Kedves Veci!
Nem dolgoztam a korkedvezményes munkakörben. Gyógyszerész asszisztens voltam sokáig, aztán egy ideje gyárban dolgozom.
Kedves Veci!
Nem dolgoztam a korkedvezményes munkakörben. Gyógyszerész asszisztens voltam sokáig, aztán egy ideje gyárban dolgozom.
Gabi001
Ha szó szerint másoltad, akkor te korkedvezményes munkakörben dolgoztál? Pl. röntgene, pék, szövőnő, ha 8 évig dolgoztál ilyen munkakörben, akkor 2 év korkedvezményed lehetne. Ebben az esetben pedig már az idén előrehozott (korkedvezményes) nyugdíjas lehetnél, akkor 2 évvel korábban, vagyis 61 évesen lehetnél öregségi nyugdíjas.
julika531
2012-től nem előrehozott nyugsíjas lehetsz, hanem korhatár előtti ellátást kaphatsz a ma tárgyalás alatt lévő tv.javaslat szerint. A nyugdíj számítással azonos módon számítják. A munkáltatód esetleg nem lenne partner a korengedményes nyugdíjra megállapodásban?
Üdvözlettel Veci
Kedves Fórumozók!
1967.09.01- a mai napi dolgozok.
Van 43 évem /minden benne van.tanuló idő-gyes/
A nők kedvezményes 40 éves nyugdij lehetőségét nem
tudom igénybe venni /32 évvel szemben-van 30 évem/
Így még 2évet kellene dolgoznom.
2012.08.08.-án, ha be töltöm az 59 évet
El mehetek előre hozott öregségi nyugdíjra,
vagy már nem.
Köszönettel:Julika
Kedves Veci!
Köszönöm a választ!
Korkedvezményt írtam igen, de én csak bemásoltam azt a szöveget amit a nyugdíjasításosítási igazgatóság írt. Szóról szóra.
Szeretném még megkérdezni, hogy ez az ellátás, mennyivel lesz csökkentett, mintha rendes nyugdíjba mehettem volna?
Rezeda2483
A tegnapi válaszomban én a beírásodból kikövetkeztettem. Nem olvastad?
Ezt írtam:
„Valóban az öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig korhatár előtti ellátást kapsz a tv.javaslat szerint, januártól lesz emelés, de sehol nem olvastam ebben a javaslatban (de elsikkadhattam felette), hogy az utazási kedvezmény is megszűnne. Ha mégis úgy történne, gondolom az külön kormányrendelet lehetne.”
Vagyis te a 62. szülinapodtól öregségi nyugdíjas leszel, és (ha elvennék az utazási kedvezményt) megkapod szerintem a kedvezményt is.
Üdvözlettel Veci
Gabi001
Te korkedvezményes időt írtál, de szerintem az jogosultsági idő lenne. A korkedvezmény az egészségre ártelmes munkakör esetén van.
Ha a 37 év 18 nap jogosultsági idő, akkor nincs meg az öregségi nyugdíjhoz az időd, nem beszélve arról, hogy a munkaviszonyban töltött tényleges idő 30 év és 120 nap.
NOS!
Te az 59. szülinapodon elmehetsz korhatár előtti ellátásra, ami ha nem lesz meg a 40 év szolgálati időd, akkor csökkentett összegű lesz.
Üdvözlettel Veci
Kedves Előrehozott jelölt!
Sajnos nem írtam meg a születési dátumom, 1950 novemberben születtem.
Köszi előre is a választ!
Elnézést, elírtam. :) 1953 as születésű vagyok.
Kedves Fórumozók!
Szeretnék egy kis segítséget kérni:
1553-as születésű nő vagyok. 2012 márciusában töltöm az 59-et.
A következőket számolták ki:
A nyugdíjjogosultság megállapításához figyelembe vehető szol. idő: 39 év és 52 nap.
Korkedvezményes öregségi teljes nyugdíjához figyelembe vehető jogosultsági idő: 37 év 18 nap ebből keresőtevékenységgel járó vagy azzal egy tekintet alá eső jogviszonyban szerzett jogosultsági idő 30 év és 120 nap.
A kérdésem a következő lenne: 2012-ben elmehetek nyugdíjba?
lulumargit
Bocsi rosszul írtam, így helyes a mondat:
A 40 év jogosultsági időbe a munkaviszony+gyerekekkel otthontöltött idő együttvéve 40 év. Ha nyugdíj mellett dolgoztál azt beszámítják a 40 évbe.
Üdvözlettel Veci
lulumargit
Azonos évjárat vagyunk, ugyanaz a helyzetünk, annyi különbséggel, hogy nekem 42 év 88 nap szolgálati idővel, szintén 3 gyermek mellett kb. 9 hónap hiányzik a 40 év jogosultsági időhöz, mivel az ipari tanuló időszakot is kivették a jogosultsági időből.
A tv.javaslat szerint aki korábban ment nyugdíjba a régi szabályok szerint és megvan a 40 év jogosultsági ideje, vagy nyugdíj melletti munkávan szerzett még időt, azt figyelembe veszik.
A 40 év jogosultsági időbe a munkaviszony+gyerekekkel otthontöltött idő együttvéve 40 év. Ha nyugdíj mellett nem dolgoztál azt beszámítják a 40 évbe.
Ha neked a 39 év 65 nap jogosultsági idő, akkor a hiányzó időt akár nyugdíj mellett,, akár 6 órás munka mellett is megszerezheted, ha van hol.
Üdvözlettel Veci
anyuka53
http://www.parlament.hu/…63/04663.pdf
Üdvözlettel Veci
1951.07.31-én születtem. 1969.07.01-2008.07.31-ig 39 év 65 nap szolgálati időt szereztem , mely alapján 2008. 08. 01.től előrehozott öregségi nyugdíjas vagyok. Három gyermeket neveltem fel , akik 1972-ben , az iker gyermekeim pedig 1975-ben születtek. Utánuk éveket nem számítottak be , mivel a feltételeknek ( szükséges szolgálati idő , betöltött korhatár , megszüntetett munkaviszony ) megfeleltem . Kérdésem : a három gyermek figyelembe vételével meg lehet a 40 év szolgálati időm, kérhetem az újbóli felülvizsgálatot , mivel kormányunk az akkori feltételen utólag változtat ? Amennyiben nincs rá lehetőség , úgy jövőre teljes áru tömegközlekedési jeggyel utazhatok ? Az évre szóló utazási kedvezmény sem jár ? Ha 2008. évben ezek a feltételek lettek volna ( 40 év ) maradtam volna munkaviszonyban , akkori egészségi állapotom szerint tudtam volna vállalni a 10 hónapot . időközben egészségi állapotom úgy megromlott , hogy többet vagyok orvosnál , mint itthon . Nyugdíjazásomkor az első pofon az volt , hogy nekünk már nem bruttó jövedelemből, hanem nettóból állapították meg a " NYÖGDÍJUNKAT " ez a második pofon ez HATALMAS . Velünk mindent meg lehet tenni ?
miért nem tudom elküldeni az üzenetemet ?
Kedves előrehozott jelölt! A kérdésed az,hogy vajon, MIÉRT ? Kifejthetném,de ezt már nem lehet kulturált,udvarias formában megtenni,úgy hogy inkább nem!Gondolom,hogy Te és sokunk így van ezzel,a Mi problémánk,a többségnek nem probléma,sajnos úgy néz ki a helyzet,hogy a kérdés az,hogy a NYUGDÍJAS AZ MINEK ÉL EGYÁLTALÁN,Mi már nem vagyunk hasznos tagjai a társadalomnak,nem dolgozunk,nem termelünk,nekünk csak fizetnek!Sajnos,ez a véleménye a mai fiatalok többségének is,mert ezt a dumát hallják és a lényeget nem értik,az ő nyugdíjba menetelük,meg fényévnyire van tőlük és nem is foglalkoznak vele,éppen úgy mint mások a Te által feltett kérdésben szereplők is!!!Üdv.maci
Szerintem a kettő kizárja egymást. Ugyanis a nyugdíjazáskor kell kifizetni, így szól a jogszabály. Nyugdíjazni pedig kizárólag azt lehet, akinek a biztosítási jogviszonya a nyugdíjazáskor nem áll fenn. Én nem láttam ilyen jogszabály módosítást erre vonatkozólag, csak a kormánytisztviselőknél, de akkor a jegyző mutassa meg, hogy konkrétan mi változott. Mutassa meg a módosító rendelkezést. A 49/E szerint ugyanis ki KELL fizetni. Egy közalkalmazott ismerősöm most megy el szintén a "negyvenévesbe", és ő megkapja, már meg is beszélték vele.
Igazából ezt az ún. "változást" én is hallottam, de még ember nem volt, aki megmutassa a változtató jogszabályt. Rákerestem, de csak a kormánytisztviselőkét találtam meg, amiben egyértelműen kiegészítették a jogszabályt a jubileumi jutalomra vonatkozó paragrafusnál, azzal, hogy a nyugdíjba vonulásnál rájuk a 49/E. §. nem vonatkozik.
A köztisztviselőknél és a közalkalmazottaknál sehol nem találtam ilyen módosítást.
Ha valaki tud ilyet, kérem szépen, hogy írja ide.
Jucu52 köszönöm szépen a választ, én is így tudtam, de a jegyzőnk szerint változott a helyzet, csak akkor fizethető ki, ha a jubileumi jutalom esedékességének napján még munkaviszonyban állok. Addig meg ugyebár nem intézhetem a nyugdíjam.
Bár emlegetett valami olyasmit, hogy talán van lehetőség, hogy az idén kérjem a nyugdíj megállapítását, a folyósítást pedig csak április 20 után.
Létezik ilyen?
geszty
A Ktv. 49/E paragrafus (5) bekezdése szerint
(5) A közszolgálati jogviszonyának megszűnése esetén a köztisztviselőnek nyugdíjazásakor ki kell fizetni
A kormányköztisztviselők esetében -tudomásom szerint- sajnos ezt a lehetőséget megszüntették. Arról nem tudok, és nem is találtam ilyen szabályozást, hogy a köztisztviselők esetében is megszüntették volna.
Tehát az én értelmezésem szerint, ha most nyugdíjba mész (korhatár előtti ellátás, akkor mivel a 35 éves jubileumi jutalomra jogosító idődből kevesebb, mint 3 év, sőt ennél kevesebb van hátra, ki kell fizetniük a négy havi illetményednek megfelelő összeget.
(Amennyiben ez a törvényhely a köztisztviselők vonatkozásában nem változott meg!)
Kedves Veci!
Szeretném elolvasni a tervezet 4.§-át, de sajnos nem emlékszem az elérhetőségre. légy szíves küld el nekem.
Köszönöm szépen.
anyuka53
Tisztelt fórumozók!Minden tisztelet és köszönet megilleti a segítőket,akik önzetlenül szabadidejüket nem kímélve,tanácsokat adnak a hozzá nem értőknek.Köszönet,és hála minden bátorító szóért,és a türelemért.
1952 01 28 születtem férfi
megszünik a lehetöség elörehozott nyugdijba menetelre
dec 31 vel ?
van lehetöségem kifizetni a hátralevö idömet
2014 január 28 ig és hogy lehet kiszámolni
segitsetek ha tudtok
Köszönöm Kedves Előrehozott Jelölt.
Így viszont azt hiszem megvárom a jövő év márciust amikor betöltöm a 62-t mert a 40 éves nem kis összeg, remélem az esetleges átszámítások miatt nem kockáztatok sokat.
Üdvözlettel: gs50
Kedves Veci és Fórumozók!
Segítségeteket szeretném kérni.
1952. április 21-én születtem, nő vagyok. Tehát betöltöttem az 59. évem, és augusztustól megvan a 37 évem az előrehozott csökkentett nyugdíjhoz (5 kft-s évem elveszett sajna). Köztisztviselő vagyok, jövő év április 20-án lenne meg a 35 évem a jubileumi jutalomhoz, mivel a kifizetés feltétele, hogy az esedékességkor munkaviszonyban kell állni.
Szerettem volna még az idén nyugdíjba menni, de munkáltatóm szerint jobban teszem, ha megvárom az ápr. 20-át, akkor megkapom a jubileumi jutalmat is.
Kérdésem az, hogy valóban így van-e, várjak-e még?
Köszönöm a segítséget.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |