A garantált bérminimum jár - e az adminisztrátornak?

Poppy # 2010.05.07. 18:14

Az adminisztrátornak (FEOR 4193) jár-e a garantált bérminimun, vagy beleszámítják-e a középfokú iskolai végzettséget?

Hivatalosan hol van ez meghatározva? Megadható, vagy kötelező megadni?

hunfrakk # 2010.05.07. 19:25

A kötelező legkisebb munkabér (minimálbér)
és a garantált bérminimum megállapításáról szóló
295/2009. (XII. 21.) Korm. rendelet
itt olvasható:

http://www.complex.hu/…jegy_doc.cgi?…

Eszerint:

2. § (1) A teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló részére megállapított személyi alapbér kötelező legkisebb összege (minimálbér) a teljes munkaidő teljesítése esetén 2010. január 1-jétől havibér alkalmazása esetén 73 500 forint.

(2) Az (1) bekezdésben meghatározottaktól eltérően a legalább középfokú iskolai végzettséget, illetőleg középfokú szakképzettséget igénylő munkakörben foglalkoztatott munkavállaló garantált bérminimuma a teljes munkaidő teljesítése esetén 2010. január 1-jétől havibér alkalmazása esetén 89 500 forint.

*

irodai adminisztrátor, irnok, irodai asszisztens

http://www.szakkepesites.hu/…isztens.html

*

A magasabb minimálbér jár neked.

Poppy # 2010.05.08. 16:38

A 2. linknél egy irodai asszisztens képzés található.
Ezt írja:

• Szint: középszintű szakképesítés, amellyel fizikai munkát igénylő munkakört lehet betölteni

Ha nincs ilyen képzésem, de adiminsztrátor vagyok, akkor nem biztos hogy megadják a garantált bérminimumot, lehet hogy lepasszolnak azzal, hogy nincs ilyen végzettségem, és elég a 8 ált. isk.

Tud valaki olyan szabályt, törvényt vagy bármit ami ezt szabályozza, hogy kötelező megadni? Mert ha csak megadható, azzal sajnos sokra nem megyek.....

hunfrakk # 2010.05.08. 19:55

az a döntő, hogy ahhoz a pozícióhoz, amelyben dolgozol milyen végzettség szükséges

ha elég hozzá az alapfokú végzettség, akkor csak ADHATÓ a magasabb bér

ilyen részletszabályok sajnos nem nagyon vannak rögzítve jogszabályokban

Poppy # 2010.05.09. 05:17

Csak az a baj, ha a munkáltató dönti el, jár-e egy adminisztrátornak a magasabb bérminimum, akkor inkább nem adja meg.

De én azt mondanám, hogy küldjön helyettem csak 8 általánost végzett emberkét, és meg lehet nézni mit művel.

ityam # 2010.05.09. 14:06

Kíváncsiságból kérdezem hogy elvileg szamályos egy heti 40 órás bejelentéssű alkalmazottnak csak jutalékbéres díjazást adni? Személyi alapbérem csak elszámolás tárgyát képezi a munkaszerződés szerint.És csupán jutalékbérezésben részesülök.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.05.10. 06:38

Igen, lehetséges a tisztán jutalékos rendszerű bérezés. (Engem is meglepett, de ez van.)