Nagyon szépen köszönöm Gabicsek a tájékoztatást.
Ha marad a szorosan vett munkaviszony fogalma, akkor is
hagynak egérutat.
Mert ezek szerint 40 év szolgálati idővel, csökkentés nélküli korengedményes nyugdijba lehet menni, ha a
munkáltató lefizeti a szükséges életkorhoz hiányzó időre jutó nyugdijat. Feltéve, ha van munkáltató, ha nincs, leleményes a magyar, majd szerez.
Kiváltja 1 év munkanélküli után az extra start kártyát, s majd akad foglalkoztató, aki teher nélkül, hajlandó egy kis szivességre, pláne, hogy csökkentheti a házipénztár amúgy esetleg magas állományát!!!
Remélem akik érint érti, mert ez teljesen legális.
Előrehozott öregségi nyugdíj
Én értem a fidifiukákat :-)
1.. a 0.5% ból bejövő 40 milliárdos GOMBra rá kellett szabni a 14-28 ezres kommunikációs/trükkös KABÁTot..
2.. ha a diplomás nők is beleestek volna ebbe a bizniszbe,az nyílván nem lenne rentábilis, hiszen egy 58 éves orvosnő/tanár/kutató/művész stb.. dupla annyi nyugdíjat kapna holnap,mint egy 14 éves kora óta dolgozó-annó szakképzetlen szakácsnő/takarítónő/gyors és gépíró (aki ma 54-56 éves)
3..nyílvánvaló, hogy a diplomás-ma 57-58 éves hölgyeknek minimum a fele a nyugdíja mellett tovább dolgozna..na ez se bizniccc pártunk és kormányunknak.
4..egyet nem értek.. az augusztusi 6000fő -40 év szolgálati idős hölgy- hogyan 3 -xorozódott meg mára ??
Hilfe !!!
Topmiett
A híradásokból azt hallottam, hogy a startkártya megszűnik jövőre. Vagy nem jól értelmezem?
http://adozona.hu/…kamunka.aspx#…
„Megszüntetnék a START Régió programot, a START Extra az alacsony iskolai végzettségűek és 50 éven felüliekre is vonatkozna, továbbá bevezetnék a részmunkaidős foglalkoztatás START kedvezményét, amely 20 százalékos Tb járulékot engedélyezne a munkáltató számára.”
A korengedményes nyugdíjra meg a munkáltató is számolgat, ha létszámot akarna csökkenteni, akkor kiszámítja mennyi lenne a végkielégítés (ami max. 6 hónap), és mennyit kellene fizetnie a nyugdíj+postaköltség+nyugdíjemelés (az 1953-a születésű nőknél az 59. szülinapig). Kevesebbe kerül mint a korengedményes nyugdíj, mivel az az 53-as születésűeknek még a kiemelt végkielégítés nem jár csak 58 évesen. Korengedményes nyugdíjra ez év dec. 31-ig lehet megállapodást kötni, bár olvastam, hogy terveznék meghosszabbítani.
A beírásod utolsó részét nem értem, de nem is vagyok benne érdekelt.
mária56
Nem szoktam nézni az echo tv-t, más híradásokban nem hallottam a professzor nyilatkozatát, de lehet hogy nem is engedik, mert megint rosszul értelmezett.
gabusch
Neked mennyire jó a logikai felépítésed, és igazad is lehet. Elkezdtek számolni és ez lett a vége. DE hidd el, aki 14 éves kora óta dolgozik, akár még ipari tanuló /szakmunkástanulóként/ annak összejön a 40 éve. Mi anno 2nap elmélet, 4 nap (szombaton is) gyakorlat, 1 hónap nyári szakmai gyakorlaton voltunk. Fizetve volt a járulék, igen hamar termelőmunkát (tényleges munkát) végeztünk, és elhasználódott már az a nő, férfi egyaránt.
Nekem sikerült megtapasztalni ezt a helyzetet, majd később két diplomát szerezve láttam a lényeges különbséget az elhasználódásban. Szerintem mindkét fajta munkának megvan a nehézsége, de abban igazad van, hogy a nyugdíj mellett dolgozók többnyire szellemi munkát végeznek. Az életüket fizikai munkában leélt emberek nagytöbbsége csak az anyagi kényszer miatt vállal munkát, ha az egészsége engedi (alacsony képzettséggel, jövedelemmel alacsony nyugdíj is jár).
Üdvözlettel Veci
Nemrég találtam rá erre a fórumra és nagyon hasznos dolgokat olvastam máris. Köszönöm mindenkinek! 56 éves mérnöknő vagyok, sajnos nem rendelkezem 40 éves munkaviszonnyal sem szolg. idővel. Van egy 3.5 éves időszakom 1998-tól amire nem fizettem sehol járulékot.
Meg lehet ezt váltani utólag valahogy? A munkáltatóm biztosan nem hajlandó fizetni értem. Egészségem igencsak döcögő, nem hiszem, hogy tudnék még hat évig dolgozni....
Létezik még a nyugdíj előtti védett kor, vagy bármikor elküldhetnek bárkit? Ha valaki tud kérem segítsen, köszönöm.
Fidesz.hu Végigdolgozott életek.Érdekesen hangzik a választások ellőtti mondat és a választások utáni szintén .A kettő között van egy nagy csavar.
becsaptak ! Tényleg érdekes és november 12.-i dátummal ez nem semmi!!!!
Űdv! Fórumozók ! 1960-szűlettem 74-ben szakmunkásképzöben kezdtem azóta folyamatos biztositott jogviszonyom van nyugdijjárulékot mindig vontak.Két éve őzvegy,ha a beharangozott nyugdij nem minösűl öregségi nyugdijnak esélyem sem lessz,hogy feléled az őzvegyi nyugdij?
Tisztelt Veci!
Köszönöm a hozzászólásodat,de én vagyok a Vöcsök és férfi.Arra kérlek,ha tudsz a beírásomra légyszives válaszolj.Előre is köszönöm.
Az a helyzet lányok, hogy nem is kellene ezen ennyit görcsōlni.
Az a no aki felnevelte s gyerekeit, s mellette van 40 ev szolgálati viszonya, amibe beleesett a rendszerváltás, a tömeges munkanélküliséggel, az tobb mint megérdemli a pihenést.
Ha kiszállások, egy 18 eves hölgy ha elvégez egy főiskolát majd 40 evet dolgozik, akkor 62éves korában mehet nyugdíjba. Eddig ennyi volt a nyugdíjkorhatár, ha 53 ban született akkor most is ennyit. Akkor mi ebben a kedvezmény?
Adtak a szarnak egy pofont, de a nagyobb pofont ti kaptátok sajnos.
Már leány nem vagyok,és nem görcsölök,ha ez nem jön össze még kűlföldre takaritani elmegyek bár 50-évesen nem igy képzeltem a jövőmet.Megvárom hátha kedvezően alakulnak itthon a dolgok.Szia
Vöcsök
Ha megírtad volna, hogy férfiként érdeklődsz, akkor a válaszom a számodra konkrét lett volna. Az 51-es férfi 60. szülinapttól kérheti az előrehozott nyugdíj megállapítását, de a 2010. januártól hatályos törvény szerint max. 8,4 %-al csökkentett.
Nem tudom milyen kedvezményről írsz? Sajnos most még a férfiakra nincs a Fidesznek törvénymódosítási elképzelése, így nem számíthatsz kedvezményre. Már szept. 14-én Gúr Nándor adott be módosító indítványt, de a bizottság elutasította a napirendre vételt.
Üdvözlettel Veci
havasi gyopár
- Utólag nem tudod "megváltani" azt az időszakot, mi is szerettünk volna visszamenőleg 40 napot a férjemnem megváltani, de a Nyugdíjbiztosító tájékoztatása szerint nem lehet utólag megállapodást kötni járulékfizetésre szolgálati idő szerzésre.
- nyugdíj előtti védettkor nincs már. Ha valakinek az öregségi nyugdíjkorhatár betöltése előtt 5 éven belül mondanak fel (a te estedben 63,5-5= 58,5 éved betöltése után), akkor + 3 havi végkielégítést kell fizetni (ha közszférában dolgozó, akkor +4 havi), ha minimum 3 évet dolgozik az utóbbi munkahelyen. ITT a Munka törvénykönyve a 95. § vonatkozik rá: http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…
- Ha az egészégi állapotod nem jó (sajnálom), akkor ha a háziorvos, vagy szakorvos indokoltnak tartja, akkor kezdeményezheted az ORSZI vizsgálatot. Minél több lelettel (a pszihiáteri nyom legnagyobb súllyal). Javasolom, hogy olvass bele az alábbi topicba itt a fórumon: Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék
Üdvözlettel Veci
adele 60
Az özvegyi nyugdíj feléledése az irányadó öregségi nyugdíjkorhatár betöltésekor következhet be, ha a feltételek adottak. Nem tudom belinkelni hol találsz tájékoztatót, mert kb. karbantartás van az http://www.onyf.hu/ oldalon.
Üdvözlettel Veci
Veci!Az énreám irányadó öregségi nyugdijkorhatár 65 év most,csak titkon bíztam hátha ezzel az új nyugdijtervezettel az őzvegyinyugdij is feléledhet:Köszönet!Adele
adele 60
Tedd fel a kérdésed a özvegyi nyugdíj feléledése topicban gyertya tud a kérdésedben neked segíteni
Üdvözlettel Veci
Szép estét mindenkinek!
Kérném Tőletek,ha tudtok segítsetek !
Valahol láttam a tb.-nek egy táblázatát amiben azt irja le mikor mehet nyugdíjba az adott év szülötte.
Mennyi munkaviszony kell.,- mikor mehet teljes nyugdíjba.,- és mikor vonják a 8.4 %-ot.
Most órák óta keresem ezt a táblázatot de sehol nem találom.
Ugy gondolom hogy a hvg.-ben jelent meg.
Segitségeteket köszönöm.
adele6a
Férje halála és az Ön öregségi nyugdíjba menetele közt 17 év fog eltelni, ezzel szemben az özvegyi nyugdíjra jogosultsághoz 10 évnél nagyobb időkülönbözet nem lehetséges.
bsu55
http://tarsadalombiztositas.lap.hu
monaLius
laikus hozzászóló
A nők 40 év szolgálati idejébe a szakmunkástanuló és a szakközépiskolai évek nem számítanak bele.
Kedves fórumozók!
Kérlek benneteket, aki tudja, válaszoljon.
Munkaviszony pontos kiszámításával kapcsolatos a kérdésem:
2011-től 40 év munkaviszony után nyugdíjba vonulhatnak a nők.
A 40 éves munkaviszonyba beleszámít-e a táppénzes időszak és a munkanélküli-járadék folyósításának ideje.
Köszönettel.
Reménykedő 53
Kérem, aki tudja, segítsen, válaszoljon.
N?k 40 éves kedvezményes nyugdíjazás idejébe beleszámít-e az alábbi táppénz.
Felszámolták a céget, f
bsu55
Táblázatot nem tudok mellékelni, de itt a nyugdíjtörvény, ami ma még hatályos, a 18-18/B. §-t olvasd el: http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…
Üdvözlettel Veci
reménykedő 53
Ezt nem merném kijelenteni hogyan módosítják a törvényt. A ma még hatályos tv. szerint szolgálati időbe beleszámít. Figyeld a tv. módosítást te is.
Üdvözlettel Veci
monalisa1
Te szolgálati időről írsz, mint a korábbi választási igéretekben szerepelt. A várható törvénymódosítás munkaviszonyról szólna, legalábbis a kormányszóvivő ezt mondta.
Üdvözlettel Veci
reménykedő53!
Én nem vagyok ugyan szakértő, de szerintem a munkaviszonyba a táppénz igen, a munkanélküli-járadék nem számít bele, mivel az nem tényleges munkaviszony.
bsu55
Remélem ezt keresed.www.tudasbazis.org.hu/index
Szociális partnerek integrált tudásbázisa oldalon az országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság táblázataiban 2009-es változások-Táblázat az előrehozott öregségi nyugdíjról
Szép reggelt!
Köszönöm a segítséget mindenkinek.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02