előny a bíróságon?


the big cat # 2003.05.08. 19:12

Most olvasom vissaz, hogy téged rendkívüli felmondással küldtek el. Ebben az esetben az okszerűségen és a valós indokon túl, még azt is bizonyítania kell amunkáltatódnak, hogy a törvényben taxatíve felsorolt indokok valamelyike az általa felhozott indok. Viszont az véleményem szerint egyáltalán nem felel meg ezen követelményeknek, így a pert biztosan megnyered.

the big cat # 2003.05.08. 19:07

Az hogy az ellenőrnek mire hivatkozott nem releváns, neki a felmondásban írtak valóságát és okszerűségét kell bizonyítani, ha ezt nem tudja, úgy a felmondása jogellenes, és a te munkaviszonyod él.

Az ellenőr jelentése közvetlenül csak akkor lehet a segítségedre, ha bizonyítja a felmondási indok hamisságát, vagy okszerűtlenségét, de a munkáltatód módszereire és szavahihetőségére természetesen jó példával szolgálhat, tehát érdemes a benyújtani.

buba # 2003.05.08. 12:49

Sziasztok! már korábban irtam a rendkivüli felmondás űgyében.Azóta megtettem a feljelentést a munkavédelmi főfelűgyetnél és ellenőrzést hajtottak végre a volt cégemnél tőbb szabálytalanságot tapasztaltak és a tájékoztatójukban azt irták ,hogy büntetést alkalmaznak a volt munkáltatom ellen.Ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy ezt a papirt ha becsatolom a biroságra előnynek számít -é vagy sem?Amúgy a munkáltatom már teljesen másra hívatkozott az elbocsátásom kapcsán az ellenőrnek mint ami az én papiromba szerepel
várom a válaszotok előre is kőszi