gabi79
Mit mondjak! Jókor készülődsz! A helyzet az, hogy az idén még a korengedményes nyugdíj lenne, de erre már nincs szerintem idő (mivel 30 nappal előbb bejelentési kötelezettsége van a munkáltatónak a Munkaügyi Központ felé), és ez is átalakul korhatár előtti ellátássá. Mindenesetre érdeklődjétek meg a Nyugdíjbiztosítónál.Igazán visszaolvashattál volna, annyi mindent leírtunk már, hogy teljesen képben lehetnél, mint 1952-es férfi.
Ha az idén írásban megtörténne a felmondás, a felmondási idő letöltését megkezded, és az eltart minimum a 60. szülinapodig, akkor 2012. március 07-től kérheted a korhatár előtti ellátást.
Bibi 13
Először is VECI vagyok. Öregségi nyugdíjas csak 63 évesen leszel. Ha a munkáltató kifizetné az 59. szülinapodig egy összegbe a sok pénzt, akkor is. DE nekem aggodalmam, hogy még nem rendelkezel a szolgálati idő feltétellel (minimum 37 év). Itt a korengedményes nyugdíjról a tájékoztató, de szerintem nincs már rá idő (mivel 30 nappal előbb bejelentési kötelezettsége van a munkáltatónak a Munkaügyi Központ felé)
http://www.onyf.hu/?…
Nagyon nem élném bele magam, hogy a fenntartó belemenne. Ha 2012.12.31-ig meglesz a 37 év szolgálati időd, akkor elmehetsz a korhatár előtti ellátásra.
Jahe3
NINCS, mivel előrehozott nyugdíjba és nem korengedményes nyugdíjba mégy. de minimum 2 nap legyen az újrafoglalkoztatás között.
imre1952
Olvasd el a gabi79-nak írt válaszom, rád is érvényes, ha a 60. szülinapodig minimum 42 év szolgálati időd meglesz (nem írtad, hogy mennyi van.)
pál114
Olvasd el a gabi79-nak írt válaszom, rád is érvényes
szhg
A nyugdíjtörvény nem foglalkozik a munkajogi résszel, azt nem érdekli, hogy ki mikor és milyen formában szünteti meg a munkaviszonyát. Az 53-as nő esetében nincs megkötés arra, hogy még 2011-ben meglegyen a felmondás.
A férjed esetében korhatár előtti ellátást szerintem majd kérheti akkor vagy később, amikor meglesz a 37 éve. A Nyugdíjbiztosító a tv. módosításról csak a kihírdetés után adnak.
Nyugi52
Mivel az ellátás nem nyugdíj, valahol olvastam, hogy akkor a vállalkozás nem kiegészítő tevékenység lesz. De amint a tv.módosítás kihírdetésre kerül, a Nyugdíjbiztosító megmondja.
BeGyu
Akkor mire vártok? De ez temérdek pénz a cégnek, ez is majd átalakul tudtommal korhatár előtti ellátássá. A Nyugdíjbiztosítónál tudakoljátok meg, haogy belefértek-e az időbe, mert a munkáltatónak 30 nappal korábban bejelentési kötelezettsége van a Munkaügyi Központ fel, annyi meg már nincs.
Üdvözlettel Veci