Tartozás behajtása rajtam - mire számíthatok?

nandy # 2009.12.02. 09:30

.

nandy # 2009.12.02. 09:30

.

Feren19 # 2009.12.02. 08:37

Köszönöm a válaszokat!!:)

és ha birosági végzés el jönnek.....de most ami a házban van azt szüleim vetek minden nekem semmi közöm semmihez....

"Semmit maradj csendben,és legalább próbáld valószinüsíteni hogy a szüleidnek a vagyona van ott."

ezt hogy csináljam?jó értem hogy maradjak csöndebe de hogy próbáljam meg valószinüsíteni a dolgokat?

végrehajtó1 # 2009.12.02. 08:25

Ha bír.vh megy akkor be kell engedned.

mit mondjak nekik a bejáratnál?

Semmit maradj csendben,és legalább próbáld valószinüsíteni hogy a szüleidnek a vagyona van ott.

kadaj01 # 2009.12.02. 08:22

A teljes adósság lesz milliós pár év múlva, nem a kamat. Na. :)

kadaj01 # 2009.12.02. 08:20

Feren19, most valóban nem fognak veled mit csinálni, de majd ha lesz egyszer fizetésed, akkor abból azonnal letiltják. Addig is brutálisan ketyeg az adósságon a kamat, ami pár év múlva akár milliós is lehet. Nem éri meg.

Immaculata, megint hülyeségeket irkálsz, de nem baj.

Feren19 # 2009.12.02. 08:12

végrehajtó1 és ha kijönek tényleg akkor én mit mondjak nekik a bejáratnál?hogy nekem nincs semmim lehet menni oda ahonnan jöttek?:)
de am igen minden úgy van ahogy van....mellékesen nekem nem kötelező őket beengedni a házva ?és akkor biztos hogy szüleim vagyon tárgyai hoz nem nyúlnak?
választ ismét nagyon szépen köszönöm

végrehajtó1 # 2009.12.02. 07:54

Feren19

Ha úgy van ahogy írtad akkor semmit sem tudnak kezdeni veled:)

Immaculata (törölt felhasználó) # 2009.12.02. 07:52

Kimennek a lakásra, ahol laksz. Megkérdezik, hogy ez a számítógép kié, ki használja. Ha a szülők azt mondják, hogy a tiéd, már viszik is. Visznek minden olyan tárgyat, ami a te használatodban van. Nemcsak 200e Ft értékben, hanem a végrehajtó hozzácsapja a behajtás költségeit is. Mivel ingóságnál az érték 50%-áig árvereznek, így előfordulhat, hogy 500e ft értékben is foglalnak.

Feren19 # 2009.12.02. 07:50

Tessék?elnézést de én nem érteem amit írtál...

Immaculata (törölt felhasználó) # 2009.12.02. 07:37

ingóságot a tartozás + ktg. erejéig

Feren19 # 2009.12.02. 07:26

Üdv!!
én azt szeretném meg tudni hogy nekem van egy T-mobilols tartozásom (200ezer)és nem tudom fizetni mert meg szünt már egy jó ideje a munka helyem...ma reggel fel hívtak és közölték hogy vagy le vonak 33% a fizetésemből(ami nekem nincs) vagy jönnek birosági végre hajtok vagy mik...de én szüleim el élek.....ö nevükön van minden....nekem nincs a nevemen tulajdonomban semmi...mit tudnak ilyenkor tenni a végre helytok??gyorss választ várol...elöre is nagyon szépen köszönöm

Feren19 # 2009.12.02. 07:26

Üdv!!
én azt szeretném meg tudni hogy nekem van egy T-mobilols tartozásom (200ezer)és nem tudom fizetni mert meg szünt már egy jó ideje a munka helyem...ma reggel fel hívtak és közölték hogy vagy le vonak 33% a fizetésemből(ami nekem nincs) vagy jönnek birosági végre hajtok vagy mik...de én szüleim el élek.....ö nevükön van minden....nekem nincs a nevemen tulajdonomban semmi...mit tudnak ilyenkor tenni a végre helytok??gyorss választ várol...elöre is nagyon szépen köszönöm

Feren19 # 2009.12.02. 07:25

Üdv!!

nandy # 2009.11.19. 12:20

Az öregségi nyugdíjminimumnak (28.500,-Ft) megfelelő összeg mentes a letiltás alól.
Tehát ha keresel mondjuk havi nettó 42.500,- Forintot, akkor abból csak 14.000,-Ft-ot vonhatnak.

Stallka # 2009.11.19. 11:25

Köszönöm Kedves Végrehajtó a gyors választ.

Valóban rosszul tettem fel a kérdést de ilyen témában nem vagyok a szavak embere :) ,mivel a kis gombóc folyamatosan ott van a torkomon.
Inkább próbálom a saját nyelven

-ha levon a bank 33%-ot a nettó 80-ből ,az nem baj hogy kevesebb marad nállam mint a minimálbér?!Vagy itt a minimálbért nem veszik figyelembe,és marad nállam ami marad még ha 50e is?
...ha kevesebbet kapok mint 65.Húúha :) az baj.

Ismét köszönöm a segítséget.

végrehajtó1 # 2009.11.19. 07:18

1.-a letíltás után 67%-ot kell kapnod
2. értelmetlen a kérdésed de ha jól értelmezem ez esetben is csak 33%
3. kérvényezni mindent lehet :)de a tv. 33% ot ír.Így nincs választás...

Stallka # 2009.11.18. 23:18

Tisztelt Fórumozók!

Olvasgattam az interneten a banki letiltásokkal kapcsolatos törvényeket rendeleteket,pontokat.

Elég egyértelműen le van írva mikor,milyen esetben vonnak le a munkabéremből 33%-ot illetve 50%-ot banki személyi kölcsön meg nem fizetett vagy felmondott tartozás esetén.
Rendben,adóss-fizess,de milyen áron ha nem kapok könnyítést a mai helyzetben?!

Arra viszont nem találtam leírást a nagy magyar törvények között -gondolom olyan írta akinek nem lehet ilyen gondja hogy:

Ha 2 felmondott hitelem van 1 banknál.:
Személyi kölcsön 900.000
Hitelkártya 150.000

1. Mekkora az a minimum összeg amit meg kell kapnom mint munkabér miután megvolt a letiltás.
Tehát mi az az összeg amit meg kell kapnom amiből már nem tilthat a bank.pl ha minimábér alá
esne a fizetésem 50%-os levonás esetén törvényes-e.

2.Csak addig vonhatnak 50%-ot amíg 2 hitelt -szem.kölcsön+hitelkártya- vonnak utánna csak 33%-ot miután letelik az 1-ik?!?!

2.Ha netán nem egyszerre érkezik a 2 követelés ugyanattól a banktól mint hitelkártya és szem.kölcsön,
hanem mondjuk az 1 lesz a szem.kölcsön és később a hitelkártya megmarad-e
csak a 33%-os bérletiltás,mivel 1 hitelre csak 33%-ot vonhatnak vagy felemelik 50%-ra és ez törvényes-e.

3.Lehet-e csak 33%-ot kérvényezni akármilyen úton és hol, hogy csak 33%-ot vonjanak,mert
albérletben lakom a fiammal,és erről van bejelentett szerződésem is.-havi50

Aki esetleg tud segíteni azt megköszönném,és nem csak rajtam segítene.
Tisztelettel!

2009 # 2009.11.07. 15:18

Végrehajtó 1!

Tudsz esetleg az utsó kérdéseimre válaszolni?

KBS, köszönöm az írásodat, bár nem válaszoltál a kérdésekre.

Üdv.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.11.07. 10:39

Ha tudod, vagy tudnod kell, hogy a társaság vagyona nem elegendő a tartozásokra, és mégis gazdaságilag célszerű okkal nem magyarázható kölcsönöket adsz, arról nehezen fogod tudni bizonyítani, hogy a hitelezők érdekeit szolgálta.
Egyébként se hülyítsük egymást: vagy direkt az APEH elől akartad eltüntetni azt a pénzt, vagy nem is volt meg az a pénz, és ezt akartad leplezni egy fiktív kölcsönnel.

2009 # 2009.11.07. 08:55

Tisztelt KBS és végrehajtó 1!
Köszönöm a segítségeteket,- azt hiszem ezek az utolsó kérdéseim.

"„Az is ilyen cselekedet, ha (apeh) első fokú határozat előtt kölcsönt vettem fel a kft-től?”
Az még nem. De ha nem fizeted vissza, az már igencsak."

Ha más vette volna fel a kölcsönt a kft-mtől, akkor vezető tisztségviselőként már most vissza kellene követelnem a 15 évre kölcsönadott pénzt, azért, mert elképzelhető, hogy az apeh felé tartozást kell majd esetleg fizetnem? Nem hiszem, ugye?
Ha megindulna a végrehajtás és a kölcsönt felvevő (aki nem én lettem volna) nem tudja visszafizetni a kölcsönt, akkor a végrehajtó pereskedni fog a kölcsönt felvevővel? Vagy a várható eredményességet mérlegelve kezd pereskedésbe? (Ehhez külön kell egy bírósági határozat?)

végrehajtó1 # 2009.11.07. 07:17

Apeh tartozáskor általában eljut idáig a végrehajtás?

Hát ha az adós nem fizet ,igen

Nem csak az ingó ingatlan a behajtás reális célja”?

Neki az a célja hogy a tartozás megtérüljön és e téren minden jogi eszközt igénybe vehet

Hány évig tartja fejben a tartozást a végrehajtó?

Fejben semeddig.De az adótartozás 5év alatt elévül alapesetben.Ha volt vh cselekmény +6 hónappal meghosszabbodik.

2009 # 2009.11.06. 22:00

Köszönöm végrehajtó 1.

Azt írod "33%-ig alapesetben.Vagy ingó-ingatlan vh is szóba jöhet."
Apeh tartozáskor általában eljut idáig a végrehajtás? Foglalkozik a végrehajtó a kölcsön behajtásával, a fizetés letiltásával? (2 gyerek után gyerektartást is kell fizetnem még kb. 5-9 évig)Nem csak az ingó ingatlan a behajtás reális célja? Hány évig tartja fejben a tartozást a végrehajtó? Figyel folyamatosan évekig?

Kiki74 # 2009.11.06. 21:53

Igazán nagyon köszönöm a gyors választát.
További szép estét kívánok!

Fekete Krisztina

végrehajtó1 # 2009.11.06. 21:37

nem .