felmondás és terhesség


karmen # 2003.03.03. 12:40

Kérdésem az lenne, ha tudom terhes vagyok, de még nincs terheskönyvem, akkor egy UH vizsgáli papirt is elfogadnak? 6 hetesen már látható a terhesség, akkor már nem mondhatnak fel? És ha éppen nincs nálam a papir, akkor köteles vagyok aláirni a felmondást v. lehet kérni hogy másnap mutatom be, de a tegnapi napon már érvényes volt az orvosi lelet?

Karmen


Karmen

Franciska # 2003.01.02. 12:26

Úgy tudom, hogy munkanélküli segély szempontjából mindegy, hogy közös megegyezéssel vagy felmondással mész el.

Az új terhesség csak akkor jelent védettséget a rendes felmondással szemben, ha az írásos felmondás átadása napján (esetünkben ez talán már január 18. lesz) már papírod van arról, hogy gyermeket vársz. Ha akkor leszel terhes, amikor már a felmondási idődet töltöd, vagy pláne ha aláírtál egy közös megegyezést, akkor a várandósság már nem befolyásolja a munkaviszony megszűnését.

Az esetedben a közös megegyezés egyértelműen a munkáltatódnak jó annyiban, hogy nem kell valós és okszerű felmondási indoklás megfogalmazásával törnie magát.

kriszta # 2002.12.12. 21:49

2003 január 17-én jár le a gyesem. a munkáltatóm szóban már jelezte hogy 2003 április 13-ával megszünteti a munkaviszonyomat, és én eldönthetem hogy közös megegyezéssel vagy felmondással távozom. természetesen kifizeti a 10 éves munkaviszony után járó 3 havi végkielégítést, és a ki nem vett szabadságokat. április 13-áig a felmondási időmet tölteném. a kérdésem a következő lenne: mi a különbség a közös megegyezés és a felmondás között ( szeretnék munkanélküli segélyre menni és a munkaügyi központ által továbbképeztetni magam ).ha április 13-áig terhes lennék akkor is megszüntethetik a munkaviszonyomat?
köszönöm : kriszta