- Látom,hogy már feltetted Simonovits András Nyugdíjszakértő Úr Telefonszámát!--Köszönöm,de én nem hívom,mert nem érdekel,de lehet,hogy mások szeretnének beszélni vele-kérdezni tőle!!!---Köszönöm szépen:--Üdv.-----
Előrehozott öregségi nyugdíj
- Kedves 'lezli53 !-----Köszönöm a segítséged,de Simonovits András Úr,már levette a telefonszámát,érthető okokból!--De vele úgy sem beszélnék,hiszen megnéztem minden nyilatkozatát a televízióban és minden írását!--Akkor egy kicsit többet tudok mert:--Simonovits Nyugdíjszakértő Úr,már az elején és mindig is ellenezte a Nők 40-éves bevezetését,így most is eltörölné,sőt még "mást" is bevezetne ami nem éppen tenne jót sokaknak....!!!--De van még egy másik fiatalember,aki még messzebb ment a nyugdíjasokkal szembeni "retorzióban",most nem idézem itt,de förtelem-igazságtalan dolgokat vezetne be!--Na hiába ő még fiatal,neki mindegy....!!!!------HOGY ÉRDEKEL A TÉMA...???----Akkor gondolom,hogy téged-családodat-környezetedet nem érinti,de az enyémet igen!--És nagyon idegesek a LÁNYOK-ASSZONYOK,mert nagyon félnek attól,hogy sokuk nem tudja majd igénybe venni ezt a nyugdíjazási formát,mert előbb fognak megrokkanni-meghalni,mert eltörlik!--Főleg a baloldal....!!!..És sokuk már 14-éves koruktól dolgoznak mint az állat,kőkemény fizikai munkát végeztek és végeznek a mai napig,és nemigen bírnák már ki a mostani NYUGDÍJ KORHATÁR KIVÁRÁSÁT,AMI JELEN ÁLLÁS SZERINT A TÖBBSÉGNEK MÁR 65-ÉV!!!---És én igazat adok nekik,megérdemlik az ilyenek azt,hogy eltudjanak menni a Nők 40-évesébe és ne kavarjanak bele a "szakértők".mert gusztustalan lenne....!!!---Üdv.---
Bocsánat a végét elírtam!!!!!
Nem Simonits!!!!
Simonovits András telefonszáma 06 30 8164291.
Kedves sitimaci!
A hozzászólásod alapján azt látom, nagyon foglalkoztat a kérdés, a nők 40 éves tényleges munkaviszony utáni
nyugdíja.
Én nem néztem utána, de szerintem már ott is átverték az embereket, hogy pl. a szakmunkás tanuló évekből a
munkában töltött időt nem számították hozzá.
Ha érdekel én megadom Simonovits úr telefonszámát, ami szerintem publikus mivel még most is fenn van a facebookon.
Ha netán beszélnél vele, kérlek higgadtan próbáld.
Én már megtettem, de nem tágított a véleményétől, hogy a nők 40 évesét meg kell szüntetni.Hiába érveltem neki!
Simonits András telefonszáma 06 30 8164291.
- Kedves ' lezli53-joe bácsi'!!!!----------Írtam Soltész Miklós
- És én csak "politizálok" egyfolytában...!!!---Igen azt teszem,mert a környezetemben lévő sok-sok ismerős-rokon Nő azt szeretné tudni,hogy a Nők 40-évese 2/3-os vagy bármikor-bár ki megváltoztathatja e?!--Mert ők sem találják sem az Alkotmányban,sem az Alaptörvényben és félnek,hogy Ők már nem fognak tudni élni a lehetőséggel!--Én megszeretném Őket nyugtatni,de én sem találok rá az erre vonatkozó törvényre!!!--Ha valaki azt a SORT A TÖRVÉNYBŐL betudja ide idézni,hogy a Nők 40-éves 2/3-os,azt nagyon megköszönném!!!------JA ÉS MIKÖZBEN "MÁSHONNAN" MEG AZT SZAJKÓZZÁK ÁLLANDÓAN HOGY EZ IGAZSÁGTALAN-ELTÖRÖLNÉK,SŐT AZ IS IGAZSÁGTALAN,HOGY OLYAN NAGY KÜLÖNBSÉGEK VANNAK A NYUGDÍJAK KÖZÖTT---na nem a több százezresre gondolt---EGYENLŐ MÉRTÉKBEN /!!!/ KELLENE KAPNI MINDENKINEK NYUGDÍJAT,ILLET PÉLDÁUL 150-EZER FORINT FELETT,SENKINEK NEM LEHETNE NYUGDÍJ,MERT AZ MÁR NAGYON SOK.....!!!--Hogy ki mondta ezt?---Utána lehet nézni....!!! üdv!-----
- SZIA 'JOE BÁCSI!-------Ez a NŐk 40-éves Nyugdíja sehol nincs rögzítve,ez a Fidesz által 2010-ben beígért választási ígéret bevezetése!!!--Átnéztem az Alaptörvény-Alkotmányt is!--Írtam Soltész Miklós
- Ezt egy következő kormány simán megtudja változtatni,sőt még "rosszabbat" is tehet,de nem akarom leírni itt,mert sokan idegrohamot kapnak!--Engem sokan megszólnak azért,hogy "politizálok",igen de ha most ezt nem tenném,akkor nem tudnák /próbálnák/ segíteni annak a sok környezetemben élő Nőknek,akik, reménykednek abba,hogy Ők még eltudnak menni a Nők 40-éves Nyugdíjába,remélik hogy nem törli el a Fidesz!!!!--Ők valószínűleg nem,de Simonovits András "Nyugdíjszakértő Úr tanácsát, sok más politikai párt "megfogadná............!!!----De ha valaki betudja ide írni azt a SORT BÁRMELYIK TÖRVÉNYBŐL,AMI BIZONYÍTJA AZT HOGY A NŐK 40-ÉVES NYUGDÍJBA MENETELI LEHETŐSÉG 2/3-OS,NAGYON MEGKÖSZÖNNÉM.......!!!---ÜDVÖZÖLTEM!!----
- Szia 'joe bácsi!!!------Ez nagyon kevés amit írtál,hogy-----"...úgy tudom,hogy rögzítették....."!!!-----ITT MÉG SENKI,DE SENKI NEM TETTE BE AZT A JOGSZABÁLYT-TÖRVÉNYT AMI EZT BIZONYÍTJA,HOGY A NŐK 40-ÉVESE OLYAN ERŐS,HOGY AZT NEM LEHET ELTÖRÖLNI!!!---Átnéztem az Alkotmányt-Alaptörvényt és sehol nem találtam benne ezt SZÖVEG RÉSZT leírva!!!--A legújabb fejlemény,--mert én ugye "politizálok" és érdeklődök a politikusoknál is--írtam a Fidesznek-Orbán Úrnak-és Soltész Miklós
- A MAI NAPIG NEM KAPTAM VÁLASZT!--A SEJTÉSEM AZ,HOGY EZ NINCS SEHOL SEM 2/3-OS TÖRVÉNYBEN,CSAK A FIDESZ ÁLTAL,A 2010-ES VÁLASZTÁSOKNÁL BEÍGÉRT ÉS JOGOSAN BEÍGÉRT ÍGÉRET BEVEZETÉSE...AMI "VALAHOL SZEREPEL"!!!--TEHÁT EZT BÁRMELYIK KORMÁNY ELTÖRÖLHETI!!!--Sőt ennél többet is tehet,hiszen miért is ne,ha kormányra kerülnek,de ezt nem írom le,mert sokan felidegesítenék magukat.......!!!!----De ha Te betudod tenni az erre vonatkozó azon sort a TÖRVÉNYBŐL,nagyon megköszönném....!!!!--HIDD EL A KÖRNYEZETEMBEN NAGYON SOK NŐT ÉRINT ÉS ENGEM "CSESZTETNEK",HOGY ÉN ÚGY IS MINDENT FIGYELEK,--"POLITIZÁLOK"--AHOGYAN SOKAN MONDJÁK...--NÉZZEK MÁR UTÁNA ÉS TÁJÉKOZTASSAM ŐKET!--HISZEN NAGYON FÉLNEK ATTÓL,HOGY ŐNEKIK NEM LESZ LEHETŐSÉGÜK IGÉNYBE VENNI ÉS ELMENNI A NŐK 40-ÉVES NYUGDÍJÁBA...!!!!---ÜDVÖZÖLLEK!!!----
próféta
Sajnos amint szafika írta ez a lehetőség van, ugyanis 2012-től megszűnt még az előrehozott nyugdíj lehetősége is.
A korhatár betöltése előtt nem a 40 év szolgálati idővel lehet nyugdíjba menni, hanem 40 év jogosultsági idővel. Ami a tényleges munkaviszonyt és a gyerekekkel otthon töltött időt veszi figyelembe. 3 gyermek esetében max 8 évet (ha kevesebbet volt veletek otthon gyes, gyed, gyet), akkor csak az otthon így eltöltött idő számít. A 40 évhez hiányzó idő pedig munkaviszonnyal kell eltölteni.
Ebbe nem számít bele az Édesanyád tanulmányi ideje, max. ha szakmunkástanuló volt, akkor a nyári gyakorlat ideje, nem számít bele az ápolási idő, munkanélküli ellátás ideje, passzív táppénz sem.
Mindenesetre ennyi tanult gyermek járjon utána a Nyugdíjbiztosítónál is, hogy milyen lehetőségek vannak. Gondolom árvaellátás is van, úgy tudom,ha 25 év alatti egyetemista van.
Persze, ha módjában áll Édesanyádnak, akkor a munkaviszony jelentene jogosultsági idő növekedést. De ha nem is változna a törvény, vagyis maradna az akciós lehetőség, akkor is még elég sok hiányzik neki.
Feltétlen érdeklődjetek a Nyugdíjbiztosítónál, és ha volna lehetőségetek, energiátok, időtök a tanulás mellett, akkor vállaljatok diákmunkát. Nagyon sajnálom, hogy ilyen nehéz helyzetben vagytok, az ösztöndíjakhoz meg gratulálok.
Üdvözlettel Veci
Próféta .... szerintem ezt csak kitalálta valaki !Nem munkaviszony " jogviszony " kell 40 év az akcióshoz különben csak 64,5 évesen tud nyd-ba menni .
Biztosan jönnek a pontosan , szakszerűen elmagyarázó lányok is , mert Sitimaci és én , csak sima mezei fórumozók vagyunk .
- ' próféta!----Nem tudom olyant nem hallottam!--Már pedig ha így van,akkor tovább kell /lene/ dolgoznia addig.....!!!-----Üdv.
Üdv!
Édesanyám 56 éves. 5 év munkaviszonyra lenne szüksége, hogy meg legyen a 40 év munkaviszonya. Jelenleg munkanélküli. Koránál fogva nagyon kevés az esély, hogy újra alkalmazzák. Egyedüli családfenntartó. 2 eltartott egyetemista. Bejövő jövedelmek: özvegyi nyugdíj,munkanélküli segély, családi pótlék (csak egyikőnk után), az egyetemektől: szociális és tanulmányi ösztöndíjak, bursa. Sajnos ezek sem elegendőek. Egyre későbben feladott számlák, fűtési szezon... Váratlan nagyobb összegű kiadás esetén "csőd".
Kérdés: Van e lehetőség valamilyen formájú korengedményes nyugdíjra édesanyámnak, vagy valamilyen támogatásra, amíg befejezzük az egyetemet, vagy bármire? Pletyka szinten hallottam olyan dologról, hogy ha egy családban több gyermek felsőoktatásban végzett, vagy végez, akkor lehetősége van a szülő(k)nek korengedményes nyugdíjra. Nővérem, akit nem említettem korábban szintén diplomával (diplomákkal) rendelkezik. Ő külön él, családja van.
Előre is köszönöm!
- infordi-lwa8n.hu/hir/belfold/hir-598668
- http://xn--infordi-lwa8n.hu/hir/belfold/hir-598668---Simonovits András kijelentette, nem igaz, hogy a mai fiataloknak már nem lesz nyugdíjuk.---ÉRDEKES GONDOLATOK!---
- Ezt kell beütni és mindenre választ ad!!!-----
- Kedves'_kérdező_!!!---Itt van egy tájékoztató írás ezzel kapcsolatban!-----EZT KELL BEÜTNI A KERESŐBE ÉS MEGJELENIK!!!----- http://www.blogolod.com/…--@@@-----DE A LEGFONTOSABB,HOGY HA "APU" MOST KORHATÁR ELŐTTI ELLÁTOTT,AKKOR MINDENFÉLEKÉPPEN BE KELL LENNIE JELENTVE!!!---FEKETEMUNKA-ÉS BE NEM JELENTÉS,MÉG HA A MUNKAADÓ "HIBÁJA-MULASZTÁSA" IS-AZ ELLÁTÁS MEGVONÁSÁT VONJA MAGA UTÁN ÉS "LEGKÖZELEBB" CSAK A TÉNYLEGESEN BETÖLTÖTT ÉLETKORÁBAN MEHET NYUGDÍJBA,ILLETVE PÉNZVISSZAFIZETÉSSEL IS JÁR!!!---ÜDV.---
Sziasztok,
Apu korengedményes öregségi nyugdíjjal 2 éve nyugdíjba mehetett, viszont múlt hónapban a volt cége visszahívta dolgozni ő pedig úgy döntött h visszamegy.
Ilyen nyugdíjforma mellett hivatalosan is vállalhat munkát? Ha, igen, milyen munkajogi formában? S, a legfontosabb, hogy ha van több lehetőség a bejelentés módjára, adózás szempontjából melyikkel jár a legjobban?
Mert, nem akar úgy járni, mint 3-4 éve, ugyanis a munkaköréből adódóan télen általában csúsztatott, és pl egyik télen hívták a KPM-hez dolgozni, havat tolni - rendesen munkaszerződéssel. Elment, és kb. amit fizetést kapott, utána adóban szépen befizettették vele, úgyhogy ebbe a helyzetbe nem akar újra belekerülni.
Köszönöm a tanácsokat!
- 'joe bácsi!----Na az ilyen és "más" esetekre /is/gondoltam...!!!--És akkor, lehet menni fellebbezni-feljelenteni-pereskedni beláthatatlan ideig!--De miért van ez így-miért ilyen sok munkáltató...???--A munkavállalónak meg az esélye csak akkor van illetve nőhet velük szemben ha van egy kis félretett pénze ügyvédre-szakjogászra-Munkaügyi bíróságra!--És esetleg majd nyerhet is!--De addig...???--Meg is kéne élni valamiből...!!!---
Üdv mindenkinek.A lányomat 3 éve három helyre is kiközvetítették mint pályakezdőt.Mind a3cég felvette a pályakezdők után járó állami támogatást majd egy pár hónap múlva kirúgták.Most két éve már van mun kálya és 25 évesen már 3 éves munkaviszonya.Barátai és ismerősei között neki van a legtöbb.Amai fiatalok mire elérik a nyugdíj korhatárt, hamég akkor lesz ilyen ,alig lesz szolgálati idejük.
- Ha van számítógépe!--És meg is tanulja kezelni!--De nagyon sok embernek nem hogy ez nincs,még pénze sincs,de örül annak ha egyáltalán valahová felveszik dolgozni!--És a "kamu" próbaidő letelte után,nem rúgják kik!--És ha nincs számítógépe,nincs "ügyfélkapuja",akkor a dolog már eléggé problémás!!!--Nyilván a "munkaadó" azt kamuzhatja,hogy persze be van jelentve,vagy be lesz ha........!!!--Nem olyan egyszerű az eset!!!---
Azért érdemes ügyfélkapu-t létesíteni a Magyarország.hu mert egy pár kattintás és meglehet nézni, hogy be vagyunk jelentve vagy nem.Persze a mai fiatalok most még nem nagyon törődnek vele,csak majd a későbbiekben jelent gondot amikor majd nem hogy 40 évet de 25-30 évet is keservesen fognak tudni összeszedni.A vidéken élő ember mindenkit személyesen ismer legalábbis a lakóhelyén ott is előfordulnak ilyen esetek ,de szerintem jóval kevesebb mint a fővárosba, mivel itt gyorsabban kiderül hova nem érdemes menni, mert ott nics szabadság beteg áll. stb.
- Ez is "talált" 'joe bácsi!--Így van!!!--És a munkaadót fellehet jelenteni mindenhol a világon,minden szervnél-hatóságnál--ami nekünk sok pénzbe kerül /het/ ,de nekik is vannak ám jogászaik és nem is akármilyenek...!--Na meg sok-sok pénzük erre.....!!!--Ellehet húzni a pert évekig,addig sincs semmi előrehaladás,az ügyünk egy helyben toporog és még jó ha a papírjainkat majd odaadja....!--És hiánytalanul....!!!--És ha netán elvesztenénk a pert,valaminek a folytán,akkor még mi fizethetünk,nem is keveset...!!!---EZ A MAI VILÁG...!!!---Üdv.---/ Kőkemény politika!!!/
Üdv mindekinek. A fórum neve munnkajog.foglalkoztatás.Nézzük hogy néz ez ki a gyakorlatban.Ismerőseim körében van olyan aki nem mehet szabadságra,nem lehet beteg mert különben kirúgják.Van aki 240-250 órát dolgozik egy hónapba.120000 fizetésért,24 de volt rá eset amikor 36 órát egyhuzamba.Vállalkozónál dolgozik,nincs bejelentve,amikor megkérdezte mikor jelenti be ,a válasz az volt ha nincs kedve itt dolgozni nem kötelező.Sorolhatnám még de azt hiszem ennyi elég.Ezek az esetek ráadásul Budapesten történnek, el sem tudom képzelni mi lehet vidéken.
Az a szörnyű az egészbe , h aki sose ment betegállományba , nem is gondolt arra , h ilyenek lehetnek ! Jó pár évvel ezelőtt jött a fiam nevére egy levél a TB-től ? / azt hiszem / amiben érdeklődtek az akkoriban lévő munkahelyéről , válaszoltam nekik / a fiamat , a legtöbb fiatalt a legkevésbé se érdekli az ilyesmi ! / akkor kb 8-9 éve dolgozott ugyanott , igaz , h a régi főnöke , eladta a boltot 1-2 éve , de nem sok változást tapasztaltunk ! a fene se gondolt rá , h az új tulaj hol bejelenti , hol + kijelenti a munkahelyről , volt olyan is , h érdeklődtek olyan valaki után , aki sose dolgozott ott , telefonon keresték azt a valakit és a fiam mondta , h itt ilyen nevű nem dolgozik , nem dolgozott sok éve , na amit az új főnöktől kapott azt nem tette zsebre ! Elképzelhető , h az a valaki viszont be volt jelentve ! mint ahogy hallottam már olyat , h a családból a fű , a fa be volt jelentve a vállalkozásba , aki meg dolgozott , az csak dolgozott .....
- Ez így van sajnos,sok helyen kihasználták a melósok "nemtudását"....!!!!------ÉS SAJNA A "NEMTUDÁS" NEM MENTESÍT SEMMI ALÓL SEM....!!!--Üdv.---
Kedves Fagyöngy!
Nem volt betegállományban!
És sajnos akkor azt sem vették észre több munkatársnőjükkel, hogy olyan fizetési papírt kaptak,
amin a cég neve sem szerepelt,ez egy- két évvel ezelőtt
derült ki.
Ma már sajnos nem perelhető, így nincs más hátra, le kell dolgozni az elcsalt éveket, egy csaló volt cégtulajdonos miatt, mert a cég azóta megszűnt,a lepusztult épületen kinn van az eladó tábla!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02