fizetés nélküli szabadság alatt munkavégzés

the big cat # 2006.04.19. 11:10

Szerintem rendkívüli felmondással felmondhat, hiszen a munkaválló hazudott, annak érdekében, fizetésnélküli szabadságot kapjon.

A munkavállaló sem kerülheti meg a rendes felmondást iylen trükkökkel, azért, hogy ebből előnyt kovácsoljon a maga számára.

Momo # 2006.04.19. 08:27

Sziasztok!

Oké, nekem is ezek a kérdéseim, amit cill13 feltett.
természetesen a "következmények" is benne vannak a pakliban. De mik azok tulajdonképpen.
együttműködési kötelezettség megszegése miatti rendkívüli felmondás?
Megtévesztés illetve félrevezetés miatt?
A munkáltató mit tehet, ha jogosulatlanul vette igénybe a munkavállaló a fizeés nélküli szabit. Igy nem pontos: van építési engedély, be lett mutatva, a házrész épül, illetve lassan kész van. Hamarabb lesz készen, mint fél év-a fiz.nélküli szabi lejárta előtt. Saját erőből épül, engedéllyel a feltételek megvannak. Csak éppen nem a dolgozó építi, így a saját erő nem a keze munkája, hanem "csak" a pénze. Persze ettől még jogosulatlan is lehet a szabadság igénbevétle. De mit tehet a munkáltató?

Bogie # 2006.04.16. 16:25

cil13, a fizetés nélküli szabadság az MT-ben meghatározott célból adható. Ha valaki nem erre használja és ez kiderül, akkor annak a következményeit vállalnia kell.

cill13 # 2006.04.16. 15:42

Nekem az a véleményem erről, hogy miután megkaptad a fizetés nélküli szabit nincsen joga vizsgálni a munkáltatónak, hogy mit csinálsz valóban. Van ilyen jogszabály, hogy ellenőrizheti a munkáltató, hogy mit csinálsz?
Milyen módszerrel végezhet ellenőrzést, ha végezhet egyáltalán?

Az adat egyeztetésről meg annyit, hogy a fizetés nélküli szabadság alatt van joga a munkáltatónak rendelkezni veled? Milyen határidőben hívhat "adategyeztetésre"? Egy építkezést azonnal otthagyni nem kötelezhet!

Az "adategyeztetésről" meg annyi: mindenhol vannak írigy és jószándékú emberek!

Nem vagyok jogász, ez csak egy vélemény!
Kellemes ünnepeket a fórumozóknak!

csufi99 # 2006.04.14. 21:44

Mi történhet? Nos, ha a munkáltatód rájön, úgy gondolom visszavonhatja a fizetés nélküli szabadságra adott engedélyed, hiszen nem arra a célra kérted, mint amire használod, ez a legenyhébb dolog, ennél komolyabb is lehet a következmény.. A "turpisság" bármennyire érthető, szükséged van a pénzre, nem turpisság a jog nyelvén..

Momo # 2006.04.14. 06:37

Sziasztok!!

A kérdésem az lenne, hogy mi történhet abban az esetben, ha sajáterős építkezés miatt fizetés nélküli szabadságot kérek és emelett egy másik cégnél-külföldön- munkát vállalok. A ház tényleg épül, tényleg saját erőből, de pont a rávalót keresem meg a másik munkahelyen.
Mi történhet, ha az eredeti munkáltatóm úgymond "rájön a turpisságra" és fegyelmi terhe mellett behív adategyeztetésre. minden adatomat tudja, hiszen tizenéve ott dolgozom, de jönni meg nem tudok.
Gyors válasz kellene!! Köszi