Mennyi idő után kérhetem jogosan a szabadságot?
Munkahely megszűnése terhesség ideje alatt
A fizetés nélküli szabadság első évére jár szabadság. De nem kell kifizetniük, kiadniuk kell majd, ha megszünteted a fizetés nélküli szabadságot.
2005 májusától táppénzen voltam aztán 2005 novemberétől tgyás majd gyed aztán megszületett a kisfiam akivel kaptam tgyást majd gyedet és most gyesen vagyok október 22.-ig. Mi számít fizetés nélküli szabadságnak? Lehet hogy egy kicsit értetlen vagyok de ha tényleg megszűnt a cég ????
Köszönöm a választ előre is.
Egyáltalán nem szűnt meg a cég! A beszámoló adataiból arra lehet következtetni, hogy a cég tevékenysége az elmúlt években jelentősen csökkent. De még 2009-ben is volt közel 10 MFt árbevétele, ez azért nem utal arra, hogy ne működne a cég.
Az APEH szinte folyamatosan végrehajtást indít a cég ellen, de a Bt-ben van ingatlantulajdon és más tárgyi eszköz is, szóval nem tudnak "csak úgy" megszűnni.
2005 májusától táppénzen voltam aztán 2005 novemberétől tgyás majd gyed aztán megszületett a kisfiam akivel kaptam tgyást majd gyedet és most gyesen vagyok október 22.-ig. Mi számít fizetés nélküli szabadságnak? Vagyis mennyi szabadság jár ennyi idő után? 1980-ban születtem.
Nagyon nagyon köszönöm a segítségét és a válaszait!
2005.03.22-től 2005.11.16-ig táppénz
2005.11.16-tól 2006.05.02-ig Gyás
2006.05.03-tól 2007.10.31-ig Gyed
2007.11.01-től 2008.04.06-ig Gyás
2008.04.07-től 2009.10.22-ig Gyed
2009.10.23-tól 2010.10.22-ig Gyes
1980-ban születtem.
Segítene valaki kiszámolni mennyi szabadság jár utána?
Tisztelt Szakértők!
Látom, egész régen szóltak hozzá utoljára a topikhoz, remélem talán valaki még ránéz és tud segíteni :) A problémám a következő lenne, amelynek megoldásához tanácsot szeretnék kérni:
15 hetes várandós vagyok, várhatóan október végén fogok szülni, de közben június 30-án lejár a határozott idejű közalkalmazotti munkaviszonyom (addigra leszek kb. 24 hetes/5,5 hónapos), amelyet várhatóan a terhesség miatt nem fognak meghosszabbítani (2009 októbere óta dolgozom). Az lenne a kérdésem, hogy ha nem hosszabítanak meg, hogyan járnék a legjobban, hogyan kaphatnék "normális" TGYÁS-t, GYED-et? Olvastam a passzív táppénzről, majd ha az lejár, el kellene mennem arra az egy-két hónapra munkanélkülire, ugye? Munkanélküli biztosítottság esetén a mn. segély havi összegétől függ majd a TGYÁS, GYED összege, vagy az előtte lévő két év átlagkeresetétől, mint normál esetben?
Segítségüket előre is köszönöm:
PKKata
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. A párommal babát szeretnénk,de most derült ki, hogy a munkahelyem ahol 9 éve dolgozom,decemberben megszűnik. Kérdésem az lenne,hogy akkor én ebben az esetben nem kapok sem tgyást sem pedig gyedet?
Ha mondjuk szeptemberben sikerülne teherbe esnem, és nem januártól mennék munkanélkülire hanem a szülés előtt 3 hónappal akkor járna a gyed? egyáltalán ez lehetséges így? Vagy mindenképpen előbb új munkahelyre kellene mennem?Köszönöm a segítséget!
„munkahelyem ahol 9 éve dolgozom,decemberben megszűnik. ”
Mindig olyan kíváncsivá tesz egy ilyen bejelentés. Honnan lehet azt így előre, napra pontosan tudni?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02