Magánnyugdíjból visszalépés az államiba

ragyasdezso # 2011.08.07. 09:29

Rózsaolaj

Rájuk nem érvényes.

végrehajtó1 # 2011.08.07. 09:33

Mire kapnál?Államiban vagy.

ius latratus # 2011.08.07. 10:47

Azért ne keverjük már a "saját megtakarítást" a reálhozammal!
Ez éppen arról szól, hogy a magánkasszák iszonyatosan rosszul gazdálkodtak a tagjaik által befizetett összegekkel, van olyan pénztár, amelyik mínuszba vágta őket rendesen, s ezt az államnak kell(ett) kiegészítenie, ha nyugdíjra került (volna) sor...

Én hülye a Generali tagja voltam, 13 évig fizettem, mégis örömmel tájékoztattak, hogy 0, azaz nulla forint a hozamom. Mert csak...

Nem értem, hogy ebben neked mi az igazságtalanság. Te államiban vagy. Én is érezhetném, hogy igazságtalan, hogy a postás a szomszédomnak többször hoz pénzt, s közös is a kerítésünk, mégse' kapok sosem belőle.
Igazságtalanság lenne?

Közöm nincs hozzá. Neked sem a magánkasszákhoz. Ennyi.

efi99 # 2011.08.07. 17:01

Nem kell a fideszes sóder.
A visszalépők 80-85 %-nak van reálhozama. A maradék 15-20 % nagy része a 2006-2008 közötti belépők, akik a gazdasági válság miatt szívtak.
Az államiban ellenben valóban 0, sőt negatív. Az állam olyan "jó" gazda, hogy lassan nem lesz miből kifizetni. De 20 év múlva jó, ha fele ekkora nyugdíjak lesznek.
Rózsaolajt
meg nem értem. Most kezd azon gondolkodni, hogy hova lett/lesz a másfél millió (aminek egyébként semmi köze a reálhozamhoz). Nem visszalépés előtt kellett volna? Egyébként a tőke eltűnt igen, mint a hogy a 2011-ben visszalépőké is, megy államadósságra, MÁV-ra, MOL-ra stb, csak éppen nyugdíjra nem.

Rózsaolaj # 2011.08.07. 17:05

Azért érzem igazságtalannak,mert amikor jóhiszeműen átléptünk az államiba..az összes addigi magánnyugdij pénztárban gyűjtött pénzt átutalták az államiba.Nem láttunk
abból a pénzből semmit!!!!Az azért 14 év alatt nem kevés volt!!!Ez igy büntetés....és most emiatt nem kaphatunk semmilyen pénzmagot?

ius latratus # 2011.08.07. 17:09

Majd ha "fideszes sódert" akarok nyomni, vagy inkább egy olyanra reflektálni, akkor felkeresek egy olyan fórumot. Hagyjuk ezt a vonalat.

Ha-ha-ha...én 1996-ban léptem be, tehát közöm nincs a válsághoz (ez meg szoci duma, úgyhogy most 1-1, s ezt be is fejezhetjük, mert a politikai kurzus itt nem sokaknak tetszik, hál'Istennek), s mégis nulla a reálhozam, de simán leszarom.

efi99 # 2011.08.07. 18:08

ius latratus
Tekintettel arra, hogy a tényekkel vitatkoztál, kénytelen voltam azt gondolni, hogy ilyen oka van.
Rózsaolaj
A kérdés még mindig: mi célból léptél át?

Séd # 2011.08.08. 10:42

Én értem Rózsaolaj kérdését, mert engem is érint. Konkrétum: szolgálati viszonyban - hivatásos - végzem a munkám lassan harminc éve. Eddig a törvény biztosított lehetőséget korkedvezményes nyugdíjra és ezért többen visszaléptünk az elmúlt években az állami nyugdíjrendszerbe, azért, hogy legyen teljes nyugdíjunk. Most már erre nem lesz lehetőség. (az, hogy ez jogos vagy nem arról én nem szeretnék vitatkozni, sok fórumon meg lehet tenni) Én is 1998-tól 2009-ig fizettem a magánnyugdíjba a tagdíjat. Akikkel együtt léptünkbe, most több százezer forintot kaptak vissza a jól gazdálkodó pénztáraktól. A kérdés valójában az, hogy akkor mi akik előbb léptünk vissza bukruk a reálhozamot?

ragyasdezso # 2011.08.08. 11:29

Séd

Igen, buktad!

efi99 # 2011.08.08. 15:45

Séd
Nézőpont kérdése. Nem buktad, mert 2009-ben annak tudatában léptél át, hogy nincs ilyesmi extra hozzá. Az, hogy 2 év múlva másképp van, az pech és bosszantó legfeljebb. Azt továbbra sem értem, hogy a milliós tőke az nem fáj? Azt tényleg buktad.