Jogász munka a rendvédelmi szerveknél?

Intelligens Mosópor # 2011.05.16. 15:26

Én idén nyárra jelentkeztem a pécsi rendőrkapitányságra szakmai gyakorlatra, ezért engem is érdekelne a téma.

turo-rudi kérdéséhez még annyit tennék hozzá: nem tudja vki, hogy a fizetések hogyan alakulnak?
Aki járatos a témában, annak megköszönném a felvilágosítást.

Köszönöm!

turo-rudi # 2011.05.16. 13:07

Minden negatív vélemény ellenére negem érdekelne, hogy miként lehet jogi diplomával elhelyeztkedni rendvédeklmi szerveknél. Arra lennék kíváncsi, hogy konkrétan hol és hogyan érdemes jelentkezni, milyen elvárásoknak kell megfelelni.

Előre is köszönöm a válaszokat!

Legislator # 2007.09.25. 13:31

A hit tiszteletreméltó dolog.

Sunshine after the rain.

öreg cápa # 2007.09.23. 17:49

mindegy

öreg cápa # 2007.09.23. 17:46

nemteljesen ezt gépeltem le

öreg cápa # 2007.09.23. 17:44

színvonalának emelkedésében

öreg cápa # 2007.09.23. 17:40

a jogászképzés létszámának csökkenésében

öreg cápa # 2007.09.23. 17:20

hát igen...de azért én nem adom fel.kutyából nem lessz szalonna.hiszek abban,hogy így kerek a világ,+ a demokráciában,s elveinek végső győzelmében.ja és a fejlődésben

Legislator # 2007.09.23. 15:26

Ez a legjobban konvertálhatóság régi mese, szerintem ezt nyomják minimum 89 óta. Azt mégsem mondhatják, hogy uraim, a klasszikus jogi pályák telítődtek, majd el tetszenek menni diplomás (dr. iur.)lángossütőnek a Balatonra.

Sunshine after the rain.

Legislator # 2007.09.23. 15:23

Ádám, azért egy kiegészítésem mégis volna. A jogvégzetteknek is részt kell venni az RTF által szervezett egy éves képzésen. Mire lehet használni még a jogi diplomát? A klasszikus jogi pályákon kívül (bíra, ügyvéd, ügyész, zárójelben jogász oktató/kutató)lehetsz jogtanácsos vállalatoknál, közigazgatás (minisztérium, önkormányzat, dekószerv, központi kig. más szervei), üzleti világ, bankszakma, rendészet: rendőr, pénzügyőr, egy kis ideig még határőr, katonatiszt. Lehetsz újságíró, politikai elemző (nem kell ahhoz politológusnak lenni, ottan csak zagyvaságot tanítanak, fradi szak: mindent bele, más oldalról ebből is egy kicsit, abból is egy kicsit-magyarán semmiben sem mélyülnek el). Egyébként ha határterületekre vágysz, érdemes más diplomákkal kombinálni a jogot.
ÖC: A görög szó ilyen használatáról nem hallottam. Voltak náluk sokkal értelmesebb népek is, csak az ógörög áldemokráciát ma hazugul felnagyítják. Szabó Árpád is kimutatta, hogy mennyi választási csalás volt stb.

Sunshine after the rain.

öreg cápa # 2007.09.22. 22:12

és nem követnek mindent vakon,hanem néha gondolkodnak is,mert lehetőséget ad rá a demokrácia

öreg cápa # 2007.09.22. 22:11

engem csak az zavar,hogy a politika nem akarja észrevenni,hogy mi is pénzből élünk ,nemcsak ők!a "görög"csak olyan értelmű szó a jogban mint a köznyelvben a "király,vagy a"frankó",lényegében a közszféra elit csoportjára gondoltamakiknem csak nyalásból jelesek

Kyjan # 2007.09.22. 18:34

mesziadam, 12 évet húztam rendvédelmi szervnél, hivatásos állományuként. Ha megfogadsz tőlem egy tanácsot, jogász végzettséggel elkerülöd azt a helyet.
Miután meglett az egyetemi diplomám, mindenkitől megkaptam, hogy milyen jó nekem, meg mekkora előrelépés, stb. Lehet, hogy én voltam rossz alany, de ezekből semmit nem vettem észre. Ha van kérdésed, priviben szivesen válaszolok, mert úgy gondolom, hogy ez a fórum nem erről szól...

Üdv, Kyjan

mesziadam87 # 2007.09.22. 18:29

Igazából nem szeretnék az lenni, csak érdekelt ez a szegmense a dolognak. Na most sokan azt mondják(köztük jogásztanárok is), hogy a jogi diploma a legjobban konvertálható diploma, tehát most a kérdésem az lenne, hogy a hagyományos jogi pályákon kívűl mi az ami még lehet a diploma tulajdonosa?

Legislator # 2007.09.22. 12:50

Úgy értettem, hogy sajnos nincs olyan becsülete a mai jogászi diplomáknak, mint a 30 év előttieknek. Ez a tömegképzés. Ádám meg, ha gondolja, ennek ellenére menjen rendőrnek, mert máshol egyszerre 76.000 forintos fizetésemelést nem fog kapni (persze, mire odakerülne, lehet, hogy ott sem). A görög értelemben vett közérdekről hol lehet bővebben olvasni?

Sunshine after the rain.

öreg cápa # 2007.09.21. 21:39

nem hiszem ,hogy ezt ilyen irányból kellene megközelíteni,nem hiszem ,hogy egy jogászt ide oda kellene dobni,és azt sem hiszem,hogy nekünk félni kell még egy járőrtöl is ,de ők meg röhöghetnek rajtunk kódus jogászokon akik többségének pláne a fiataloknak semmilyen esélyük nincsen az ész érveket,ill a minőséget érvényesíteni a közszférában,azaz a görög értelembe vett "köz érdekét"minőségben!szolgálni. röhej

Legislator # 2007.09.21. 12:24

Jogi egyetemmel korábban rögtön csoportvezető lehetett az ember, ma a jogászokat is úgy dobálják, mint mást. Azért a nemzetbiztonsághoz kellenek sajátos tulajdonságok is.

Sunshine after the rain.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.09.20. 20:57

Be lehet.

mesziadam87 # 2007.09.20. 17:12

Azt szeretném megtudni,hogy jogi végzettséggel be lehet-e tölteni bizonyos rendvédelmi szerveknél állást? (rendőrség,nemzetbiztonság), vagy ahoz kell még Rendőrtiszti is?

Köszönöm a válaszokat