becsaptak
Lgyszíves tedd ki a linket, hogy rátaléljunk. Köszi
Üdvözlettel Veci
becsaptak
Lgyszíves tedd ki a linket, hogy rátaléljunk. Köszi
Üdvözlettel Veci
Becsaptak!
Erre gondoltál?
http://www.origo.hu/…2011ben.html
Gabicsek!
Igen arra gondoltam.Most is azt büntetik aki a legkevesebbet kap,pedig sok munkahelyen még a minimálbért sem kapják meg a dolgozók és nem szakmunkásbérrel fizetik őket,hiába szakmunkások .Sok ilyet ismerek.Én is szakmunkás vagyok 2 gyermekem van .A gyerekeim több diplomát szereztek ,akkor ellehet gondolni ,hogy mit kellett dolgozni.hogy kitanittassam őket,sokszor napszámba járni meg egyebek .De mostmár még azt sem engedik,és ezektől az emberektől sajnálják a nyugdíjat.Kemény 40 év volt!!!!!
Veci!
Bocsi de csak most néztem meg hogy írtál.Már Gabicsek kitette. Böbe
Nyugdíjkorhatár: kinek jár a kedvezmény?
2010.11.19. | Berényi Mariann
Jövőre mintegy 18-24 ezer nőt érinthet a kedvezményes nyugdíjba vonulás. Te köztük vagy?
Nyomtatható változat | Küldd el az ismerősödnek, ha tetszett! | Betűméret megosztom:
hirdetés
2011-től minden nő kedvezményesen mehet nyugdíjba, aki 40 év munkaviszonnyal rendelkezik. A munkaviszonyba beleszámít a gyermekneveléssel töltött időszak is, vagyis amikor az érintett nő gyermekgondozással kapcsolatos ellátásokat kapott. Hiába neveltél fel azonban 3-4 gyermeket, ennek maximuma több gyermek esetén is nyolc év. A 40 évbe viszont sem a képzési idő – sem a szakiskolai, sem a felsőfokú – nem számít bele, hiszen a kabinet nem szolgálati időről, hanem munkaviszonyról beszél.
Ha tehát 18 éves korod óta dolgozol, nem voltál nappali tagozatos hallgató a felsőoktatásban, de szültél két gyereket, akikkel 6 éven keresztül otthon maradtál, jövőre, 58 évesen elmehetsz nyugdíjba úgy, hogy teljes körű öregségi ellátásra számíthatsz. Mindez akkor is igaz, ha már 16 éves korod óta munkavállaló vagy. Ha azonban 5 évet jártál egyetemre, 1952-ben vagy még később születtél, hiába szaporodnak unokáid, kénytelen vagy elfogadni a tényt, hogy 2010. január 1-jétől a nyugdíjkorhatár 62 évről fokozatosan 65 évre emelkedik. A korhatáremelés elnyújtott, születési évjáratonként évente 6 hónapos emelkedést jelent: az 1956 után születetteknek azzal kell számolniuk, hogy csak 65 évesen mehetnek nyugdíjba – persze csak akkor, ha nem vagy nő, és nem dolgoztál már 40 évet.
A férfiak járnak rosszul?
A korengedményes nyugdíj csak a nőkre vonatkozik, a férfiak semmilyen hasonló kedvezményre nem számíthatnak. Ráadásul a Világgazdaság közelmúltban megjelent cikke arra is felhívja a figyelmet, hogy a nők negyvenéves munkaviszony utáni nyugdíjba vonulása hosszabb távon számos kockázatot rejt magában. A jellemzően hosszabb ideig élő nők kedvezményes nyugdíjba vonulását a többi járulékfizető, köztük a rendszerint rövidebb ideig élő férfiak finanszírozzák, a diszkrimináció hosszabb távon komoly politikai és gazdasági nyomást jelenthet a kormány számára. A lap arról is ír, hogy az új szabályozás a feketemunka erősödésének kedvez: a kedvezményes nyugdíjkorhatárra jogosult, még aktív nők egy része valószínűleg nyugdíj mellett, bejelentés nélkül folytatja munkáját.
Hány nőt érinthet?
Korábban sokan úgy gondoltuk, hogy ez a módosítás mindössze néhány ezer nőt érinthet, a kormányzati kommunikációs államtitkárság közleménye szerint azonban sokkal magasabb számra, mi több, nagyobb költségre kell számítani. Ha az érintettek 75-100 százaléka él a lehetőséggel, és nyugdíjba vonul, akkor ez az első évben, azaz 2011-ben 18-24 ezer nőt érinthet. Ez hozzávetőleg 30-35 milliárd forint kiadást jelent.
Egyelőre nem tudjuk, hány asszony él jövőre a lehetőséggel, a kormányzat viszont nagy számokban gondolkodik, ezért múlt héten arról számoltak be, hogy az adótörvényekhez benyújtott módosító indítványban az adófizetők nyugdíjjárulékát 9,5-ről 10 százalékra emelték. A témával foglalkozó televíziós műsorban felhívták a figyelmet arra, hogy ez a járulékemelés átlagos fizetés mellett néhány száz forintos pluszkiadást jelent.
Ez valószínűleg így is van: a törvény minden bizonnyal jövőre lép életbe. Persze addig a kormányzatnak számtalan, még homályos kérdést kell tisztáznia:
•Mi a helyzet azokkal, akik hosszabb ideig regisztrált munkanélküliekként voltak nyilvántartva? Hogyan számolják ki a munkaviszonyuk idejét azok, akik tanulás mellett dolgoztak?
•Ha már a felsőoktatásban töltött évek a törvény szempontjából fehér foltnak számítanak, mit gondoljanak azok, akik szakmunkásképzőben vagy szakközépiskolában tanultak?
Mondd el!
Te hogy döntenél, ha korkedvezménnyel nyugdíjba mehetnél? Mondd el a hozzászólások között!
Mekkora díjakat számolnak fel a...
A nyugdíjpénztári tagdíjak átutalásának felfüggesztése és az újabb átlépési lehetőség megteremtése számtalan kérdést... tovább Változik a nyugdíjrendszer!
A nyugdíjpénztárak körül már több mint egy hete forr a levegő! A hétvége óta újabb fejleményekkel kell számolnunk. tovább
Tetszett a cikk? Tedd kedvenceid közé az Ötvenentúl.hu-t! megosztom:
nyugdíj nyugdíjpénztár Minden, amire egy fiatalos nagyinak szüksége lehet (x) Kötelező biztosítás - minden ajánlat egy helyen! (x) Nem szívesen beszélsz róla? Az inkontinencia nálunk nem tabu! (x) Ilyen az intelligens C-vitamin! (x) Természetes fájdalomcsillapítás (x)
Mondd el véleményed! 1 ember már megtette! Hozzászólok
Hozzászólások (1)
Csak rövidenHogyan hat a biztosításodra, ha bevallod, gyereked van? A nyugdíjaddal ezért lesz gond Drámai helyzet az amerikai otthonokban Megdöbbentő! Az állam költ, te takarékoskodsz Elképesztő, mennyit fizetnek egyetlen szarvasgombáért! Kiemelt témáink
hirdetés
Kérdezd a szakértőt Dr. Szász Tibor
ügyvéd
Tisztelt Nagyné Vajda Gyöngyi! Munkajogi kérdésekkel nem foglalkozom, kérem forduljon bizalom... TovábbTisztelt Ügyvéd Úr! 54 éves Start Plusz kártyával rendelkező munkavállaló vagyok. 2009. július h... Tovább
Tovább a tanácsadókhoz
hirdetés
hirdetés
(Amennyiben szeretnél hozzászólni a témához, be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, megteheted itt.)
#591868 Betty1 | 2010.11.19. | 10:41 Mivel érintett vagyok és természetesen nagyon örülök a lehetőségnek: azonban a nyugdíj összegével is meg lennék elégedve, ha pl. az osztrák minimum alapot (735,-Euro) kapnám. Az elmúlt években megtörtént a felzárkózás árakban az EU-hoz, de a bérek és a nyugdíjakról szó sincs. Tehát, ha nyugdíjba is megyek, mellette dolgoznom kell, ha ki akarom fizetni a számláim és enni esetleg gyógyszer ?!, nyaralni meg eddig is elejtős volt ! Mivel továbbra is dolgozni kényszerülök, így viszont rontom a fiatalok esélyét, hogy munkához jussanak. 40 év munkába el is kopott az ember !!!
Amit ágimama bemásolt ITT található a kommentekkel együtt:
http://www.otvenentul.hu/forumtopic.php?…
Üdvözlettel Veci
Kiszámoltuk! Ennyi lesz a nyugdíja a 40 évet dolgozó nőknek
2010. november 12., péntek 11:02 Pénzcentrum
Az első kalkulációkat követően még csak körülbelül évi 6 ezer érintettről szólt a fáma, nem sokkal később 11 ezer, negyven év munkaviszony után nyugdíjba vonuló nőről beszéltek, a jogszabály elfogadását követően pedig 2011-re már 18-24 ezer kedvezményes nyugdíjba vonulással számolt a kormányzati kommunikációs iroda. Kiszámoltuk, hogy a járulékemelésből befolyó többletbevétel fedezi-e a nyugdíjakat, illetve az erre szánt előirányzat teljes felhasználása esetén mekkora nyugdíjra számíthatnak a kérelmezők?
hirdetés
A kormányszóvivő tegnap jelentette be, hogy a kabinet döntése alapján 2011-től kedvezményesen nyugdíjba vonulhat minden olyan nő, aki 40 év munkaviszonnyal rendelkezik. A kormány úgy számol, hogy ennek fedezetéül a nyugdíjjárulék 0,5 százalékpontos emeléséből befolyó többletbevétel egy része szolgálhat, amely éves szinten 35-40 milliárd forintra tehető.
A munkaviszonyba beleszámít a gyermekneveléssel töltött időszak is, vagyis amikor az érintett nő gyermekgondozással kapcsolatos ellátásokat kapott, ennek maximuma több gyermek esetén 8 év (a 40 évbe képzési idő - sem szakiskolai, sem felsőfokú - nem számít bele).
A kormányzati kommunikációs államtitkárság szerint, ha az érintettek 75-100%-a él ezzel a lehetőséggel, és nyugdíjba megy, akkor ez jövőre 18-24 ezer nőt érinthet, a becsült kiadás pedig 30-35 milliárd forint lehet.
Számoljunk utána!
A tavalyi év végén összesen 1 064 715 nő részesült öregségi nyugdíjban, az ellátásuk átlaga 91 315 forint volt havonta. Az átlagnyugdíjjal számolva a 18-24 ezer nő havi ellátása 1,644-2,192 milliárdba kerülne, ami éves szinten 19,724-26,299 milliárd forintos terhet jelent a Nyugdíjbiztosítási Alapnak. Ez az összeg az alap 2010. évi költségvetésének (2934,8 milliárd forint) a 0,9%-át teszi ki, ami a nyugdíjjárulék emelése nélkül már érezhető tétel lenne a nyugdíjkasszán belül.
Amennyiben a kormány teljesen elkölti az erre előirányzott 30-35 milliárd forintot, akkor a Pénzcentrum.hu számításai szerint a friss nyugdíjmegállapítások átlaga 121 500 - 138 900 forint között lehet.
Nyugdíjasok figyelem! Ma jön a nagy pénz!
Sziasztok!
Elnézést a hosszú cikkek bemásolásáért, de úgy gondoltam, ha én megtaláltam ezeket, akkor megosztom minden érdeklődővel, Ezekhez nem kell semmilyen hozzáfűzni való magukért beszélnek.
Ágimama, anélkül, hogy bántani akarnálak, igazán nem értem, miért ide írsz ebben a témában.
Valaki - nagyon helyesen - nyitott egy topikot „40 év munkaviszony után nyugdíj” címmel.
Nehogy valaki is összemossa az ELŐREHOZOTT ÖREGSÉGI NYUGDÍJAT a nők 40 éves munkaviszony utáni kedvezményes nyugdíjaztatásával!
Kedves lenolaj1!
Elnézésedet kérem, és mindenkitől akit zavartam, többet nem fog előfordulni, hogy írjak ebben a topikban. Tévesen azt hittem,hogy rám is vonatkoznak a beírások, 59 évesen 41 éves szolgálati idővel
Elnézést!
Kedves Veci!
Nagyon szépen köszönöm a 13.-i segítő szándékú kommentedet!
üdvözlettel: havasi gyopár
kedves lenolaj1! Kérlek, hogy linkeld be az említett topicot, mert nem találtam meg, köszönettel: havasigy.
40 év munkaviszony után nyugdíj:
http://www.jogiforum.hu/forum/16/25795#…
Ágimama
59 évesen,már nyugdíjasnak kellene lenned.Nem tévesztettél el valamit?
nyugi és lenolaj1
ágimama szintén érdekelt az előrehozott nyugdíjban is. Ti most kapcsolódtatok be az utóbbi napokban. Amikor a kormányszóvivői tájékoztató volt itt kezdtük el a témát Gabicsek jóvoltából, majd néhány nap múlva lett indítva a másik topic. ágimama kezdettől velünk van, túlpörgött már mindenkiben a feszültség, nem kell egymásra beszólást tenni.
ágimama, nyugi és lenolaj1 továbbra is nézzetek ebbe topicba.
nyugi tőled nem szoktam meg az ilyen beszólást. Tudod, aki 1952-es születésű az már 59 évesnek is mondhatja magát, ha már betöltötte volna az 59. évét, akkor ő is nyugdíjas lenne mint én, és nem itt aggódna.
lenolaj1 korábban tőled is kedvezőbb hozzászólást és kérdést olvastam. DE tudom te is, mint a többi 1953/1952-es születésű nő most nagyon várja a törvénymódosítást.
Gondolom, hogy a törvényalkotóknak nem az volt a célja, hogy összeugrassza a nőket, mert ha az volt, akkor ezekkel a megjegyzésekkel célbaértek.
NE BÁNTSÁTOK EGYMÁST kérlek benneteket!
Üdvözlettel Veci
Kedves Veci és Mindenki
Olvassátok a T1745 sz.előterjesztést
52mama
Itt a törvényjavaslat!
„A módosítás további kedvezményt jelent az érintett nők számára, a jelenlegi előrehozott, csökkentett összegű előrehozott nyugdíjkonstrukciók továbbra is igénybe vehetők.”
„A szervezet fokozott igénybevételével járó, továbbá az egészségre különösen ártalmas munkát végzők korkedvezményre jogosultak. A Tny. hatályos rendelkezései értelmében a jelenlegi korkedvezményes munkaköri lista alkalmazhatósága 2011. január 1-jétől megszűnik. Az új feltételek kidolgozása azonban még nem történt meg, így a jelenlegi lista alkalmazását a Tny. 8/B. és 8/C. §-ának módosításával két évvel meg kell hosszabbítani.”
Üdvözlettel Veci
Veci! Hogy értik ezt hogy:Kereső tevékenységgel járó biztosítási vagy azzal egy tekintet alá eső
jogviszonyok.Ezt Nemértem .Te tudod mire gondoltak?
Köszönöm előre is a választ.Böbe
Nem vagyok Veci, de ezt még nem tudni, hogy értik. A törvényjavaslat később felhatalmazza a kormányt, hogy ezt a kérdést kormányrendeletben szabályozza.
pazs! Köszönöm a választ akkor csak idegeskedjünk tovább!!!
Majd a rendeletben meghatározzák. Kár találgatni. Nem megyek bele jóslásokba, osztom pazs megjegyzését.
IDÉZET a 12. o. 1. §:: http://www.parlament.hu/…om.irom_adat?…
„A törvényjavaslat szabályozza a hosszú munkaviszonnyal rendelkező nők kedvezményes nyugdíjba vonulását. A kedvezményes konstrukció alapja a nők munkaviszonyban (továbbá közalkalmazotti, közszolgálati, kormánytisztviselői jogviszonyban stb.), egyéni vagy társas vállalkozóként, illetve más kereső tevékenységgel eltöltött hosszú életpályája, és a nők kettős, családi és munkahelyi szerepvállalásának elismerése érdekében a gyermekneveléssel összefüggő időszakok (terhességi gyermekágyi segély, gyermekgondozási díj, gyermekgondozási segély, gyermeknevelési támogatás ideje) beszámítása. Az a nő, aki az említett kereső tevékenységgel és a gyermekneveléssel összesen legalább 40 év jogosultsági időt szerzett, az életkorától függetlenül nyugdíjba vonulhat. Annak érdekében, hogy a munkában töltött idő meghatározó jellege ne csökkenjen, a kedvezmény igénybevételének további feltétele a minimum 32 év kereső tevékenységgel szerzett jogosultsági idő. A szabályozás más szolgálati időt, mint pl. a tanulmányi időt, a munkanélküli ellátást és a megállapodás alapján fizetett nyugdíjjárulékot a kedvezményre való jogosultság szempontjából nem veszi figyelembe.”
Ebből nekem az jön le, hogy a szakmunkáképzés gyakorlati ideje nem számít bele, de majd a kormányrendelet tartalmazza később. De még a parlament elé akár módosító indítványok benyújtásra kerülnek.
Üdvözlettel Veci
Sziasztok sorstársak!Ha jól értem úgyan ott vagyunk ahol elindultunk csak most még a munkanélkülivel bővítették a problémánkat .Remélem nem marad így mert akkor már sose lesz meg a munkaviszonyunk mert már most is veszélybe van a munkahelyünk.
Sziasztok!
Teljesen össze vagyok zavarodva! Ezek után az 53-ban született nő elmehet 59éves korában előrehozott nyugdíjba, ha megvan a 40év SZOLGÁLATI IDEJE?
Nem találom, hogy a 18$/A 1 pontot módosították volna, mert ez ott szerepelt az eredeti rendeletben.
Köszi a választ: KTeri
Veci,ez nagyon rosszul esett,erre nem számítottam.
Nem értem az egészet.Te most valamiért megdorgáltál? Nagyon csalódott vagyok,és bánatos. Csak tudnám mi van!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |