az előbb lemaratt 7 évevagyok villanyszerelő
Jogi tanács kérése
éve villanyszerelő vagyok és ha utánanézel teis akkor ilyen esetben neki kell megtériteni a károkat!! Én utánanéztem és azért írtam ide mert vártam 1 hozzáértő jogász tanácsát! Azé köszi
Ki lehet költözni, azonnal, vagy a felmondási idő lejártával. Ha tudod igazolni a szükséges ráfordításaidat, akkor esetleg még vitatkozhatsz vele azok megtérítésén.
Az előadásod műszaki részéhez csak annyit tennék hozzá, hogy a földelés biztonsági célokat szolgál, tudniillik, hogy rövidzárlat esetén ne a testeden, hanem a földelésen keresztül folyjon az áram. Ennek hiánya okán semmi nem "ég le".
Jogos . Bocsánat! Mit lehet tenni ebben az esetben?
nem volt kérdés sem
Most ez mi? Ez válasz ?
és felesleges megoldása
Egy olyan problémával fordúlnék önhöz , hogy a bérbeadó személy nem volt hajlandó meghosszabbítani a szerződést adó és egyebb kifogások miatt .
Több ízben kár ért minket és az ingatlan időelötti romlás keletkezett pl. burkolat ,tapéta ,tető, villany ,víz ,fűtés stb.
Saját költségből elkeztük a felújítást és a végezte előtt kaptunk 10 nap kiköltözési időt.
A lakás életveszélyes állapotáról értesítettem de nem tett ennek elhárítására semmit.
Több elektromos készülékünk teljesen tönkrement , kigyuladt. pl . kenyérsütő , számítógép , nyomtató
Ennek ellenértékét nem hajlandó megtéríten i mivel azt állítja ez nem az ő hibája .
Ahiba keresésére tettem fáradozást a sorozatos elektromos bakik miatt és megállapításra kerűlt ,hogy a földelő vezeték kiiktatásra kerűlt.
Ezt jelezve a bérbeadó felé és megeggyezés alapján kijavítottuk és költséget nem térítette meg felém.
a hiba kijavítás után feltételeztük , hogy továbbá nem fordúlhat elő több elektromos készűlék meghibásodása földelési hiány miatt.
Tévedtünk! ezek után sorra égtek le a számítástechnikai eszközök és újabb hibamegállapítás után megállapításra kerűlt a földeléshálózat helységenkénzi hiányosságára. A kárunk igen jelentőssé vált!!
Amikor a hibák és a károk sorozatos és egybeni jelzést megtettük felé akkor ő azt válaszolta , hogy ez nem az ő felelősége és felszólított a bérlemény 10 napon belüli elhagyására.
Tegnapi nap az engedélyünk nélkűl új bérlőknek mutatta be az általunk bérelt ingatlant és verbálisan bántalmazta az élettársamat.
Ezzel befejezném a felsorolásokat mert sajnos végtelen lenne a lista.
Segítségét előre is köszönöm!
Tisztelettel : Gál Krisztián 2010.01.22.
Bírósági határozat alapján, végrehajtás útján.
Tisztelt segítőkész fórumlakók.
Én egy autószerviz képviseletében írok (ami a kedvenc férjemé) van egy olyan gondunk hogy kedves kuncsaftunk nem fizeti ki több mint fél éve a gépjármű javításának egy igen csekély részét. A tartozás fejében letette hozzánk Opel Astra típusú autóját. Ennek már 4 hónapja , fizetési felszólítást is küldtünk már neki 2 alkalommal is. Erre persze nem reagált...A kérdésem mikor lehet az autót eladásra bocsájtani ? És mi ennek a menete?
A választ előre is köszönöm
Egy kezdő joghallgató.
Marcsy
1-2 év.
És még annyit szeretnék, hogy egy ilyen polgári peres eljárás mennyi időt vehet igénybe?
Feljelentést tehetsz a rendőrségen, másrészt polgári pert indíthatsz a tulajdonjogod visszajegyzése iránt, és abban nem árt perfeljegyzést kérni.
Köszönöm a tanácsot, ennek mihamarabb utánajárok.
Ha valóban okirat hamisításról lenne itt szó, akkor mi a teendő és mit tudok ebben az ügyben tenni?
Ha úgy van, ahogyan mondod, akkor ott valaki okiratot hamisított.
Vagy elhallgatsz valami fontos részltetet.
Tisztelt Tanácsadó
Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz ingatlan ajándékozással kapcsolatban, hogy ajándékozás jogcímmel tulajdonomba került 10 hónapig egy ingatlan, és amikor kivettem a tulajdonlapot akkor szembesültem azzal, hogy a szerződést felbontották (jogcím:szerződés felbontása), vissza került az előző tulajdonoshoz.Én erről értesítést nem kaptam, nem voltam ennek tudatában , hogy nem én vagyok a tulajdonos. Az lenne a kérdésem ez hogyan lehetséges és milyen jogorvoslattal élhetnék az ügyben?
Válaszát előre is köszönöm
Nem.
Sziasztok!
Az a kérdésem, ha a társasházi tv-ben előírt tul. hányadú közös költség-fizetést az SZMSZ-ben megváltoztatható, akkor a tul. hányad alapú szavazás is? 1 lakás= 1 szavazat, ha a közgyűlés elfogadja? Köszi: sjulianna
Kérem segítsenek visszaéltek a személyes adataimmal és tudom is hogy ki volt az mi tudok ilyenkor tenni?
Sziasztok!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy az egyik telefonos társaság jogosan kapcsolta-e ki az előfizetésemet, ha a számlát 15 napos késéssel fizettem be, de a felszólító levelet a számla lejárata után 17 nappal kaptam meg, azzal a napi keltezéssel amikor befizettem az adott számlát?
Előre is köszi
Rendben, köszi a segítséget!
Ezt én nem mondtam. Ne tekintsd semmisnek, vedd tudmásul.
Ha hibás a gép, ajánld fel a javítást, ha nem volt hibás, akkor dőlj hátra. Ha udvarias akarsz lenni, válaszolhatsz is.
értem, szóval annak ellenére hogy ügyvédje felszólító levelet írt tekintsem semmisnek addíg amíg nem tudják bizonyítani az állításukat?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02