Kedves hozzászólók. Szerintem a közmunka egy nagyon pozitív és hasznos dolog és nálunk folyik is a munka. Amit nekem adminisztrálnom kell, mivel osztályfőnök vagyok. Beírtam a gyerekeim füzetébe a 4,5 órát, aki betöltötte a 16-ot, erre jött egy szülő, hogy nem ugyanaz vonatkozik a közmunkára mint az önkéntességre és csak 3-at lehet és ezt azért mondja mert egy ezzel kapcsolatos továbbképzésen hallotta.
Az egyik tanítványom kérdezte, hogy ha betölti a 18-at, akkor mennyit dolgozhat naponta. Illetve egy másik azt mondta, hogy a munka törvénykönyve ad előírást arról, mennyit dolgozhat valaki egy nap.
Nekem ezt könyvelnem kell a bizonyítványba is, ha törvénytelenül járok el és az érettségi elnök azt mondja, hogy rosszul adminisztráltam a munkát és nem érvényes az egész, akkor mit csinálok?
Nincs egy jogász, aki erre korrekt választ tud adni? Besszerrita! Ezek a gyerekek tanítási időben dolgoztak, elnézést, de így alakult. Ezért kérdezem.
Lehet, hogy a szülők problémái, felvetései mondva csináltak, de nekem kötelességem válaszolni ezekre és betartanom a törvényeket.
Nem lehetne az, hogy akár az én, akár a szülők minősítése nélkül valaki megmondja a helyes megfejtést?