Közalkalmazott, köztisztviselő, közszolgálat

Bekipada # 2008.12.01. 18:19

Köztartozás címén a fizetésből mennyit vonhatnak le havonta?

Kovács_Béla_Sándor # 2008.12.01. 08:09

Csak úgy, ahogyan a munkakör változhat: közös megegyezéssel.

Joci # 2008.11.30. 20:37

Kedves Fórumozók!

Azt szeretném kérdezni, hogy közalkalmazotti jogviszonyban, más munkakörbe helyezéssel csökkenhet-e a fizetés?

Joci

Youppie # 2008.11.28. 13:13

Sziasztok!

2007. elejétől polgármesteri hivatalból körjegyzőség lettünk. Azóta nem kaptunk munkaköri leírást, holott ez – úgy tudom – kötelező lenne.
A feladatok el lettek osztva, általában mindenki csinálta azt, amit eddig + a csatlakozott falvak ügyeit.
Most több, mint másfél év után olyan munkakört akarnak a nyakamba varrni, amit eddig nem én végeztem azzal, hogy a kolléga nem bírja elvégezni a munkáját,
mert a reggeli kávé, az óránkénti cigarettaszünet fontosabb.
Most úgy tűnik, hirtelen fontos lett a munkaköri leírások elkészítése is.
A váltás óta nem volt létszámleépítés.

Mit tehetek? Érdemes-e ezt az eljárást munkaügyi bíróságon megtámadni, vagy ebben az esetben is él, hogy ha nem fogadom el a váltás miatti, új munkaköri leírást, mehetek isten hírével?

Köszönöm: Youppie

mimike. # 2008.11.26. 16:49

Sziasztok!
A következő kérdésben lenne szükségemm a segítségetekre: Jelenleg közalkalmazottként dolgozom, de váltani szeretnék. Köztisztviselő állás volna kilátásban és az érdekelne, hogy a közalkalmazotti munkaviszonyban eltöltött éveimet beszámítják e majd az új helyen vagy a köztisztviselői bértábla aljáról kell kezdenem. Köszönöm a segítséget. M.

csilike # 2008.11.21. 15:11

Sziasztok!

Költségvetési intézménynél (pl. általános iskola, önkormányzat) lehet e "sima" munkajogviszonyban foglalkoztatni adminisztrátort, ügyintézőt, vagy ez csak közszolgálati-, közalkalmazotti jogviszonyban történhet?
Köszi!

boticelli # 2008.11.20. 14:21

Sziasztok! Kérdésem, hogy álláshirdetésben a közigazgatás vagy államháztartás területén szerzett gyakorlat mit jelent? Kistérségi irodavezetői pályázatban elfogadható-e az ÖTM, illetve Regionális fejlesztési ügynökségeknél szerzett kistérségi koordinátor, kistérségi megbízott munkakörben szerzett tapasztalat? Pályázati tanácsadás, kistérségi program készítésben közreműködés. stb. menedzseri feladatok.Költségvetési szervvel kapcsolatos ismertekkel kell-e rendelkezni?
Többcélú kistérségi társulás költségvetési szerv. Milyen feltétellel lehet valaki kistérségi irodavezető? van-e valami előírás erre voantkozóan? Köszönöm előre is, fontos lenne a gyors válasz!

Boticelli

symbolon # 2008.11.09. 22:40

Idén januárban tettem le a pedagógus-szakvizsgát, amit 4 féléves drámapedagógusi diploma előzött meg. A drámapedagógusi diplomára meg is kaptam a kiegészítő juttatást, ahogy levizsgáztam. Jelenleg F6-ban vagyok. A kötelező ugrás 2010-ben lett volna esedékes, de úgy tudom, hogy ilyenkor lerövidül a várakozási idő.
A kérdésem az lenne, hogy jövőre G6-ba vagy G7-be sorolnak be és a kiegészítő juttatás továbbra is jár-e?
A választ előre is köszönöm.

rubikkocka # 2008.11.06. 21:21

Sziasztok!

A következő lenne a kérdésem:

Egy polgármesteri hivatalban dolgozom köztisztviselőként. A kinevezésem tartalmazza a "központi illetményalap" összegét (38.650 Ft), alapilletményem számításakor ezt vették alapul.
Ugyanakkor tartalmaz egy "hivatalnál megállapított illetményalap" összeget is (X Ft), aminek az a lényeges tulajdonsága, hogy a központinál magasabb, és amit a Közgyűlés rendeletben állapított meg. A rendelet vonatkozó szövege így szól: A Polg.m. Hiv. ktv illetményalapja 2008.01.01-től X Ft. Tehát nevesít egy összeget, de nem mondja, hogy ez illetménykiegészítés lenne, vagy mi a csuda. Ez azért érdekes, mert az 1992. évi XXIII tv. szerint önkormányzat esetében illetménykiegészítés meghatározott mértékig lehetséges; de a tv.-ből nem olvasok ki olyasmit, ami ez esetben történt, hogy ti. magát az illetményalapot a központitól eltérően állapíthatja meg a közgyűlés.
A kinevezésem ugyanakkor illetménykiegészítésről nem szól (0%).

Az a kérdésem, hogy ha az alapilletményemet úgy állapították meg, hoyg a központi illetményalapot szorozták a megfelelő szorzóval; akkor mire véljem, mire való a hivatali illetményalap? Vagy a hivatali illetményalapot kellett volna alapul venniük?
Továbbá kérdésem az is, hogy mi az a jogszabályhely, ami szabályozza ezt a kérdést, mivel sem a Ktv-ből, sem a helyi rendeletből nem lettem okosabb.

Köszönöm!

anita.siket # 2008.11.06. 20:41

Sziasztok!
1000 fő alatti településen jegyző és aljegyző egyszerre foglalkoztatható?

bettinoi # 2008.11.06. 20:29

Azt szeretném tudni, hogy ha előrehozott öregségi nyugdíjat veszek igénybe, a választott tisztséget is meg kell-e szüntetnem ahhoz, hogy jogosult legyek a nyugdíjra. A tiszteletdíjam ugyanis btto 64.000 Ft. A nyugdíj megállapítását követően ismét vállalhatok ilyen tevékenységet?
Nagyon várom a választ, és előre is köszönöm.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.11.06. 16:31

Bruttó.

Laci213 # 2008.11.06. 15:59

Sziasztok Fórumozók!

Olyan kérdésem lenne, hogy vállaltam egy munkát személy és vagyonőrként, a vagyonőri igazolvány az megvan de a kamarai tagság az nincs, ami nélkül nem lehetne alkalmazni de a munkaadóm e nélkül alkalmazott. A munkaruha összege kb. 20.000 HUF. és ezt az összeget fokozatosan vonják le a fizetésből(már ha ugye ott maradtam volna). Nem tetszett a munkahely ezért viszonylag elég hamar kiléptem de a munkaruhát nem akarja visszavenni, hanem ki akarja fizettetni velem. És azt mondta ha nem fizetem ki akkor jogi útra viszi. Ja és nem voltam bejelentve. Mit lehetne tenni az ellen hogy ne kelljen kifizetni ?

Előre is köszönöm: Laci

-Carla- # 2008.11.06. 15:30

Sziasztok!

A köztisztviselői alapdíj a 38650 Ft nettó vagy bruttó érték?

Kovács_Béla_Sándor # 2008.11.06. 14:28

De a fő kérdés, hogy valóban EL KELL engedni, ha akar, ha nem?
Igen.

kisrita # 2008.11.06. 14:06

Nekem olyan kérdésem lenne, hogy közalkalmazotti állás pályázatánál minen jelenetkezőt be "kell" hívni interjúra, vagy csak azokat akik minden( vagy valamely) kritériumnak megfelelnek.
Azért kérdezem, mert megpályáztam egy állást, a kiirásnak megfelelő végzettséggel. A kiirás szerint már e hét hétfőn kezdeni kellett volna, de szóltak hogy csak e héten lesznek az interjúk. De engem nem értesítettek még. Mivel csütörtök van gondolom már nem is fognak.

Köszönöm előre is a választ.

Anita67 # 2008.11.06. 13:45

Kedves kbs!

Természetesen felment, és most hogy mondod, valóban tudom a választ :)

De a fő kérdés, hogy valóban EL KELL engedni, ha akar, ha nem?

Köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2008.11.06. 13:30

És mi történik, ha ez alatt a 2 hónap alatt felmond?
Szerinted?
(Mellesleg köztisztviselőnek nem mondanak fel, legfeljebb felmentik.)

Anita67 # 2008.11.06. 11:55

Kedves Fórumozók!

Lenne még kérdésem, csak túl hamar küldtem el az előbbi hozzászólásomat. :(

Továbbra is köztisztviselőkre vonatkoztatva az egyik a következő lenne. Ha "GYES"-es helyén (aki fiz. nélküli szabadságot kapott 2009. okóberéig), határozott időre van kinevezése valakinek, de a "GYES"-es előbb jön vissza (2008. december), akkor mi történik a "helyettesítővel"?

Ha a "GYES"-es visszajövetelével egyidejűleg, egy másik határozatlan idejű kollega nyugdíjba megy, lehet-e pályázat nélkül a "helyettesítőt" alkalmazni, véglegezni? Vagy lehet-e most már a nyugdíjas kollega helyére határozott idővel felvenni, amíg a pályázat lezajlik?

Megszűnik-e a közszolgálati jogfolytonosság, ha az egyik közig. szervtől átmegyek egy másikhoz, de nem áthelyezéssel? (Olvastam valamilyen 30 napról) Ilyenkor a ki nem vett szabadságot meg kell váltania a "régi" munkáltatónak minden esetben-e (pl. lemondás, közös megegyezés)?

Köszönöm újra!

Anita67 # 2008.11.06. 11:24

Kedves Fórumozók!

Szeretnék segítséget kérni a következő passzus értelmezésében:

"Ktv. 14. § (2) [...] Végleges áthelyezés esetén az áthelyező közigazgatási szerv a hozzájárulást nem tagadhatja meg, feltéve, hogy a megkeresés kézhezvétele és az áthelyezés kért időpontja közötti időtartam a két hónapot meghaladja."

Ez azt jelenti, hogy 2 hónapon túli időpont esetén nincs mérlégelési lehetősége a jelenlegi munkáltatónak, és kötelező elengednie?

És mi történik, ha ez alatt a 2 hónap alatt felmond?

Köszönöm!

Lyonee # 2008.11.05. 17:51

Közalkalmazottaknak!
Megjelent az LXI. tv. a kjt módosításáról. Az előrehozott nyugdíjba készülő közalkalmazottak számára tartalmaz kedvező módosítást. A prémiumévesek 13. havi nyugdíjáról is rendelkezik.

janbezso # 2008.10.29. 12:53

Az előzőhöz kiegészítés. A köztisztviselői jogviszonyom október 31-én fog megszünni.

janbezso # 2008.10.29. 12:47

Előrehozott nyugdíjat fogok igényelni november 1-től. A Ktv, 49/E. par./5/ bek. /38 év 2 hó ktv. jogviszony után a 40 éves / jubileumi jutalom megillet-e? "/5/ bek. A közszolgálat jogviszonyának megszünése esetén a köztisztviselőnek nyugdíjazásakor ki kell fizetni a/ A nyugdíjazása évében esedékessé váló jubileumi jutalmat.

betsie # 2008.10.23. 17:49

Köszi a választ. Tehát a 2 hónapos felmondási idővel a munkáltató rendelkezik. Ha 2 hónapot táppénzen vagyok (a felmondási időm alatt), mi történik? Az is jogellenes? Esetleg jogellenesen hagyom ott őket milyen hátrány érhet, milyen következményei lehetnek?

Esetleg valami ötleted van-e, hogyan küszöböljem ki ezt a 2 hónapot, hogy mihamarabb kezdjek az új helyen, különben mást keresnek helyettem a munkára.
Segítségedet előre is köszönöm.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.10.23. 17:18

A közalkalmazotti lemondás 2 hónapos felmondási idővel jár, amiből 1 hónappal én 1 hónappal a főnököm rendelkezik.
Tévedsz. Ha a munkáltató ragaszkodik hozzá, az egészet le kell dolgoznod, különben jogellenesen szünteted meg a jogviszonyt.