Kedves Mindenki!
Az alábbi problémával állok szemben, és nagyon örülnék, ha valaki a segítségemre tudna sietni: Húsvét óta dolgozom egy cégnél, a próbaidöm éppen, hogy csak pár napja járt le. A munkáltatóm engem és másik két kollégámat egy értéskesítési tréningre \"nevzett be\", melynek értéke 230.000 Ft / fö. A tréning péntek déltöl este 8-ig, valamint szombat reggel 8 -tól este 8-ig tart, nincs kihelyezve, a munkahelyünkön tartják. Nekem pár napja járt le a próbaidöm, kollégám másfél éve dolgozik a cégnél. Legnagyobb meglepetésünkre tegnap a fönököm közölte, hogy emiatt a tréning miatt tanulmányi szerzödést kell kötnünk, azaz 2 évig ennél a cégnél kell dolgoznom, különben visszafizettetik velem a tréning összegét. Eléggé le vagyunk döbbenve. Már csak azért is, mert annyira nevetséges ez az összeg, és mégis 2 évet aláírattak velünk. A cégnek raádásul meg sem kottyan egy ekkora összeg. A tréningröl igazából papírt nem kapunk, csak egy oklevelet, ha sikeresen elvégeztük. Mellesleg nem mi akartunk részt venni rajta, hanem közölték, hogy ez van, és egyáltalán nem veszik jó néven, ha nem megyünk el.
A kérdéseim itt jönnek: Mit jelent az, ha aláírom a kétéves szerzödést? (ha nem teszem meg, nem megyek a tréningre, amit ugye nem vesznek jó néven). És mi van akkor, ha például rajtam kívül álló okok miatt vagyok kénytelen itthagyni a céget? Vagy ne adj\'Isten szeretnék egy éven belül gyereket szülni? stb.
Van valamilyen törvény, rendelet vagy szabályozás erre vonatkozóan??
Nagyon le vagyok döbbenve (és fel vagyok háborodva), mert nem arról van szó, hogy mondjuk 8 féléven keresztül fizetik a 300.000 Ft/féléves tandíjamat, hanem mindössze 230.000 Ft-ról van szó.
Várom tanácsaikat, mit is csináljak, esetleg kihez forduljak?
Köszönöm elöre is!!!