Munkahely megszűnése terhesség ideje alatt

nyuszi75 (törölt felhasználó) # 2010.09.03. 17:36

Elnézést, hogy értetlenkedem, de ha tegyük fel 4-5 lombikpróbálkozásom van, majd utána teherbe esem, gyed/gyes-re megyek, akkor igy kb. 5 évig munkavállaló maradok, normál fizetéssel miegymás? Nem lehet felmondani, vagy valamiféle állományba tenni, alacsonyabb fizetéssel vagy hasonlók? Úgy is, h egész végig otthon ülök, mert ugyebár a kirendeltségünk már bezárt?

Kovács_Béla_Sándor # 2010.09.03. 17:31

Semmi.

nyuszi75 (törölt felhasználó) # 2010.09.03. 15:51

Vezető vagyok egy bp-i központú cég egyik vidéki kirendeltségén. Már jó ideje próbálkozom babával, és ha minden jól megy, októberben lesz a lombik kezelés (beültetés stb). Ha jól tudom, már most is védettséget élvezek rendes felmondás alól (hónapok óta folynak az "előkészitő" vizsgálatok, kezelések az infertilitás miatt). Sajnos azonban ott lebeg a lehetőség, hogy bármikor bezárhat a kirendeltségünk, bár a cég maga, tehát a munkáltatóm természetesen megmarad, sőt prosperál.
Mi történik akkor, ha akár a lombik kezelés alatt (ami akár több évig is eltarhat, próbálkozástól függően), akár terhesség alatt vagy a gyes alatt megszűnik a munkahelyem?

Kovács_Béla_Sándor # 2010.07.06. 10:16

Közvetlenül alattad a válasz.

nyuszóka85 # 2010.07.06. 10:06

Kedves Szakértők!
Új vagyok itt a fórumon, gyed-el és gyes-el kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
3 évet dolgoztam az adott cégnél, majd 2009.decemberében megszületett a kislányom. Jelenleg GYED-en vagyok (júni 17.-e óta). Múlthéten bejelentette megszűnését a cég, minden alkalmazottat elbocsátanak. Mi lesz így velem? FOgom tovább kapni a gyedet?

Köszönöm
Anita

nandy # 2010.06.28. 14:16

A megszűnés azért nem megy olyan gyorsan. A kérdező munkaviszonya akkor fog megszűnni, amikor a céget törlik a cégjegyzékből.
Utána is ugyanúgy kapni fogja a TGYÁS-t, GYED-et, gyes-t.

angolna # 2010.06.25. 21:58

Lehet nem volt egyértelmű: maga a cég megszűnik jogutód nélkül. A kérdés az, hogy ilyenkor mennyi támogatás jár az otthon lévő kismamának?

Kovács_Béla_Sándor # 2010.06.25. 17:36

AZ nem számít, ha a "helyi iroda bezár". Munkahelyre vonatkoztatva értelmetlen a "jogutód nélkül megszűnik" kifjezés használata.

angolna # 2010.06.25. 17:33

Sziasztok,

Meg lettem kérve az alábbi levél továbbítására, légyszi segítsetek, ha tudtok:

"Tisztelt Jogi Fórum!

A következő kérdésben kérném a tanácsát. Hamarosan szülési szabadságra megyek. Munkahelyemen felröppent a hír, hogy hamarosan bezárják az irodát. Konkrétumokat nem tudunk, de az mar szinte biztos, hogy az egész helyi iroda megszűnik mialatt én a gyerekkel otthon leszek. A kérdésem az lenne, hogy milyen juttatások járnak, amennyiben a munkahelyem jogutód nélkül megszűnik a TGYÁS illetve GYED alatt. Természetesen a munkáltatóval a jogviszony rendezett (bejelentett) és határozatlan időre szól.
Válaszát előre is köszönöm!"