Azonnali felmondás

ficuli # 2004.02.13. 13:49

Sziasztok

Azonnali felmondással szeretnék felmondani, de nem tudom, hogy ez jogellenes e vagy sem.
Rengeteget utazom a cég ügyei miatt belföldön és külföldön egyaránt. Külföldre kapok
napidíjat, ami több mint 15$. Bár a hétvégékkel töltött munkáért nem kapok semmit,
kivéve a napidíjat. A belföldi utaknál, ha jól tudom, járna vmi emelt alapbér, mivel pl
egy budapest - pécs útvonal oda vissza, + az ott töltött rendes munkavégzés 10 - 11 óra.
Ha pl határmenti városokba utazom, külföldre, akkor nem kapok napidíjat, mert az 24 órán
belül teljesítheto (pl Arad min 12 óra)
A fönököm ezzel szemben azt állítja, hogy a szerzodésem aláírásakor én vállaltam az
utazásokkal járó mindenféle körülményt! A szerzodésemben tényleg van egy ilyen pont, ahol
vállalom az utazásokat, és a túlórákat, de az anyagi juttatásokról nincsen szó! A munkaidom
napi 8 és fél órában van megállapítva (ebédido), a fizetésem pedig fix összeg. Ennek tetejében
a szabadságom évi 29 napban van meghatátozva, ami ugye jóval több, mint a Mt.-ben eloírt.Nem
vagyok 120 éves.
Takarózhat-e ezekkel a cég? Jogellenes lenne az azonnali felmondás a rendszeresen ki nem
fizetett túlórákért? Nem akarok semmi mást se követelni, csak minnél hamarabb kilépni!
Elöre is köszi
ficuli