munka törvénykönyve


the big cat # 2005.10.28. 17:41

Miért ne lenne jogos?

nora76 # 2005.10.28. 15:44

Kedves K_Peti!

Köszönöm szépen a választ!

K_Peti # 2005.10.28. 15:29

Nora76.

Nyugodtan kezdhetsz akkor amikor megvan az allas. Pont erre valo a felmondasi ido. Ha azonnal lesz allasod, akkor 1 honapig dupla fizetesed lesz.

kosatt # 2005.10.28. 13:25

Üdvözlök Mindenkit!

Egy kérdésben kérek segítséget:

Cégünknél a főportán olyan kiléptető rendszer működik, amelyen át elhagyni a munkahelyet munkaidőben csak úgy lehet, ha az üzemvezető kiállít egy kiléptetési engedélyt. Még a vele azonos szinten lévő alkalmazottak is (mint pl én is) csak ilyen engedéllyel hagyhatjuk el a munkahely területét. Kérdésem, hogy a portás jogosan megtagakadályozhatja-e részünkre a kilépést pl. autóval történő kilépés esetén nem nyitja fel a sorompót, ha nincs ilyen kézzel írott engedély?
Ez a korlátozás jogos?

nora76 # 2005.10.28. 10:42

Rendes felmondást kaptam, 5 évet dolgoztam az adott helyen, így 45 nap a felmondási időm. Ebből 15-öt töltök munkával. November 1-től indul a maradék 30 nap, amit már otthon ill. álláskereséssel töltök. Tudom, hogy erre a 30 napra is kapok még pénzt, de mi van, ha gyorsan, akár 1-2-3 hét múlva találok munkát? Új munkahelyre akár be is léphetek ezen idő alatt? Vagy csak december 1-től tudok kezdeni máshol?

the big cat # 2005.10.27. 12:01

Folyamatos műszakbeosztás esetén a 20 ill. 40% pótlék illeti meg a munkavállalót, 15 ill 30% a normál többműszakos munkarendben jár.

A munkáltató valóban megállapíthatja munakrendet, így munakidőkeretben folyamatos beosztást is elrendelhet, de csak akkro, ha a munakszerződés nem ír elő más munakrendet, mert abban az esetben kizárólag munakszerződésmódosítással, a munkavállaló beleegyezésével lehetséges a munakrend amódosítása. Viszont ennek el nem fogadása bizonyos körülmények között (hangsúlyozom, nem automatikusan) rendes felmondás indoka lehet.

kirobit # 2005.10.27. 10:55

Kedves Szesz!

mindenképpen meg kellene mutatni jogásznak azt a munkaszerződés-módosítást, mert van néhány kérdés, amit így olvasva is azt mondhatom, hogy nem egészen felel meg a Munka Törvénykönyvének.

annyit elöljáróban, hogy a munkáltatónak lehetősége van arra, hogy folyamatos munkarendben állapítsa meg a munkaidőt. ilyenkor a heti két pihenő napot biztosítani kell.
rendkívüli munkavégzés munkaszüneti napra akkor rendelhető el, amennyiben ezen a napon általános esetben is foglalkoztatható a munkavállaló.

a túlóra díjazása a Munka Törvénykönyvében részletesen szabályozva van, de amint leírtad, ennek nem felel meg a munkáltató magatartása.
folyamatos munkavégzés esetén ugyanis az Mt.146.§ alapján délután 15%, éjszaka 30% bérpótlék illeti meg a munkavállalót, amitől nem lehet eltérni, kötelező szabály.

a munkanélküli segélyre való jogosultság attól függ, hogy mennyi a munkaviszonyban eltöltött idő és milyen módon szűnik meg a munkaviszony. munkáltatói rendes felmondás esetén jár főszabályként a segély

a tanulással kapcsolatosan érdemes lenne tanulmányi szerződést kötni, mert akkor megoldott lenne a vizsgákra történő felkészülés (meghatározott napok járnak egy-egy vizsgára attól függően, hogy kollokvium, szigorlat vagy záróvizsga)

szesz # 2005.10.26. 10:33

Sziasztok!

Az elobb kimaradt, hogy alapjaratban az egesz azert van, mert uj embereket vettek fel a ceghez es fizikailag nem tudjak hova ultetni oket, mivel a cegnek nem eri meg nagyobb irodahazat berelni.
Az egesz 2 muszakos dolog is ebbol fakad.

Ez azert szerintem felhaborito!

Legszivesebben falhoz allitanam az ilyen cegvezetoket...

szesz # 2005.10.26. 10:31

Sziasztok!

Baratnom gondjaval fordulnek hozzatok.
Jelenlegi munkaltatoja munakero kolcsonzes keretein belul foglalkoztatja (es meg sokakat) 2 muszakban, havi 60bruttoert. A szerzodesukben benne van, hogy kotelezhetik tulorara hetvegen is. Ekkor gondolom jarna a tulora miatti berpotlek.
Tegnap bejelentettek nekik, hogy szerzodes modositas lesz, folyamatso munkarendre akarjak oket kenyszeriteni. Gyakorlatilag 1 honapbol 1 szabad hetvegeje lenne, a tobbin felvaltva kellene 2 muszakot dolgozni. Ezt a munkaltato szabja meg, hogy mikor. (beosztast csinaltak) A hetvegi (szabad ill. munkaszuneti napokon) munkaert nem kapnak cserebe + szabadnapot ill. fizeteskiegeszitest sem. Gyakorlatilag 7 napbol 5-ot dolgozna igy is, viszont abbol ketto a szombat es a vasarnap. Az alap munkaszerzodese ertelmeben, pedig a 2 szabad napjan behivhatjak tulorazni, s mivel ez nem szombat ill vasarnap meg berpotlekot sem kell fizetni.
A kerdesem az lenne, hogy ha nem irja ala a szerzodesmodositast es kirugjak (ezt elore vetitettek, hogy ha valaki nem irja ala - "viszlat") milyen indokkal rughatjak ki? Kap-e munkenelkuli segelyt?
Valamit magyaraztak meg nekik, hogy meltanyossagi alapon fogjak eldonteni, hogy kinek kell alairni es kinek nem. Ebbe bele tartozhat az is, hogy O tavoktatasra jar foiskolara, igy hetvegen jar suliba ill. vizsgazni? Vagy ehhez kell tanulmanyi szerzodes?
Effektiv 11 honapja dolgozik a cegnel, szabadsaga talan meg 1-2 nap van.

Koszi a segitseget.

Ja meg valami. Ha az orra ala dugjak a szerzodes modositat es azt mondja, hogy most nem irom ala (esetleg kesobb), hanem megbeszeli otthon a csaladjaval ill. megnezeti egy jogasszal, a munkaltato koteles haladekot adni?

kirobit # 2005.10.26. 08:51

Kedves Scully!

A szabadságoddal kapcsolatosan annyit tudok mondani, hogy az alapszabadságod 1/4-ével rendelkezhetsz Te, ami azt jelenti, hogy 4 nappal. a többi szabadságot elsődlegesen a tárgyévben kell kiadni.

nyugodtan menj el szabadságra!! mivel jóváhagyta a főnököd, nem lehet ebből probléma, mert nem rendelkeztél nagyobb idejű szabadsággal, mint amit a törvény biztosít számodra!

Rendkívüli munkavégzésre munkaszüneti napon csak akkor kerülhet sor, ha rendes munkaidőben e napon is foglalkoztatható a munkavállaló, vagy baleset, elemi kár stb. elhárítása miatt szükséges a munkavégzés.
nem vagy köteles megadni a főnöködnek a mobil telefonszámodat.

a tanulmányi szerződéseddel kapcsolatosan az általad leírtak alapján annyit tudok mondani, hogy ha nem akarod visszafizetni a tandíjadat, akkor

  1. ne Te mondjál fel
  2. ne közös megegyezéssel bontsad fel a munkaviszonyodat
  3. ha rendkívüli felmondással szünteti meg a főnököd a munkaviszonyodat (igazából ez fordulhat elő esetedben szerintem)

akkor meg kell alaposan vizsgálni, hogy a rendkívüli felmondásnak helye volt-e egyáltalán, mert ha alaptalanul mondott fel, akkor ilyen alapon munkaügyi bírósághoz fordulhatsz jogellenes rendkívüli felmondás miatt és akkor sem kell visszafizetned a tandíjadat.

ha teljesen biztos vagy benne, hogy nem Veled képzelik el a jövőt, akkor próbálj közös megegyezéssel bontani, viszont akkor ott van a tandíj problémája...

kérdésedre válaszolva szerintem az egyetlen eset, amikor a munkaviszonyod is megszűnne és tandíjat sem kellene visszafizetned, az lenne, ha rendes felmondással szüntetné meg a munkaviszonyod a munkáltatód. ebben az esetben indokolási kötelezettsége van, viszont az általad ismeretett tanulmányi szerződés szövegéből az derül ki, hogy ilyen esetben nincs Neked visszafizetési kötelezettséged!

szia

the big cat # 2005.10.23. 15:52

Egy helyre elég beírni. Minden fórumot olvasunk.

Scully # 2005.10.23. 13:56

A hozzászólás a fórum szabályainak mesértése (többszöri beküldés) miatt törölve.

Karika # 2005.01.22. 20:19
zmokkaz # 2005.01.22. 19:58

Legyszives tudna valaki egy konkret linket adni? Sehogy sem talalom a www.fmm.gov.hu-n.
Kosz!

csufi99 # 2004.11.29. 16:13
bubu29 # 2004.11.29. 15:14

Munka törvénykönyvét keresem a neten. Egy oldal nevet kérek ahol az egészet megtalálom. Köszi