segítsetek jogtudorok


csufi99 # 2004.03.16. 22:59

Az indokolás jogsértése miatt, meg szabad kérdezni ez mit jelent? Csupán azért, mert jobb tisztán és biztosan látni előtte, mint pereskedni, a nem biztosért. Úgy gondolom épp az a lényeg, hogy az indok mi volt, s megállja-e a helyét a jogsértés. Én pusztán óvatos lennék mindenki helyében, okulva saját tapasztalataimból.
Mert hát ha jogsértés , még akkor is lehet a bírói döntés kedvezőtlen, s évekig járhat az ember a bíróságra....s egyszer elmondhatja, igazam volt. Megéri?

csufi99 # 2004.03.16. 12:08

Én már benne vagyok. Az idézést jó időben kiküldik. Ha elveszted a pert, fizeted a saját ügyvédedet (ha lesz) és fizeted a munkáltató által fogadott ügyvéd költségeit is, hogy ez mennyi, amennyit kér, de a perelt összeg 5%-án belül elfogadják az összeget. S a saját költségeid természetesen, utazás, stb. Nekem több, mint egy évig tartott mire megszületett az I.fokú ítélet, most várom a II.fokra a tárgyalás kitűzését, s tudom igazam van, de ez nem jelent semmit, a dolgokat így is lehet nézni meg úgyis.. Azért bízom benne egy három bíróból álló tanács már nem hozhat ennyire rossz döntést, bár láttam már rá példákat... Tehát ne hidd az igazság elég, még a jogi alátámasztás sem, mert ellenfél kitekergeti a dolgokat,ha ügyes, s a bíró meg is eszi, ha nincs szerencséd. Közben megy az idő, s a pénzed...Azért sok sikert!

benji # 2004.03.14. 00:57

Ha elveszitem a munkaügyi pert, mennyi per és egyéb költséget kell fizetnem?

A tárgyalás előtt mennyi idővel küldik ki az idézést a Biróságról?


Munkáltatóm rendes felmondással felmondott,ha bírósághoz fordulok kártérítésért és a tárgyalásig munkanélkülit vagy bért kapok, levonnak -e a kártérítésbõl? Ha

the big cat # 2004.03.13. 03:45

12 havi munkabért várhatóan nem fognak megítélni, hanem annál kevessebet, a jogsértés súlyától függően.

Az addig járó munkabéred is megkapod kamatostul, de csökkentve az addig máshonnan megszerzett keresményeddel.

benji # 2004.03.13. 03:07

Nem kérem a munkaviszonyom visszaállitását.Nem szeretném ha ujra kiszurnának velem. A kártáritést at indoklás jogszerütlensége miatt kérném.


Munkáltatóm rendes felmondással felmondott,ha bírósághoz fordulok kártérítésért és a tárgyalásig munkanélkülit vagy bért kapok, levonnak -e a kártérítésbõl? Ha

Karika # 2004.03.12. 23:03

Egy kicsit bővebben írd meg, hogy mi a problémád a felmondással. Általánosságban csak annyit tudok mondani, hogy ha a munkaviszonyodat meg fogják szüntetni, és te ez ellen bírósághoz fordulsz, talán egy év múlva meg is születik az itéletet. Ha neked van igazad, a bíróság kimondhatja, hogy a munkaviszonyodat jogellenesen szüntették meg, és visszaállíthatja az eredeti állapotot.

mosolygó :) # 2004.03.12. 19:53

???
miért kérnél kártérítést?

benji # 2004.03.12. 18:31

Munkáltatóm rendes felmondással megszüntette munkaviszonyom, ami július 15-én lejár. Ha munkaügyi bírósághoz fordulok kártérítésért, ami 12 havi munkabér. Ha a tárgyalásig munkanélküli járadékot vagy ha el tudok helyezkedni munkabért kapok levonnak - e valamit a kártérítésből?
Ha elveszítem a munkaügyi pert milyen költségek terhelnek?


Munkáltatóm rendes felmondással felmondott,ha bírósághoz fordulok kártérítésért és a tárgyalásig munkanélkülit vagy bért kapok, levonnak -e a kártérítésbõl? Ha