kévus
Már megbocsáss! DE dtida mondhatom hivatalos választ adott neked, (ez tuti, a státuszából adódóan valóban szakértő és nem fórumozó mint pl. én).
Lyonee beidézte a tv. ide vonatkozó részét (15.§), akkor még mit lehet ezekhez hozzáfűzni.
ITT a nyugdíjtörvény, ahol megtalálod a 15.§-t, de ajánlom az egész tanulmányozását, de főleg a 23.§-tól: http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…
TE 65 évesen (bár kérdéses számomra, hogy valóban téged érint a kérdés, bocs a bizalmatlanságért) nyugodj bele, ha úgy tetszik fogadd el, hogy a nyugdíjad neve nem öregségi nyugdíj.
Talán a bejelentett intézkedési tervek riasztottak el? Nem egyértelmű, hogy az öregségi nyugdíjkorhatár alattiak rokkantsági felülvizsgálata várható?
Ha mégis más nevet adnának a nyugdíjnak, az szerintem nem jelent nyugdíjcsökkenést, hiszen már túl vagy az öregségi nyugdíjkorhatáron, nem hinném, hogy a kormányzati elképzelések ennyire "mélyre" nyúlnának. Szerintem éld nyugisan az életet és készülj a szülinapi családi ebédre.
Ha még mindig kétségeid vannak, valószínűleg itt nem tudunk ennél jobban megynyugtatni.
Üdvözlettel Veci