Mit tegyek?
Szeretnék megvásárolni egy ingatlant amellyel a következő a helyzet:
egy német áll.polgár 1993-ban megvásárolt egy építési telket az önkormányzattól.
1999-97-ben a telek előző tulajdonosának építési engedélye, terve alapján felépített -gyakorlatilag engedély nélkül- egy úgymond félkész házat.
Nem akarta befejezni -megszűnt számára Mo. varázsa-viszont úgy gondolta, hogy a lányának jó lesz, így 2000-ben elajándékozta azt a lányának.
Én meg szeretném venni az ingatlant.
Azt a tájékoztatást kaptam, hogy fentmaradási engedély kell, de mivel 1998 előtt épült nem fognak bírságot kiszabni az építtetőre.
Én ezen tájékoztatás megelőzően nem mondtam az építésügyi hatóságnak az ajándékozás tényét -mert akkor még nem tudtam-, így abban maradtunk, hogy a fentmaradási engedélyt a németnek kell elintéznie.
Kérdésem a következő:Mot már annak tudatában, hogy ő házat 2000-ben elajándékozta a lányának, véleményem szerint csak a lány kérhet saját telkén lévő saját épületére fentmaradási engedélyt.De mi van a bírsággal?
Az ingatlan a bírság szempontjából továbbra is 1998 előtti építésűnek minősül,vagy az ajándékozási dátum időpontját veszik figyelembe ami 2000.év akkor viszont már volt bírság.
Köszönöm segítségeteket!