Nem fizető "fizető" weboldal.


sessionID # 2005.02.24. 07:39

Kegdes Guru :)
Az utóbbi 24 órában annyi semmitmondó közhelyet írtál be, hogy nem állhatom meg, hogy gratuláljak :)))

Jelen sorok írójának kb. 15.000 forinttal, illetve ilyen értékű levásárlással lógnak, de akadnak olyanok is, akik a százezres határt is jóval túllépték. Megúszhatja-e bntetlenül ez a weboldal a becsapást?? Van -e lehetőség az adósság behajtására?

Magyar siteról van szó? (kételem) Ha nem (különösen ha nem európai), akkor felejtsd el. Ha magyar, akkor elég egyszerű az ügy, könnyű kideríteni ki áll a honlap mögött (ha esetleg titkolná), semmi akadálya a követelés érvényesítésének. Csak ne egy guruval próbáld behajtatni :))

NetGuru # 2005.02.23. 18:46

nokedli

A neten különösen igaz: ingyen adták, ingyen el is vették.

Jómagam soha - még az offline világban sem fogadom el ami ingyenes - mert tudom, hogy mögötte ott a stikli.

Az ingyenes dolgoknak ugyanis az a szerepük, hogy mint a terméklánc első eleme, bevigyenek az értékesítés további részeibe. Ma kapsz egy ingyen e-mail címet, holnap ingyen letölthetsz zenét, majd amikor a rendszer eléri a kritikus tömeget, ami tapasztalatom szerint kb. 100 000 felhasználó, akkor bevágják, hogy mostantól fizetős.

Ne fájjon a fejed a pénzért, ami soha nem is létezett és nem is volt a tiéd.

Lépj tovább....

pixel # 2005.02.03. 00:34

Jólbedöltél a goldenéknek!
:)

nokedli # 2004.11.07. 20:52

Néhány éve indult egy weboldal, amely meglehetősen kedvező ajánlattal kecsegtette az oda látogató internetezőket.
Az oldal lapjain folytatott tevékenységért (reklámok nézegetése, fórumozás, cikkek írása, stb.) pénzt igért, illetve ajándékokat, amiket megvásárolhatnak a látogatók az ott "megkeresett" pénzzel. Kezdetben jól is indult a dolog, és látszólag minden rendben ment. Idővel azonban eltüntek a levásárolható termékek, (amik persze a piaci ár többszöröséért voltak kaphatók), majd mindenféle indokból elkezdték levonogatni a tagok összegyűjtött vagyonkáját. Mikor ezt többen (nem túl modorosan) szóvátették a honlap fórumában, a fórumot egyszerűen beszüntették, elérve azt, hogy ne tudjanak a tagok kapcsolatot tartani egymással. Ez a dolog csak részben sikerült, mert a társaság egy magánhonlapon ismét összeverődött és úgy döntöttek meg kellene fegyelmezni a nevezett honlapot, illetve behajtani a még meglévő pár százezer forintra rúgó adósságot.
Jelen sorok írójának kb. 15.000 forinttal, illetve ilyen értékű levásárlással lógnak, de akadnak olyanok is, akik a százezres határt is jóval túllépték. Megúszhatja-e bntetlenül ez a weboldal a becsapást?? Van -e lehetőség az adósság behajtására?


nokedli