Előrehozott öregségi nyugdíj

spaniel # 2011.11.22. 15:08

sitimaci!
Ez biztos?? Ad Istenem, hogy igazad legyen, bár félek, hogy nem. Visszamenőleg megváltoztattak mindent! 53-as születésű, a mai tv.szerint, nem töltötte be az öregségi nyugdíjkorhatárt!

spaniel # 2011.11.22. 15:06

Köszi Veci! Pohár a falhozcsapva?
A rendvédelmisek=tűzoltók,stb. A férjem is tűzoltó volt, de nem onnan ment nyugdíjba, ott csak elszámoltak neki a 11 évre 2 év korkedvezményt. A többit a mentőszolgálat adta, akik nem rendvédelmisek.

sitimaci # 2011.11.22. 15:03

Kedves spániel!Ez azt jelenti,hogy akkortól válik,/vált/teljes jogú öregségi nyugdíjassá,mert addig csak előrehozott!2008-ban még más volt a nyugdíj korhatár.Van öt év korkedvezménye,így annyival előbb lett teljes jogú öregségi nyugdíjas!Miért,mi a gond??? Szép nyugdíjas éveket!!!! maci

Veci # 2011.11.22. 15:01

spaniel
Bocsi!!!!
Az 1954-ig született rendészeknek marad az öregségi nyugdíj.
http://www.kepeslapok.co/…pezsgospohar

Üdvözlettel Veci

Veci # 2011.11.22. 14:58

spaniel
Figyi! Az 1954 után született rendészetieknek marad a nyugdíj a végszavazás előtt álló tv.javaslat szerint.
Örömödben hűtsél pezsgőt és igyátok le magatokat. :-)

Üdvözlettel Veci

spaniel # 2011.11.22. 14:34

2008-ban, 55 évesen, 5 év korkedvezménnyel ment nyugdíjba./Tűzoltó, majd mentős/ Akkor azt írták a papírjára, hogy 2010.05.27./szüli napja/ az öregségi nyugdíjkorhatára!
Tud valaki valami érdemlegeset mondani? Esetleg bíztatót, vagy elkeseredésemben hűtsem be neki a pezsgőt.

spaniel # 2011.11.22. 14:09

Férjem 1953-as születésű nyugdíjas, akinek a nyugdíj határozata úgy szól, hogy: "öregségi teljes nyugdíj" van részére megállapítva.
Szolgálati ideje: 40 év 60 nap, ebből korkedvezményre jogosítő idő: 26 év 184 nap.
Ki tudja megmondani nekem, hogy jövőre szoc.ellátott lesz, kap-e nyögdíjemelést, adóznia kell, stb? Agyament dolog!
Úgy sajnálom, el van keseredve nagyon!

hars52 # 2011.11.22. 14:06

eszterann!
Írj egy kicsit többet magadról! Összeszámoltattad a szolgálati idődet? 53-as létedre jövőre korhatár alatti ellátásban részesülhetsz, attól függően mennyi a szolgálati időd.
üdv: Zsuzsa

agica20 # 2011.11.22. 14:02

wtamaas

Kedves Tamás.Én nem vagyok hozzáértő,csak nyugdíjas,de ,ha velem történne ugyanez,akkor megreklamálnám a Nyugdijfolyósítónál,mert,ha egyszer határozatba foglalták a munkaviszonyban töltött időt korábban ,akkor annak most is meg kellene lennie.Nagyon gyorsan kellene reklamálni,illetve van egy jogorvoslati idő,remélem még benne vannak.

Esetleg át kellene néznie a korhatár előtti nyugdijbavonuláss miatti levonások %-át,mert én úgy gondolom ,hogy valamit Önök nagyon elszámoltak.

Remélem a Többiek még adnak Önnek tanácsot!
Üdvözlettel!

hars52 # 2011.11.22. 14:00

Dmaria!
http://www.adonet.hu/…11-ben110407
Szerintem nem dolgozhat az eddigi munkáltatónál.
De gyorsan intézzétek, mert szorít az idő!
Gabusch!
Ha pezsgőt bontunk, sem lesz jobb a közérzetem. Nem értem miért jó embereket így megalázni. Hiszen a pénzt (korhatár előtti ellátás) bárminek is nevezik, úgyis ki kell fizetni. Hogy most egyik zsebből, vagy a másikból? Megér ez ennyi megkeseredett embert? Kinek jó ez?
Veci kedves!
Ne haragudj, tudom mindig óvsz minket a politizálástól, amivel én 100%-ig egyet is értek, de ez a cinizmus kiverte nálam a biztositékot.Nekünk ne levelet küldözgessenek, csak bánjanak velünk emberhez méltóan. No és ami a lényeg: lehet hogy nem is kapunk levelet, mert nem leszünk nyugdíjasok.De megalázni lehet.
Bocs, de remélem nektek jobb estétek lesz, mert én csak morgok, mint a rühes kutya.

Veci # 2011.11.22. 13:40

DMária
Newm tudom, hogy a korengedményes nyugdíjnál van-e visszafoglalkoztatási "tilalom".
Olvasd el alaposan ezt a tájékoztatót (vége felé van valami):
http://www.onyf.hu/?…

Üdvözlettel Veci

Veci # 2011.11.22. 13:36

Üdv. Mindenkinek!
Látom kerestetek, de nem voltam netközelben.

magdy53
A szuperbruttó az szja-hoz kell. A nyugdíjkalkulátorba a tényleges bruttót írd be.
Akkor jövőre egy "tálban" leszünk :-)

wtamaas
Bizonyára korábban valamit elszámoltak, de ha biztosak vagytok abban, hogy most tévedett a Nyugdíjbiztosító, akkor szerintem van lehetőség fellebbezni. Nem lehetséges az, hogy amikor munkanélkülivé vált, akkor volt néhány nap kiesés a Munkaügyi Központnál regisztráláskor? Kár, hogy az idén nem kértetek szolgálati idő elismerést.
Mi a férjemmel mindkettőnk előrehozott nyugdíjbavonulása előtt kértünk, így lehettünk biztosak a tényleges szolgálati időben.

hars52
Nem tudtam, hogy mi hiányzott eddig. Mostmár tudom.

Üdvözlettel Veci

gabusch # 2011.11.22. 13:29

@hars52
Minden szavaddal/felháborodásoddal egyetértek.
Még egy hét és pezsgőt bonthatunk(?) a keresztelőnkön !
Új foglakozásunk: "korhatár alatti ellátott".
Szép új nevünk lesz,megszokjuk:-)
Üdv:gabusch53

2Amaria (törölt felhasználó) # 2011.11.22. 13:24

wtamaas!
Nem vagyok szakértő ,de fel kéne hívni az illetékes nyugdíjfolyósítót
,megkérdezni a kapcsolattartót,mi volt az ok.
Jelzem Veci biztos jobb választ adna,de próba,,,,

DMária # 2011.11.22. 13:00

2011.12.09-én korengedményes nyugdíjba kíván vonulni egy oktató. Munkáltatója - egy szakközépiskola - 1 évig, 2012. decemberéig fizeti a nyugdíj teljes összegét a nyug.foly.-nak.
Kérdésem, hogy ugyanaz a munkáltató foglalkoztathatja-e 2011.12. hótól 2012. 12-ig hóig, mint oktatót? Ha igen, mennyi órában, vagy keretösszegig. Ha nem, mely jogszabály tiltja, illetve vonatkozik rá.

wtamaas # 2011.11.22. 12:40

Drága Hölgyeim!

Most akkor kórusban szörnyülködünk, vagy próbálunk egymásnak segíteni túlélni?

Esedezem válaszért nov.21-én 17:24-kor küldött kérdésemre!

üdv
Tamás

eszterann # 2011.11.22. 12:19

Kedves Zsuzsa!
Mélységesen egyetértek! Velünk mi lesz??? 53-as májusi nyugdíj előtt álló közalkalmazott vagyok, akinek a kortársai, akik jókor megtehették, s elmentek korengedményes nyugdíjba... Igaz őket is átnevezik, de legalább nem vezetik őket vissza a munka világába... Teljes pánikban telnek napjaim, munkám nincs, csak 40 szolgálati évem...

hars52 # 2011.11.22. 10:34

Még egyszer majdnem ugyanaz:
Orbán levélben nyugtatja a nyugdíjasokat
MTI|2011. 11. 22., 9:55|Utolsó módosítás:2011. 11. 22., 10:45|5 kommentCímkék:Orbán Viktor, Szijjártó Péter, nyugdíj, nyugdíjas
Minden nyugdíjasnak levelet küld Orbán Viktor miniszterelnök, melyben garantálja, hogy jövőre nem változik a nyugdíjak értéke és a rezsi sem nőhet nagyobb mértékben, mint a nyugdíjak. Bő egy éven belül ez a harmadik levél, amit Orbántól kapnak a nyugdíjasok, korábban a nemzeti konzultáció keretében kérdezték, majd a nyugdíjpénztári változásokról téjékoztatták őket.

KORÁBBAN
Rálicitált a Fidesz a többi pártra a "pofátlan nyugdíjak" elleni harcban
"Dolgoznék még, de inkább átadom a helyem" - 22 ezer nő vonult nyugdíjba 40 év után
Keresés
"A kormány 2012-re garantálja a nyugdíjak értékállóságát, továbbá azt is, hogy a gáz, a villany, a távfűtés, a víz és a csatorna díja nem nőhet nagyobb mértékben, mint a nyugdíjak" - fogalmaz Orbán Viktor miniszterelnök abban a nyugdíjasoknak írt levelében, amelyet keddtől kézbesítenek a címzetteknek.

A levélben Orbán azt írja, hogy a nehéz európai és magyar gazdasági helyzet ellenére azért lehet garantálni a nyugdíjak áremelkedésekkel arányos növelését, mert a nyugdíjkasszába befizetett pénzt teljes egészében a nyugdíjas korúak nyugdíjára fordítják. "Abból az összegből tehát senki nem vehet el, nem kockáztathatja, nem nyerészkedhet rajta" - írja a miniszterelnök.

A levél tartalmáról Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője számolt be azután, hogy kedd reggel Orbán Viktor megbeszélést tartott Iván Lászlóval, az Idősügyi Tanács tagjával, a Fidesz nyugdíjastagozatának országos elnökével. Szijjártó a találkozó utáni sajtótájékoztatón azt mondta: Iván László és Orbán Viktor megerősítette azt a megállapodást, amelyet még 2009-ben kötöttek, hogy ha a Fidesz kormányra kerül, nem fogad el és nem hajt végre olyan válságkezelést, amely a nyugdíjasok vállára tesz újabb és újabb terheket.

Az agyam elhagyom: Hát a korhatár előtti,csökkentett összegű korhatár előtti, korkedvezményes,korengedményes ma még nyugdíjassal mi lesz? Tudom ők is megkapják az emelést, de nem lehetett volna egy szót róluk is ejteni? Kiváncsi vagyok mindezek kapnak e levelet? Nem azért de tudom annak a levélnek a legjobb helyét!

hars52 # 2011.11.22. 09:45

Elnézést, de a bicska kinyilt a zsebemben. És akkor most meg kell hatódni? Hiszen a jóhiszeműen vélt nyugdíjas sem nyugdíjas már 2012-től! Őket ki védi meg? A hegyi levegő? Soha nem szoktam politizálni, de ez már mindennek a teteje.De ha valaki nem ismeri ezt a tervezetet még el is hiszi, hogy lám-lám minket hogy megvédenek!
Bocs a kirohanásért, többé nem teszem, csak hát fuldoklom a felháborodástól.
Mindenkinek szép napot.

hars52 # 2011.11.22. 09:35

Kedves Lányok!
Orbán levelet írt a nyugdíjasoknak:
1 kommentSzóljon hozzá!| Megjelent: 2011.11.22. 09:58|Frissült: 2011.11.22. 10:14A miniszterelnök szerint a kormány garantálja a nyugdíjak értékállóságát.

A kormány 2012-re garantálja a nyugdíjak értékállóságát, továbbá azt is, hogy a gáz, a villany, a távfűtés, a víz és a csatorna díja nem nőhet nagyobb mértékben, mint a nyugdíjak - hangsúlyozza Orbán Viktor miniszterelnök a nyugdíjasoknak írt levelében, amelyet keddtől kézbesítenek a címzetteknek.

A levél tartalmáról Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője számolt be azután, hogy kedd reggel Orbán Viktor megbeszélést folytatott Iván Lászlóval, az Idősügyi Tanács tagjával, a Fidesz nyugdíjastagozatának országos elnökével.

Szijjártó Péter a találkozó utáni sajtótájékoztatón elmondta: Iván László és Orbán Viktor megerősítette azt a megállapodást, amelyet még 2009-ben kötöttek, hogy ha a Fidesz kormányra kerül, nem fogad el és nem hajt végre olyan válságkezelést, amely a nyugdíjasok vállára tesz újabb és újabb terheket.

Na ebben az az érdekes, hogy a korhatár előtti ellátás az ugye nem nyugdíj, azzal mindent lehet csinálni?

2Amaria (törölt felhasználó) # 2011.11.21. 18:08

Üdvözlök Mindenkit!
Ezen az oldalon minden hiba nélkül fogható a parlamenti adás,rákattintani,a főoldalon jobbra az mr5 ,rákattintani a kis ablakban bekapcsolni,és már szól is .
http://www.mr1-kossuth.hu/

wtamaas # 2011.11.21. 16:24

Tisztelt Fórumozók!

Feleségem, ki a nyáron volt 59 éves, és néhány éve munkanélküliséggel küzd, alternatívák hiányában elmenne korhatár előttibe, az egyelőre nem teljesen látható törvényi változások miatt még idén. 2007-ben kérte addigi (háromszoros gyessel meg egy kényszervállalkozással tarkított) szolgálati idejének kiszámítását. Az akkor kapott határozatból, és az azóta megszerzett szolgálati időkből úgy jött ki, hogy mostanra megvan a 39 éve, és így korhatár előtti nyugdíjazását kérte, 3,6% levonásra számítva (36 hónap x 0,1%). Megjött a határozat 7,9% levonással: a szolgálati idő kiszámításában a korábban jogerős határozattal elismert időből 61 napot nem ismernek el, így nincs meg a 39 éve, sőt ez év végén is még épp egyetlen(!) nap fog hiányozni ehhez, ami több, mint bosszantó!

Kérdésem: megteheti-e a Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság, hogy egy korábbi határozatban megállapított szolgálati időt (amire biztonsággal számítottunk) lefelé módosít?

köszönettel!
Tamás

magdy53 # 2011.11.21. 15:24

Kedves Veci!

Ismételten szeretném kérni a segítségedet. A nyugdíjkalkulátorba a 2010 évi jövedelemhez a szuper bruttót, vagy a bruttót esetleg a nettó jövedelmemet írjam be, mivel 2011 évben kért jogosultsági és szolgálati idő megállapítását a NYUFI csak 2009.12.31-ig számolta ki. Munkaviszonyom azóta is folyamatos.
Munkanélküli ellátásnál, álláskeresési járadéknál, átképzési támogatásnál a napi összeget jelölte meg a NYUFI, valamint a kieső napok számát.Adóbevallásaim alapját írtam be az éves bruttó jövedelmemet.
Helyesen töltöttem ki a kalkulátort?
Ha végre elfogadják a tv-t. 2012. évben, már nevezzék akárminek is, végre abbahagyhatom a munkát. 2013. évben lenne meg a 40 év jogosultsági időm, de a megromlott egészségi állapotom miatt ezt már nem dolgozom le.
Előre is köszönöm a segítségedet.

sitimaci # 2011.11.21. 10:16
Kedves gabusch!-
  • Persze a Németországi példa,az nagyon jó,de sok a lemaradásunk a "fejlettebb" nyugati országokkal szemben!Hogy tesók vagyunk,csak nem a németekre gondolsz? Vagy lehetne a sógorokat is említeni? Mi mindig csak a rossz oldalon álltunk,vagy állítanak minket,ha "testvériségről" van szó!Köszike az ilyen tesókból nem kérek,az én "testvérem",az ezerszer különb!!!És Ő is csóri,meg én is,hiába dolgoztunk több mint negyven évig,kemény fizikai-szellemi-anyagi-emberi felelősséggel járó munkakörben!Ez nem Németország!Sajna!---Üdv.,maci
sitimaci # 2011.11.21. 07:38
Kedves gabusch ! Így igaz,ahogy írod,érdekes ez az írás,mondjuk idáig sem volt titkos,de kevesen figyeltek fel rá!Nekem az Ukrajnában lévő a legszimpatikusabb,ott igaz a nőknek most 60,de a férfiaknak is 60-év a nyugdíj korhatáruk,mert ott a férfiak átlagéletkora az 62-év!-
  • Nálunk mennyi,nem kevesebb!Csak meg kellene nézni a halálozási,temetkezési "szokásokat" és máris látható az,hogy nálunk is a férfiak,nagyon korán hallnak,vagy "előtte" már nagyon korán lerokkannak!És érdekes,nem problémáznak azon,hogy hogyan fizessenek nyugdíjat!!!Jó hogy több a lakósuk,de mint láthatjuk,előbb halnak és tudnak nyugdíjba menni!!!---/ Kivéve a köztisztviselőként dolgozó férfiak./ És nálunk még emelni akarják?Minek-kinek-miért???!!!Ja,azért???!!!Üdv.,maci