Végkielégítés utáni újrafoglalkoztatás

nandy # 2010.09.26. 08:46

No meg egyszerűsített foglalkoztatásnál is van korlátozás.

bolondmelós # 2010.09.25. 19:28

Pkrisztina valsz azzal keveri, hogy a munkáltatói rendes felmondás után valóban tilos a visszafoglalkoztatás munkaerő-kölcsönzés keretében fél évig

Kovács_Béla_Sándor # 2010.09.22. 11:22

Miért ne foglalkoztathatna. Nem arra kell jogszabály, hogy ez lehetséges, az hozzon jogszabályt, aki azt állítja, hogy tilos.

PKrisztaG # 2010.09.22. 11:18

Az biztos, hogy nem tisztán jutalékos rendszer lenne, ami persze nem változtat azon, hogy nem szeretném kiváltani a vállalkozóit.
Mivel nem valami szép módon küldtek el jónéhányunkat,
nem szeretnék visszamenni ehhez a céghez.
Ezért lenne fontos, ha valaki tudna arra is választ adni esetleg, egyáltalán foglalkoztathatna-e a cég így újra..?! Van esetleg erre valamilyen törvényi hivatkozás..?

Kovács_Béla_Sándor # 2010.09.21. 10:51

Persze, hogy nem. De annyira nem lehet hülye az a cég, hogy a munkaügyi központon keresztül keres vállalkozót. Inkább tisztán jutalékosan akar foglalkoztatni, ha már.

PKrisztaG # 2010.09.21. 07:32

Kedves Fórumozók!

Elsőként röviden leírnám az előzményeket.
Egy nagyobb cégnél dolgoztam, ahonnan csoportos létszámleépítés miatt elküldtek. Mindez közös megegyezéssel történt, végkielégítést is fizettek kollektív szerződés alapján.
Ez több, mint fél éve történt.

Még regisztrált munkanélküli vagyok,és a napokban kaptam egy állásajánlattal kapcsolatos levelet a munkaügyi központtól.
A lényeg, hogy ugyanehhez a céghez keresnek üzletkötőt (valószínűleg vállalkozói jogviszonyban).

Két kérdésem lenne:

1. az előbbiek ismeretében a cég így egyáltalán újra alkalmazhatna-e?
  2. a munkaügyi központ szemszögéből nézve köteles vagyok-e a vállalkozóit kiváltani és a cégnél munkába állni, ha ez a feltétele a munkavállalásnak? Ha a vállalkozói hiányára hivatkozva nem fogadom el az álláslehetőséget, érhet-e emiatt valamilyen szankció a m.központ részéről (pl. regisztrációból való törlés).

Remélem valaki tud nekem segíteni..