Jogi tanács kérése

Kovács_Béla_Sándor # 2010.01.19. 14:26

Hogy az a gép hibás vagy nem hibás, az nem jogi kérdés.

blacksheep # 2010.01.19. 14:24

Hát abból gondolom hogy az ,mivel polgári pert akarnak a nyakamba akasztani, és elég komolyan gondolják. Amúgy meg gőzöm sincs nem vagyok járatos jogi ügyekben. Ezért is kérnék tanácsot.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.01.19. 14:16

Szerinted ez jogi kérdés?

blacksheep # 2010.01.19. 14:12

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. A sztori az alábbi:
Tavaly novemberben eladtam egy használt laptopot internetes apróhirdetési portálon keresztül 140.000ft ért. Jelentkezett is a vevő, de mondta hogy eljönni nem tud érte. Mondtam hogy sebaj megoldjuk, elviszem neki mivel postázni nem szeretném.
Mikor eljött az átvétel jelen volt a vevő, valamint egy általa felkért un "szakértő". Hosszasan tesztelték a gépet majd arra jutottak hogy hibátlan, és hogy kell neki a gép. Egymás kezébe csaptunk(adásvételit nem írtunk..) majd mindenki ment a maga útjára. Majd ezt követően két nap múlva csörgött a telefonom hogy a gép nem jó szerinte, mivel néha lefagy, és kéri vissza a pénzét. Mondtam hogy az nem lehet mivel egyrészt új telepítés másrészt átadás előtt 48 órát ment folyamatosan hiba nélkül. Valamint mondtam neki hogy pénzt vissza nem adok mivel nem tudhatom hogy mi történt vele miután átadtam.
Mivel eltelt két hónap azóta, el is felejtettem az egészet. Tegnap viszont kaptam egy e-mailt az ügyvédjétől hogy nyolc napon belül fizessem vissza a vételárat különben polgári pert kezdeményeznek velem szemben.

Érdemes pereskednem? van értelme, ill jogi alapja ehhez?
Mellesleg tudom hogy jó gépet adtam el. Informatikus vagyok és a munkaeszközöm volt.

Köszi minden infót

Kovács_Béla_Sándor # 2010.01.18. 20:16

Elévült.

dani92 # 2010.01.18. 19:21

Az alábbi ügyben szeretnék tanácsot kérni:

Édesapám által örökölt földbirtokomat (ami 200.000ft értékű),a féltestvéremnek adtam el 2000-ben.

Erről egy közjegyző által lepecsételt jegyzőkönyvem van.
Ebben az áll hogy a 200.000ft vételárat 2002 márciusáig kell megfizetni.

8 év elteltével a vevő(féltestvérem) még mindig nem fizette ki az árat.

A kérdésem az lenne,hogy a 200.000ft vételárat be lehetne-e hajtani bírósági úton vagy egyéb eszközökkel?
Ha igen számít az hogy a féltestvérem használja vagy nem a földet?

dani92 # 2010.01.18. 18:55

Az alábbi ügyben szeretnék tanácsot kérni:

monalisa1 # 2010.01.18. 18:11

A szeretőd férje meg lehet hogy eljönne és simán kitekerné a nyakadat mivelhogy lehet féltékeny tipus...

Tíz évig hébe-hóba volt egy jobb délutánod/estéd - ennyi.

Én is csak azt tudom javasolni: lépj tovább az életben.

"Mona"
laikus hozzászóló

pifoeko # 2010.01.18. 17:19

Köszönöm a választ.És ha egyébként belevágnék a perbe az egyáltalán megérné e nekem?Mit tudnék vele elérni.Gondolom nagyon lassu és hosszadalmas lenne a per.És a végén lehet hogy nem is érnék el vele semmit csak kidobnám a pénzt az ablakon még pluszba.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.01.16. 01:29

Ha az apaság rendezett, a magyar jog szerint nem lehet pert indítani.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2010.01.15. 18:47

{hangosan röhög}

Csak a technikája miatt kérdezem, hogyan lehet ilyen távolságban szeretői viszonyban élni?

Ha valakit kihasználnak, azt előbb-utóbb észre kellene venni.
Az ilyen forma rombolás, amire készülsz, az nemcsak hogy nem hoz számodra megnyugtató eredményt, de azt is elveszíted, ami eddig megvolt.

Láthatóan nem a gyerek érdekel téged, csupán a bosszú és elégtétel.

Tudni kell emelt fejjel veszíteni.

kollar # 2010.01.15. 18:14

Nem ment át hülye gyerekek levelező helyébe,én 1 férfi vagyok,csak nem az én regisztrációm,illetve e-mail címem alól írok,hanem az egyik ismerőseméről,aki hölgy... Gondoltam ezt nem kéne megmagyarázom,hogy nem szerettem volna felfedni az e-mail címemet.

Dr.Attika # 2010.01.15. 18:00

Az elektronikus evél cím alapján ön nő. (Kollár Eszter) Ha nő, akkor nem lehet gyermek apja. Tehát nem lehet apasági tesztet sem csinálni, hanem csak "anyaságit". Arra meg nincs szükség, mert ugye az anya az biztos. Én nem tudom ez a fórum átmenz hülye gyerekek levelező helyévé?

kollar # 2010.01.15. 17:51

A következő ügyben szeretnék információt kérni.
Szeretői viszonyban élek 10 éve egy hölggyel,ő kint él Németországban férjével és két gyermekével.(A férje német állampolgár)A második gyermeknek elmondása szerint én vagyok az apja,amiről a férje természetesen mit sem tud.
Engem 10 éve hiteget,hogy elhagyja a férjét,és hazajön hozzám,de ez még eddig nem történt meg.
Megelégeltem,szóval pontot szertnék tenni a végére.
Bírósági úton,apasági teszttel szeretném bizonyítani a dolgokat.Azt kérdezném,merre induljak el?Mivel a férje német állampolgár,mik az esélyeim?

kollareszter@gmail.com

A választ,aki tud segíteni,kérem e-mail-ben küldje el.
Köszönettel!

pifoeko # 2010.01.15. 17:07

Köszönöm a választ.És ha egyébként belevágnék a perbe az egyáltalán megérné e nekem?Mit tudnék vele elérni.Gondolom nagyon lassu és hosszadalmas lenne a per.És a végén lehet hogy nem is érnék el vele semmit csak kidobnám a pénzt az ablakon még pluszba.

guba # 2010.01.15. 13:08

Az a nyolc nap szerintem csak fogyasztói szerződés esetében érvényes, ha jól tudom.
Azért a szolgáltatás és ellenszolgáltatás feltűnő aránytalanságra hivatkozva megtámadhatod a szerződést.

dr.KTK (törölt felhasználó) # 2010.01.15. 13:01

Pfoeko!
Ismerős a kérdésed, talán másik topicból. egyébként szerintem semmit nem tudsz tenni, pedig én ritkán mondok ilyet. De mivel te nem olvastad el figyelmesen a hirdetést...azt sulykolják mindenhonnan, hogy az apró betű is fontos. Bár az online vásárlásnak van egy (ha jól tudom) 8 napos határideje, amikor is indoklás és következmény nélkül elállhatsz. Gondolom ebből már kicsúsztál :(

pifoeko # 2010.01.15. 12:52

Üdv mindenkinek olyan ugyben kérnék tanácsot hogy karácsonykor online vásároltam egy szép és drága kamapét majd amikor megkaptam egy kb 10*20 as dobozkát benne egy fényképpel a szóban forgó kanapéről.Majd később megnéztem ujra a hirdetést és apróbetűvel oda volt irva hogy ez nem valodi kanapé, szóval vettem egy jó drága fényképet.
Mit lehet ijenkor csinálni

eniland82 # 2010.01.14. 11:33

Aki tud kérem segítsen!

Jelenleg gyeden vagyok itthon kisebbik gyermekemmel,aki másfél éves lesz nemsokára.
Cégemtől ebben a hónapban nem kaptam meg a gyedem.
Felhívtam őket és kiderűlt elindították ellenük a csődeljárást.Kifizető hely joguk már álítólag pár hónapja sincs,de én közbe megkaptam a pénzem.
Azt mondták most egyeztetnek a MÁK-kal,hogy vegyék át a gyedem kifizetését,de ez a folyamat az új rendszer szerint úgy tudom 2 hónap is lehet mire pénzt kapok.
Ha a felszámolást elvégzik cégemnél akkor megkaphatom tőlük a pénzem de ennek az időpontjáról még semmit sem tudnak.
Ha már nem voltak kifizető hely miért nem akkor indították el a Mák felé az ügyemet?
Mit tehetek én ilyenkor?
Kihez forduljak segítségért?
Szóltam cégemnek hogy 2000 ft-ból 2 kisgyerekkel nem tudok kijönni 5-éig,mert férjem csak akkor kap legközelebb fizetést aki 200 km-re dolgozik tőlünk.
Hitelt én nem kaphatok,mert már így is elmaradásaink vannak mert férjem sokáig nem dolgozott az elmúlt évben.Azóta sem értük utól magunk,így meg nem is fogjuk.
Aki tud valami javaslatot mit tegyek kérem írjon!!

Köszönettel:
Enikő

guba # 2010.01.14. 10:32

Nincsen ilyen kötelezettsége a bíróságnak, de ilyen esetekben a bíróság pusztán pergazdaságossági okokból azért szokta ezt sugalmazni. Főleg, ha ügyvéd nélkül jár el a felperes. Mindenkinek az lenne az érdeke, hogy ne kelljen egy új perszámon újra lajstromozni, és esetleg hónapokkal később újra kezdeni az ügyet.

solvit # 2010.01.13. 19:40

Tisztelt Fórum!

Azt kérdezném, hogy van-e a bíróságnak figyelemztetési kötelezettsége amennyiben nem a per megnevezett alperese a követelés kötelezettje(mielőtt a keresetet ezen a címen elutasítaná), hanem másik alperest kellene helyette a perbe vonni?
Van-e jelentősége annak, hogy alperes ellenkérelemben nem vitatja a követelést?

pifoeko # 2010.01.13. 15:30

én inkább jogi tanácsra gondoltam volna hiszen azzal tisztában vagyok hogy elb...tam.

végrehajtó1 # 2010.01.13. 15:23

Amíg szar van addig veréb is akad...:)

Nagyon tetszett:)

pifoeko # 2010.01.13. 15:18

Üdv mindenkinek olyan ugyben kérnék tanácsot hogy karácsonykor online vásároltam egy szép és drága kamapét majd amikor megkaptam egy kb 10*20 as dobozkát benne egy fényképpel a szóban forgó kanapéről.Majd később megnéztem ujra a hirdetést és apróbetűvel oda volt irva hogy ez nem valodi kanapé, szóval vettem egy jó drága fényképet.
Mit lehet ijenkor csinálni?

kaméleon # 2010.01.13. 15:07

„Kitért arra, hogy ha nem lesz megegyezés, akkor mi lehet a végeredmény“
Azaz a T. Bíróság prejudikált.

Ilyen az, amikor a laikus jogászoknak fogalmaz. :)
Természetesen nem azt jósolta meg, hogy valószínűleg ez és ez lesz az ítélet, hanem a megegyezés érdekében igyekezett jobb belátásra bírni a feleket azzal, hogy sorra vette, milyen esetben ki mit nyer, és mit veszít. Egyébként, ezeket én is elmondtam már előre a munkáltatónak, csak azzal nem sokra mentem. (Mondjuk, úgy látszik, a bírónőnek se igen hittek jobban.)
(A cégnek dolgozó ügyvédi iroda azt mondta a tulajdonosnak, hogy ha a céget kiüríti, mindenét átrakja egy másik cégébe, és a kiürítettet eladja, akkor én és a többi munkavállaló, mehetünk a sóhivatalba, nincs mitől félnie. Ehhez mérten jár el.)

Az adatok zártan kezelésével ugyanolyan tapasztalataink voltak, mint a dr.KTK-é. Egyszer, a zártan kezelést kérő fél ügyvédje írta bele az adatokat a beadványba, és küldte meg mindenkinek, a másik félnek is. Egyszer meg, a bíróság, miután igazoltnak látta a kérést, és a zártan kezelést elrendelte, az ítéletben ennek a félnek a hátrányára vette figyelembe, mondván, hogy aki olyan bizalmatlan, hogy a tartózkodási helyét is titokban tartja (a verekedő és zaklató elől), az akadályozza a megegyezést, és a terhére róható, hogy bírósági eljárásban tudnak csak dűlőre jutni.
(A fenti ügyvéd egyébként, az ügyesen elkészített beadványhoz – véletlenül – mellékelte az összes általa és ügyfele által írt piszkozatot is arról, hogy: mi van ha így, mi van ha úgy, inkább legyen mégis így. Ezután elnézést kért, és visszaadta a folyamatban lévő ügyet.)