2 főállás


the big cat # 2003.03.05. 06:21

Szerintem nincs olyan hogy föállás és mellékállás. A 40 órás munkaidö az egy munkaviszonyban maximálisan követelhetö munkavégzés határa, de szerintem semmi sem korlátozza az Mt-ben, hogy több munkaviszonyban ennél valaki többet is dolgozzon. Természetesen munkaszerződésben ez korlátozható, vagy munkáltatói beleegyezéshez is köthető.

A munkaidőbesoztásra vonatkozó szabályok azt hiszem elméletileg elképzelhetővé teszik, hogy két 40 órás munkahelye is legyen valakinek, pl. ha mindkét helyen munkaidőkeret van, és a beosztás komplementer.

Csak azt nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy valaki mondjuk egy hónap ilyen iram után is munkára képesen tud megjelenni a munkahelyén.

De egy 15 órás meg egy 40 órás munkahely szerintem minden továbi nélkül elképzelhető.

Franciska # 2003.02.21. 10:40

Eddig úgy tudtam, hogy az a foállás, ami heti 40 órás, két foállás pedig azért nem lehet, mert nem lehet heti 80 órát dolgozni (gyakorlatilag biztos van, aki képes erre, de törvény szerint nem lehet).

Vagy az a foállás, ami után a munkáltató az egészségügyi hozzájárulást (EHO) megfizeti. De ebbol is csak egy lehet, mert ha valaki több helyrol kap jövedelmet, akkor minden helyen kérik tole a papírt arról, hogy hol fizetik utána az EHO-t, senki nem olyan bolond, hogy fölöslegesen duplán fizesse.

Tehát a fentiek szerint - szerintem - nem lehet két foállás egyszerre.

dettoka (törölt felhasználó) # 2003.02.19. 14:37

Tudtok e arról vmit , hogy mi történi, ha vkinek 2 főállású munkahelye van? Az egyiket heti 15 órában látja el, de mégis főállás. Esetleg hol lehet ennek utána nézni?
köszi