Határozott vagy határozatlan idejű - határozatlan idejű szerződés mellett egy határozott idejű?

the big cat # 2003.07.09. 15:50

Ezt a papírt nem a munkaköri leírás, hanem a Munka Törvénykönyve és más törvények teszi semmissé. A munkáltató által előírt szakmai továbbképzésért ellenszolgáltatást nem kérhet, röghöz kötést meg méginkább nem.

Szerződés módodsítás nem 'történik'. A szerződés azért szerződés, mert ketten kötik, tehát ha te nem írod alá, akkor nem 'történik'.

Oliva # 2003.07.09. 09:18

Kedves Big Chat!
Koszi a segitseget megegyszer.
Idokozben utananeztem a munkaszerzodesemnek. Az ehhez tartozo munkakori leirasban. Abban az egyik pontban az szerepel, hogy szakmai tovabbkepzesen valo reszvetel (is a feladatom sok minden mas mellett).
Ezek utan felhaborit, hogy  a fonokom kepeset volt az orrom ala tolni azt a papirt 'tanulmanyut' cimen.
Jol gondolom, hogy ez a munkakori leiras semmisse teszi azt a papirt?

Mi a helyzet akkor, ha szerzodes modositas tortenik?
Arra gondolok, hogy mindig az adott idoszakhoz tartozo szerzodes az ervenyes az abban az idoszakban torteno kiegeszito papirokkal kapcsolatban, ugye?

Elore is koszi.
Oliva
the big cat írta - 2003.06.25 12:32
Szerintem ez úgy ahogy van illegális. A munkálató (mint álatlában bárki) csak a jogellenesen okozott kár megtérítésére tarthat igényt (a munkajog alapján még arra sem mindig teljes egészében), de a felmondással jogszerűen okozott kárra semmiképpen se. Se ilyen kötbér szerű dologra.

Az ilyen megállapodás semmis.

OLIVA

the big cat # 2003.06.25. 10:32

Szerintem ez úgy ahogy van illegális. A munkálató (mint álatlában bárki) csak a jogellenesen okozott kár megtérítésére tarthat igényt (a munkajog alapján még arra sem mindig teljes egészében), de a felmondással jogszerűen okozott kárra semmiképpen se. Se ilyen kötbér szerű dologra.

Az ilyen megállapodás semmis.

the big cat # 2003.06.25. 10:29

Ebben igazad van. Elsiklottam felette, hogy a munkáltató küldte ki.

Oliva # 2003.06.25. 08:57

Ez nem egy tanfolyam volt, hanem egy trening, amit az egyik kulfoldi partnerunk tartott es igy jobban tudom vegezni a munkamat.
A fonokom ennek e treninggel kapcsolatos koltsegek (utazas, szallas, kikuldetesi dij) 50%-nak visszafizetesere kotelezne, ha a megadott ido elott elmennek a cegtol. Ez legalis dolog?
Mivel kenyszerhelyzetbe voltam alairtam es gondolom, hogy innentol kezdve mar ugyis mindegy fizetnem kell, de azert erdekelne, hogy ez megszokott eljarase.
Tudom, hogy sok ceg csinalja azt, hogy a tovabbtanulas, masoddiploma, kiegeszito kepzes stb...eseten alairat a munkavallaloval par evet, de az mas.

Az en esetemben mi a helyzet?
Koszi
Oliva

mezgaaladar írta - 2003.06.25 10:12
Ha a munkaltato _kotelezte_ a tanfolyam elvegzesere, akkor imho az _nem_ tanulmanyi szerzodes.

http://www.jogiforum.hu/forum/topic.cgi?…

OLIVA

mezgaaladar # 2003.06.25. 08:16
mezgaaladar # 2003.06.25. 08:12

Ha a munkaltato _kotelezte_ a tanfolyam elvegzesere, akkor imho az _nem_ tanulmanyi szerzodes.

http://www.jogiforum.hu/forum/topic.cgi?…

the big cat # 2003.06.24. 11:13

Szerintem ez egy tanulmányi szerződés, így a munkaviszonyhoz csak annyiban van köze, hogyha azt te bármiylen módon megszünteted, akkor az ott írt szolgáltatással tartozol.

Oliva # 2003.06.24. 09:21

Sziasztok!
Szeretnem a hozzaertok segitseget kerni, mert egy kicsit meg vagyok keveredve.
A munkaszerzodesem egy normal hatarozatlan ideju szerzodes. Ez ha jol tudom felbonthato rendes felmondassal.
Ebben a honapban viszont a fonokom kikuldott kifoldre treningre es elotte alairatott velem egy olyan papirt,amin az allt, hogy a trening fejeben a cegnel kell maradnom 2004.dec.31-ig, ha azonban barmi okvol elhagynam a ceget elotte, akkir O igenyt tarthat egy bizonyos osszegre. Ez most akkor hatarozott egy hatarozott ideju szerzodesnek tekintheto vagy egy kulon megallapodas? Hogyan lehet ilyenkor felmondani? Csak kozos megegyezessel vagy rendes felmondassal is?
Elore is koszonom.
Oliva

OLIVA