Peter77,
Semmit.
Vagy előléptetnek, vagy nem. Az Mt.-t nem érdekli a HAY varázslat. Közös megegyezéssel vagy módosítjátok a munkaszerződést, vagy nem.
Peter77,
Semmit.
Vagy előléptetnek, vagy nem. Az Mt.-t nem érdekli a HAY varázslat. Közös megegyezéssel vagy módosítjátok a munkaszerződést, vagy nem.
Kedves Fórumozók!
Szeretném a véleményeteket, segítségeteket kérni.
Nagyon régóta dolgozom a cégnél, és a felettesem jelezte, hogy elő akar léptetni szenior pozícióba, ami egy magasabb HAY-besorolású pozíció, mint a jelenlegi, és magasabb fizetést is jelent. Közben átszervezés is zajlik, így egyelőre nem tudni, mikor kerülhet erre sor, de több munkavállaló új (a jelenlegivel azonos HAY-szintű) pozíciót fog kapni.
Szeretném megkérdezni, hogy ha végül az én előléptetésem is csak annyi lesz (a korábbi ígérettől eltérően), hogy X pozícióból átraknak (ugyanolyan HAY-szintű) Y pozícióba, fizetésemelés és valós előléptetés nélkül, valamint állandó irodai munkavégzést írnak elő távmunka helyett, akkor mit tehetek?
Milyen lehetőségeim vannak (a normál felmondáson kívül), ha nem írom alá? A munkaszerződést úgy tudom, hogy közös megegyezéssel lehet módosítani, és a felvázolt lehetséges változásból nekem nem származna semmilyen előnyöm sem...
Köszönöm a válaszokat!
Peter77
LadyWriter74,
Tudod igazolni, pl. bérlappal, hogy a járulékokat levonták tőled? Ha igen, akkor a Nyugdíjbiztosítónak el kell ismernie a 17 hónapot, ha kérelmezed, és bemutatod a bizonyítékokat.
https://adozona.hu/…_szol_4XLJVK
Akkor 2 dolgot tehetsz. Vársz türelmesen.
Vagy bírósághoz fordulsz.
17 hónap sokat jelent a nyugdijmegállapitásnál.
Kedves Válaszadók!
Már túl vagyok a NYUFI-adategyeztéteses hatósági eljáráson . két hónap után kaptam egy határozatot, hogy az általuk megkeresett cég nem reagált a másodszori megkeresésre sem és hogy amint szíveskednek választ adni, akkor arról én is értesülni fogok.
Korella Sziget,
Munkajogi szempontból neked ezzel sajnos nincs dolgod. Túlórád nem keletkezett, nem dolgoztál se többet, se kevesebbet.
Az, hogy egy diákkal kellett volna foglalkoznod és hegedülni, de bejön még a klarinétos gyerek is, ami ugye nyilván nem mehet egyszerre, tehát mindkettejük joga sérül ezért, az nem munkajogi probléma.
A gyerekek jogai itt csak addig számítanak, amíg valaki át akarja operálni őket kecskévé. Minden más magasról le van szarva. Örülhetnek, hogy van egy tanár, nemsokára 10-15 hangszert tolhatsz majd egyszerre, de azt majd zenekarnak fogják nevezni, te meg oldd meg.
Üdv mindenkinek!
Ha egy fix órában (heti 19) dolgozó pedagógust (zeneiskolában) arra "köteleznek" hogy úgy helyettesítse a kollégáját hogy a saját 60 perces óráiban a másik pedagógus növendékeit is "tudja le" az mennyire jogszerű?
Ez a bevett gyakorlat, többször is előfordult.
Beírják, könyvelik hogy meg volt tartva a helyettesítés, közben mindkét gyereknek gyakorlatilag elmarad a fele órája.
Mert nem képesek helyettesítő tanárt behívni aki az egész órákat megtartaná.
Létezik ilyen, kötelezhet erre az igazgató?
Hol van ez leszabályozva?
Állami fenntartású az iskola.
Hová kinek lehet / érdemes jelenteni?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Lady...
Első körben nyujts be egy szolgálati idő elismerési kérelmet.
Erre megkapod hogy -évekre,hónapokra lebontva- náluk mi van nyilvántartva!
.
Nagyon alapos a rendszer!
Ha ez megvan,akkor nyújts be egy módosítási kérelmet és csatold a bizonyitékaidat!
Majd ők előveszik a céget.
LadyWriter74
„Egy év eleji ügyfélkapus adategyeztetés során derült ki számomra mindez.....minden papírom megvan - munkaszerződés, munkviszony megszünése, stb.”
Így nyilván más a helyzet. Akkor ezekről kell egy másolatot készíteni és benyújtani a nyugdíjbiztosító felé.
LadyWriter74,
Bocsánat. Én néztem be.
Ha nem jelentettek be, akkor sem tudsz sokat tenni, mert a cég részéről is elévült, meg a te szempontodból is. Minden szempontból, büntetőjogilag is.
Én a nyugdíjfolyósítónál próbálkoznék, ahogy osztap írja.
LadyWriter74,
Kértél adategyeztetést nyugdíjbiztosítótól? Bejelentted, hogy nem értesz egyet az ő adataikkal, bizonyítékaid a szerződés, bérlapok, stb. Mit mondtak? Nekik bizonyítási eljárást kellett volna lefolytatniuk, szükség esetén ráküldve a cégre a NAV-ot.
https://www.allamkincstar.gov.hu/…tesi-eljaras
Szomorú örökös
Egy év eleji ügyfélkapus adategyeztetés során derült ki számomra mindez - így nem tudom, ha Ön kerülne hasonló helyzetbe, akkor Ön mit tenne - minden esetre én azért szeretném tisztázni a dolgot, főleg úgy, hogy minden papírom megvan - munkaszerződés, munkviszony megszünése, stb.
LadyWriter74
„17 hónapom ugrott a nyugdíjszámításnál”
Egyébként szerintem ezzel te is tisztában voltál, hogy nem vagy bejelentve.
Most utólag kavarni egy volt munkahelyed ellen azért eléggé alantas dolog.
LadyWriter74
„Annyi közöm azért csak van hozzá, hogy 17 hónapom ugrott a nyugdíjszámításnál, hogy ha ezt a problémát a cég nem orvosolja.
Vagy ők adnak-e ki erre nézve egy papírt, hogy valóban ott dolgoztam?”
Ha bejelentés nélkül alkalmaztak, akkor ezzel épp saját magukat buktatnák le. Még ha elévült is, ezzel simán felhívhatják magukra a figyelmet, esetleg bevonzhatnak egy jó kis szaftos ellenőrzést a nyakukba. Én azért azt erősen kétlem, hogy ilyesmit esetleg szeretnének.
drbjozsef
„A nyugdíjszámításhoz? Ott szerintem nem számít, hogy ténylegesen be lett-e fizetve, mármint neked. Azt el kell ismerni szolgálati időnek.”
Ha nem volt bejelentve - a kérdező legalábbis ezt írta - akkor szerintem azt soha nem fogják elismerni, mint szolgálati időt.
drbjózsef
Köszönöm a választ. Az alapfogalmakkal tisztában vagyok - csak ahogy írtam is, NEM bejelentetten dolgoztam ott - de kilépő papírjaimon is az alább feltűntetett dátumok vannak. A kérdésem arra irányult volna, hogy az én kérelmemre a cég - utólag - az állam felé befizeti-e a kérdéses időszakra a járulékokat, vagy sem .. vagy ezt bírói úton lehet-e érvényesíteni - de akkor ezek szerint ez nem járható út.
Annyi közöm azért csak van hozzá, hogy 17 hónapom ugrott a nyugdíjszámításnál, hogy ha ezt a problémát a cég nem orvosolja. Vagy ők adnak-e ki erre nézve egy papírt, hogy valóban ott dolgoztam?
Köszönettel.
(NEKED nem is tudom milyen igényed lehetne a munkáltatói járulék összegére. Azt a munkáltató levonja és befizeti az államnak. Nincs hozzá közöd. Intézzék el egymás közt, ha eltérés van)
LadyWriter74,
Bejelentetten?
Akkor miért érdekel téged ez?
Szerintem az Art. szerinti is rég elévült már ez, és nem lehet megfizettetni a céggel.
De miért fontos? A nyugdíjszámításhoz? Ott szerintem nem számít, hogy ténylegesen be lett-e fizetve, mármint neked. Azt el kell ismerni szolgálati időnek.
Elévült.
Kedves Tagok!
Szeretném a véleményeteket kérni abban a témában, hogy 2000.05.08. napjától 2001.12.31. napjáig nem bejelentetten foglakoztatott egy, a mai napig létező cég. Kérdésem az lenne, hogy én utólag kérhetetem-e őket arra, hogy a fenti időszakra fizessék meg után a munkáltatót terhelő járulékokat, vagy ezt az igényemet bírói úton érvényesíthetem-e.
Válaszaitokat előre is köszönöm.
Mi van a szerződésedben?
sityu1,
Nem szabályos.
A 24 órás munka készenléti munkavégzésnek számít, amire speciális szabály nem vonatkozik a pihenőidő tartamára, tehát marad az általános szabály : az Mt.103.§. szerint kell kiadni, vagyis esetedben 45 perc pihenőidőt kötelező biztosítani.
Ugyanakkkor az Mt.86.§(3) szerint a készenléti munkára vonatkozik egy fontos kivétel : a fenti munkaközi szünet estedben munkaidőnek számít, nem külön, pluszban kell kiadni. Tehát nem 24 óra 45 percig kell bent lenned (mint egy 8 órás dolgozónak, akinek kötelező a legalább 20 perces munkaközi szünet, de neki ez nem munkaidő, ezért neki 8 óra 20 percig kell bent lennie), hanem csak a 24 órát.
Ha jól értem ez azt jelenti hogy 24 óra munka után 48 óra a pihenő?
Ha ezt irtad alá a szerződésben, akkor jogszerű.
.
Egyébként 48 óra alatt ki lehet pihenni a 24 óra munkát.
Kihez fordulhatsz?
Másik munkáltatóhoz!
jó napot 24/48 ba dolgozom portás telepőr beosztásban pihenőidő nincs sőt ha alváson kapnak fegyelmit adnak kérdezem jogszerű ez igy ha nem kihez fordulhatok várom megtisztelő válaszukat
Nem jogeset.
A munkáltatót kötik a szabályok.
Mást akkor nem írunk.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
A szükséges sütik elengedhetetlenek a weboldal megfelelő működéséhez. Ezek a sütik biztosítják a weboldal alapvető funkcióit és biztonsági jellemzőit, névtelenül.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
A teljesítménysütiket a weboldal kulcsfontosságú teljesítménymutatóinak megértésére és elemzésére használják, ami segít a látogatók számára jobb felhasználói élményt nyújtani.
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
Az analitikai sütiket arra használják, hogy megértsék, hogyan lépnek kapcsolatba a látogatók a weboldallal. Ezek a sütik segítenek anonim, statisztikai információt szolgáltatni a látogatók számáról, a visszafordulási arányról, a forgalom forrásáról stb.
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
A hirdetési sütiket arra használják, hogy a látogatókat releváns hirdetésekkel és marketingkampányokkal találkozhassanak. Ezek a cookie-k nyomon követik a látogatókat a webhelyeken keresztül és információkat gyűjtenek, hogy személyre szabott hirdetéseket jeleníthessenek meg.
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
Az egyéb kategorizálatlan sütik azok, amelyek elemzése folyamatban van, és még nem kerültek kategóriába sorolásra.
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |