhessük be a tápénzes papirt de mai nepig nemtuttam feladni a többit mert nem érkedett be januárol a papirom meddig tarthatja vissz a cég a papirokat mert már eltelt najdnem 4 hónap ! hogyan tudom kiszámolni körülbelül kiszámolni hogy mennyi tápénztkapok ha órabérbe vagyok bejelentve ??és kaptam az orvosomtol adókedvezményröl papirt amit bekelett küldjek a cégnek de ugy külték a 15 napot hogy levonták amit álitolag nem kelettvolna hogyan müködik ez az ado kedvezményakkor mivel veszélyesztetett terhes vagyok !
köszönöm

nyereségtelen # 2012.04.15. 20:26

Üdv.Szeretnék valakitől tanácsot kérni.2012 jan utolsó hetén és február első hetében kiirt az orvos betegállományba,mert sajnos nem tudtam járni.A munkaadom azt mondta mikor rákérdeztem hogy mit tud a táppénzemről,hogy azt felejtsem el,mert azt kifizette annak aki engem helyettesített akkor.(Társasház takarítás a munkám.)Még azt is hozzá tette,hogy a szabadságot is felejtsem el,mivel 8 órásra vagyok bejelentve,de csak napi pár órát dolgozom,és ez fedezi a szabadság idejét.(Tavalyi évben is csak 1 hetet vettem ki,mivel egyedűl nevelem a kislányomat,és az iskola kezdésre kellett.)Kihez fordulhatnék,hogy meg kapjam a táppénzem?Mit tudnék tenni,hogy ki tudjam venni a szabadságomat,ha netán szükségem lenne 1-2 napra?Előre köszönök minden segítséget!