Kedves jogi szakértő!
Egy bonyolult ügyben szeretném kérni a segítségét! Június 7-re vagyok kiírva a kisfiammal, jelenleg táppénzen vagyok március 1-jétől, de pénzt csak április 11-ig kaptam a munkaviszonyban eltöltött idő alapján, mivel ez a munkaviszony 2021. január 18-án jött létre.
Az előző munkahelyemen 2020. október 8-tól voltam bejelentve, majd november 30-án a kedves munkáltatóm úgy döntött, hogy megszünteti a munkaviszonyomat, amiről én január közepén szereztem csak tudomást, ugyanis nem tájékoztatott róla. Közben több alkalommal felkerestem, mert mint vendéglátós jogosult volt az állami bértámogatásra és vártam, hogy kapjak fizetést, sajnos november 11-e után a járvány miatt nem tudtam dolgozni.
2020. október 8-tól 2020. április 8-ig visszamenőleg regisztrált álláskereső voltam. 62 napig voltam jogosult a munkanélküli segélyre, amit júniusig kaptam, majd igényeltem az aktív korúak ellátását. 2020 április 8tól visszamenőleg 2019 március 1-jéig folyamatos munkaviszonyom volt egy kávézóban. Tehát a szülést megelőző 2 éven belül rendelkezem 365 nap biztosítási jogviszonnyal. A kérdésem a következő lenne, mert sajnos én már teljesen belekeveredtem ebbe a témakörbe.. Szeretném igényelni a CSEDet 4 héttel a szülés várható időpontja (június 7.) előtt. Melyik időszak alapján és hogyan fogják nekem kiszámítani a Csed összegét? Válaszát előre is köszönöm szépen!