Pontosítás: „Az állam NEM teljesíti a társadalmi szerződésben vállalt kötelezettségeit az emberek felé.”
# aperten
Pontosítás: „Az állam NEM teljesíti a társadalmi szerződésben vállalt kötelezettségeit az emberek felé.”
# aperten
Trükkös a dolog. Gyakorlatilag senki nem lesz már erre jogosult.
Csodálatos ez a álliberalizmus. Kötelezően rákényszerítették az emberekre, hogy a magányugdíjpénztárba is be kell lépniük. Nem hagyva meg nekik a döntést, hogy az államit választhassák kizárólagosan, vagy visszaléphessenek szabadon. Aztán meg a pénzeiket lenyúlják tőzsdetrükkökkel. A következmények már lassan szivárognak. Nyugdíjkorhatáremelések, kirekesztések a baleseti és a rokkantsági nyugdíjakból, stb...
Csak ha jogi oldalról közelítjük meg ezt a kérdést, akkor teljesen jogellenes a dolog. Az dolgozó munkát vállal adott feltételekkel, hogy bizonyos korhatár után nyugdíjba mehet, vagy ha bizonyos mértékű egészségkárosodás éri, akkor a meghatározott ellátásokra jogosult. Ez egy társadalmi szerződés.
Aztán egyszer csak az állam felrúgja az emberek belegyezése nélkül. Felemeli a korhatárt, lecsökkenti a nyugdíjmegállapítás összegét, kirekeszti a baleseti rokkantsági nyugdíjasokat az ellátásból stb.. Az állam teljesíti a társadalmi szerződésben vállalt kötelezettségeit az emberek felé. A kötelezettségeit, csak a bankok felé teljesíti maradéktalanul, azoknak nem mondja, hogy leszállítom az államadósság kamatát. Azt csak a nyugdíjmegállapítás százalékával teszi meg. Csak mert a pénzmaffia szivattyúnak lefölözi az emberek nyugdíjpénztári befizetéseit, törvényhozói bűnsegédlettel.
# aperten
Igen, aperten, ez egy régebbi történet amire pécsi-vel hivatkoztok, ami egy el nem fogadott javaslat.
Azóta leszabályozták a visszalépés feltételeit:
„A magánnyugdíjról és a magánnyugdíjpénztárakról szóló 1997. évi LXXXII. törvény értelmében 2002. december 31-ig volt lehetőség önkéntes döntéssel visszalépni a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe.
Más a helyzet azon pénztártagok esetében, akik öregségi vagy előrehozott öregségi nyugdíjra váltak jogosulttá. Esetükben ugyanis - a jogszabályi feltételek fennállása esetén - lehetőség van a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe történő visszalépésre. Amennyiben a pénztártagsági jogviszony időtartama nem éri el a 120 hónapot, továbbá a megállapítható járadékszolgáltatás havi összege alacsonyabb az őket megillető társadalombiztosítási nyugdíj 25 százalékánál, kérésükre a magánnyugdíjpénztár a visszalépés igazolására szolgáló dokumentumot ad ki, amely tartalmazza ezeket a tényeket, továbbá azt is, hogy a tagsági jogviszony mely időpontban szűnik meg. (A 120 hónap számításánál 30 naptári napot kell egy hónapnak tekinteni.) A visszalépés legkésőbb a nyugdíjigény elbírálása tárgyában hozott elsőfokú határozat kézhezvételét követő legfeljebb 30 napon belül kezdeményezhető.
A társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe történő visszalépésre a rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugdíjra jogosult személyeknek van még lehetőségük, akiknek e szándékukról a társadalombiztosítási nyugdíjigény benyújtásával egyidejűleg írásban nyilatkozniuk kell. ”
Én előrehozottba mennék, de tagsági jogviszonyom meg fogja haladni a 120 hónapot - sajnos :(
Az újságíró kész tényként, és lényegében kormánydöntésként harangozott be egy törvénymódosító javaslatot, amit az tövény általános vitára bocsátásának napján nyújtottak be. Két nap múlva meg visszavonták. Szerintem kaptak egy nem visszautasítható ajánlatot.
De még ha bekerült volna is a törvénybe, akkor is csak az 50 év felettieknek biztosított volna visszalépési lehetőséget. Kitalálták ezt rendesen a törvényhozó pénzmaffia ügynökök. A liberalizmusra, hatékonyságra hivatkozva kötelezően átirányítják a befizetések felét a magánpénztárakba. Arra már nem terjed ki a fene nagy liberalizmus, hogy aki akarja az szabad akaratából válaszhassa az állami nyugdíjpénztárat,korhatártól függetlenül, ill. a szabad visszalépés lehetőségét. Éppen nemrég néztem egy magánpénztári egyenleget befizetés 24 ezer volt, eredmény több mint ötezer. CSAK ÉPPEN MINUSZBAN. Namármost az anyagmegmaradás törvényei szerint ezeknek a pénzeknek is lennie kell valahol. Soros féle pénzmaffiózók talán többet tudnak róla, mert ő "befektetett" a politikai elibe a rendszerváltás körül...
# aperten
A cikk: Baksa Roland írása- 2007.10.17.- http://index.hu/gazdaság/magyar/nyugd071016
Lényege:"Egyszeri akció keretében 2008.jan.1. és 2010.dec.31. között a legalább 50 évesek ott hagyhatják a magánnyugdíj-pénztárukat. Erről hamarosan levelet is fognak kapni."
Arra az újságcikkre én is kíváncsi lennék!
Melyik újságban olvastad, és ki írta? Engem is érdekel a dolog, bár kicsit más oldalról.
Sajnos még nem eszmélt rá a társadalom, milyen szörnyűséges következményei lesznek a nyugdíjbiztosítás részleges privatizálásának.
A befizetéseket átirányították részben a magánnyugdíjpénztárakhoz, ahonnan a pénzmaffia kiszivattyúzza a pénzeket, jelenkori kötelezettségeket meg nem osztották el a befizetés arányában, hanem az állami nyugdíjbiztosításon maradt. Az meg felemeli a korhatárt annyira, hogy az emberek ne érjék el, hanem elpusztulnak előtte. A rokkantsági/baleseti rokkantsági nyugdíjasokat meg Mengelét megszégyenítő módszerekkel kiszelektálják a rendszerből. Legalábbis a csekélyebb érdekérvényesítő képességű rétegeket, döntően a becsületes kétkezi munkásokat, bányászokat, parasztokat, akik jellemzően a munkában rokkantak meg, de mégis "természetes kórokú"-ként százalékolták le őket. Azokat a volt pártkádereket, és egyéb simlis elemeket, akik pénzért vették meg a leszázalékoló orvosbűnözőket, na azokat nem szórja ki a rendszer, mert azoknak véglegesen adták meg, hogy ne lehessen nekik felülvizsgálni, hiszen akkor éppen azok bukhatnának le akik most is döntenenek. Ha nem csak a nicked pécsi, akkor gondolom hallottál már az ottani OOSZi/ORSZI gazemberségeiről.
# aperten
Én is olvastam ezt.De tavaly azt is közölte egy újság, hogy van egy elfogadott rendelet a visszalépéssel kapcsolatban (feltétel nélkül), de ezt nem hozták nyilvánosságra.A cikk íróját megkerestem, de nem válaszolt.Én is szeretnék visszalépni a TB-be, mert jól átráztak a magánnyugdíj-pénztárral!
Eszerint erről senki semmit nem hallott?
Azt, hogy a mai szabályozás szerint ki, milyen feltételekkel léphet vissza az állami nyugdíjba, azt tudom. Azok alapján, én már nem vagyok jogosult erre a manőverre.
De.
Az alábbi, reményt adó idézet egy 2009.04.19-i Index cikkből való.
A baj csak az, hogy azóta néma csend.
Vagy tud erről valaki többet?
„A kormány fontolóra veheti, hogy megengedné a magánnyugdíjpénztárakból való visszalépést az állami nyugdíjrendszerbe bizonyos korhatár felett. Hogy mennyit jelentene ez idén a költségvetésnek, nehéz megbecsülni, de a dokumentum szerint 20 milliárd forintnyi bevételre ebből is szert tehetne az államkassza. Jövőre még nagyobb a pluszbevétel, akár 70 milliárd forinttal is gazdagodhatna a büdzsé azzal, hogy a magánnyugdíjpénztári tagok egy része a pénztárból kilép és az állami pillérbe fizet csak járulékot.”
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |