Fórum informatika régebbi elöl     új hozzászólás


Interjú alatt személyiségi jogok

Guigreg # e-mail 2019.09.26. 12:02

Sziasztok!
Van egy magyar cég akikhez jelentkeztem és volt egy 30 perces telefonos interjúm, ami után próbafeladatot adtak nekem. Ez egy informatikai cég, ezért a próbafeladatot egy online verziókezelő szoftveren kérik, hogy csináljam meg.
A problémám ott kezdődött, hogy mikor jogosultságot adtak, hogy ehhez én hozzáférjek, úgy adták meg a jogosultságot, hogy mindnekinek aki ebben az évben már jelentkezett a céghez látom a nevét, dátumot és a teljes munkájához hozzáférek.
Itt ami nekem felmerült kérdés, hogy ha én odarakom a munkám, nyilván a következő jelentkező az enyémet is fogja látni, illetve azt is hogy jelentkeztem a céghez és azt is hogy mikor. Ez nyilvánvalóan sérti a személyiségi jogaim, illetve a próbamunkám az az én saját tulajdonom amihez ezáltal más is hozzáfér majd.
Milyen jogaim vannak ilyenkor? Tudom ezt esetleg jogilag támadni, hogy ennyire nyilvánosan kezelik ezeket a dolgokat? Gondolom, ha tájékoztatom név szerint az előttem jelentkezőket, ők jogilag tudják támadni a céget, de vajon én is ezen pillanatban?
Az utolsó és legfontosabb kérdés, hogy ha bizonyíték céljából letöltöm a munkáikat és le képernyőfotózom, hogy valóban hozzáfértem ehhez azzal sértek bármilyen törvényt?

Köszönöm előre is a válaszokat.