Munkaszüneti nap .


moncsimacs # 2004.11.01. 18:08

Mi is így gondoltuk. Legalábbis józan paraszti ésszel így logikus.

the big cat # 2004.11.01. 11:56

Ez nem folyamatos munkarend. Ebben az esetben akinek a heti pihenőnapjára esne az eredeti besoztása szerint a pihenőnap, annak nem jár távolléti díj sem, a többieknek viszont nem lehet átrendezgetni önkényesen a beosztását.

moncsimacs # 2004.10.31. 21:30

Vasárnap nem vagyunk nyitva, csak decemberben vagy leltárkor. Ez tehát az év legnagyobb részében szabadnap. Ehhez jön még heti egy nap. Hogy ez hivatalosan mikor van, az sehol nincs rögzítve, csak az évek során kialakult egy megszokott rend: vannak a "csütörtökösök", a "keddesek" stb... És nagyon jól működött, mert mindenkinek más volt a jó. Volt, aki suliba járt hétfőnként, volt, akinek más programja volt minden szerdán... és a boltban is mindig volt elég ember, mert nem mindenki egyszerre akart menni. Ez évekig működött így remekül, csak most kezdődtek a gondok, amióta azt is felülről akarják szabályozni, ki hányszor menjen vécére. Egyébként megoldottuk a dolgot egymás között: ha nem fizetik ki, felváltva otthon marad mindenki egy napra. Erről persze csak mi fogunk tudni, a jelenléti ívre nem írjuk be.

the big cat # 2004.10.29. 11:50

Na mostmár végképp nem értem. Heti két pihenőnap jár és nem egy. Szóval a dolog már itt megbukott. Vagy az említettekhez jön még a vasárnap?

Ha így van, akkor szerintem ha a szabadnap sorab jövő pihenőnapra esik, akkor azért fizetni nem kell semmit, ha azon a anpon épp nem dolgozol, de önkényesen nem lehet a pihenőnapokat átrendezni, hogy munkaszüneti napra essen.

moncsimacs # 2004.10.28. 17:43

Nem folyamatos munkarendben dolgozunk, de mindenkinek megvan az állandó szabadnapja ( hogy nem mindig kapjuk meg, az más kérdés). Én például minden második héten szombaton, a másik héten pedig csütörtökön vagyok szabad (elvileg). Sajnos újabban előszeretettel adják ki a szabadnapokat a munkaszüneti napokon, ez viszont hátrányt jelent azokkal szemben, akik normálisan, hétfőtől péntekig dolgoznak. Ez elsősorban a kereskedelemben jelent problémát, hiszen az itt dolgozók egyébként is többet dolgoznak az átlagnál , és ritkán van egyszerre két szabadnapjuk, mint például a legtöbbet panaszkodó pedagógusoknak.

the big cat # 2004.10.28. 04:53

A kérdés az, hogy folyamatos munakrendben dolgoztok vagy sem. ha igen, úgy október 23 nyugodtan lehet szabadnap, sőt mivel normál munakrendben pihenőnapra esik, ezért távolléti díj sem jár rá.

moncsimacs # 2004.10.27. 20:33

Engem is érdekel a dolog. Három hete új munkáltatónk van, de nem erőssége a törvények betartása. Nekünk is okt. 23-ra akarták írni a heti szabadnapot, (egyébként szombaton is nyitva lettünk volna) de az erős tiltakozás miatt kifizették. Igaz, mintha a fogukat húzták volna. Szeretném tudni, mi a törvényes eljárás ebben az esetben, ez a probléma valószínűleg karácsonykor is előjön majd.

sysy73 # 2004.10.25. 06:21

Üdv.

Kicsit felhozom a kérdést, mert még változatlanul érdekelne a téma.

A segítséget előre is köszönöm.

Sysy

sysy73 # 2004.10.19. 06:15

Azt szeretném megkérdezni, ha valaki kereskedelembe dolgozik, a hét mindennapján nyitvatartó áruházba, akkor a munkaszüneti napokat hogy kell elszámolni ?
Heti két pihenőnap esetén az egyik napot be lehet osztani okt. 23-ra ?
Vagy pl. nov. elsejére ? Utána már csak egy szabadnapot adnak ki.
Mi erre a törvényes szabály ?

Előre is köszönöm a segítséget .

Üdv.

Sysy