Tartozás behajtása rajtam - mire számíthatok?


59dina # 2013.02.25. 13:18

Üdvözlet !Kérdésem lenne .-Személyi kölcsön nemfizetése ami már a behajtó cégnél van,de fizetni nem tudom sajnos,Ha nincs ingó és ingatlan a nevemen,csak állandó bejelentett lakásom van és munkahelyem milyen módon tudják behajtani?Mennyi az elévülési idő,ha létezik egyáltalán?!Köszönöm a felvilágosítást

mobilos # 2012.12.10. 16:39

Üdvözlöm.Lehetséges e az hogy az 1999.ben igényelt A-hitelt még 13 év után is követeljék?Nem kellett volna már ennek elévülnie?Miért lett a 20000 forintos A-hitelből 2700000ft?

konex # 2012.10.17. 15:32

Tisztelt fórumozók!
A településen, ahol élek, tavaly vezették el a szennyvízhálózatot, az eredeti tervtől messze eltérően. Műanyag aknákat ástak le, és ebbe tették a szivattyúkat, és az eredetileg lelakatolható, betonos tető helyett, egy könnyő műanyag fedél került rá. Egy kicsi gyerek fel tudja emelni. A 3. szomszédban lakott a testvérem, de baleset érte, ezért a gyógyulásáig a másik testvéremhez költözött, aki nyugdíjas, és el tudta látni. A szivattyút ezalatt ismeretlen tettes ellopta. Emiatt nem tud rákötni a hálózatra, amely magas, 1800 Ft/m3 talajterhelési díjat von maga után.
A lopást az önkormányzatnál bejelentette, de áttették a rendőrségre. Ott közölték, h. nem valószínű, hogy meg lesz a szivattyú, amely bruttó ára 82.000 Ft. Arról is tájékoztatták, hogy nem ő a tulajdonos, hanem valószínű, a szennyvízkezelő. Lakásbiztosítása van, de erre nem terjed ki. Ha a szivattyú elromlik, azt a kezelőnek kell javítani, lopás esetén viszont nem tudjuk mi a teendő, mert nem történik semmi. Arra gondoltam, esetleg másutt már van működő, kialakult gyakorlat ilyen esetekben, ezért kérem a segítséget!

Rony3 # 2012.10.16. 16:06

Udv mindenkinek!
Az alabbi problemamra szeretnek segitseget kapni:
Jelenleg kulfoldon tartozkodomn es hosszabb ideig tervezem. 2011 novembere ota nem fizetem a kolcsontartozasaimat 3 bank fele, mivel azota nincs munkaviszonyom es jovedelmem.Osszes tartozasom kb 4 millo forint, ezek hitelkartyak, folyoszamlahitel es szemelyi kolcson fedezet nelkul. Bejelentett lakcimem edesanyamnal van Magyarorszagon. Jelenleg nem tudnak elerni sem a bankok sem a vegrehajto cegek. Edesanyam hazabol elvihetnek -e barmit a vegrehajtok es egyaltalan anyamnak kotelessege-e beengedni a hazaba a vegrehajto ceget, ha en nem tartozkodom ott es az en nevemen nincs semmilyen vagyon, sem ingatlan, sem ingosag. Ha kulfoldon bankszamlat nyitok, akkor onnan inkasszozhatnak-e, es azt milyen mertekben tehetik meg?
Rendorsegre kerulhet-e az ugy, ha tovabbra sem fizetek? Mi a helyzet abban az esetben, ha felveszem a bankokkal a kapcsolatot, kerek mindenhonnan bankszamlaszamot, ahova idokozonkent, ahogyan az modomban all reszletekben elkezdek torleszteni? Elore is koszonok minden tanacsot, segitseget es felvilagositast!

sosdaniel # 2012.09.27. 10:35

Mire számíthat az aki nem tud megadni magánszemélynek 360.000 Ft tartozást határidőre? Kölcsönszerződés van. Tételezzük fel, hogy a kölcsönadó nem teljesítés esetén bíróságra adja az ügyet és ott a kölcsönvevő részletfizetési kérelmét elutasítja. Mi történhet és mi nem? Letöltendő szabadságvesztés kiszabása előfordulhat? A válaszokat előre is köszönöm.

H.Ancsi # 2012.09.26. 15:23

Tisztelt Jogi Fórum!
2012 januárjában kötöttünk szerződést az Invitel-lel, ami az internet , tv, telefon mellett, havi 400 ft-x mennyiségü-mobilnetet is tartalmaz. A mobilnetet augusztusban használtuk először. A szolgáltató tájékoztatójában, valamint a beszereléskor kapott tájékoztatóban is azt az információt kaptuk, hogy amint elértük a keretünk 80, majd 100%-át, sms értesitést kapunk, így biztosan nem léphetjük túl a keretünket, ami szerintük normál használat mellett nem szokott előfordulni.
Szeptember 10-én kaptam egy sms-t, miszerint a mobilnet szolgáltatást azonnali hatállyal felfüggesztik, mivel 15000 ft-al átléptük a keretünket. A szolgáltatást az sms-el egyidőben felfüggesztették. Telefonon próbáltam informálódni, ahol közölték, hogy igen látják, hogy nem kaptam figyelmeztető sms-t és visszahivnak. Nem hivtak. Ma kaptam meg a számlát, amin 80 ezer forint mobilinternet tétel van. Azonnal hivtam, őket, ahol közölték, hogy még van egy résszámlám 159 ezer forintos mobilinternet szl-val. Kérdésemre, hogy miért nem kaptam figyelmeztető sms-t -hiszen ez az egyetlen módja annak, hogy követni tudjam hol tartok, először nem tudtak válaszolni, majd azt mondták, hogyha abban a pillanatban, amikor a keretemet átlépem éppen csatlakoztatva van a mobilinternet, nem jön sms!!!!
Ez számomra nevetséges kifogás, négy sms-t kellett volna kapnom, a két számlázási időszakban és egyet sem kaptam, viszont hogy a tizenötezres sms pontosan mit jelentett, és ha akkor azonnal leállitották a mobilinternetet mikor került még több mint 200 forint a számlámra erre nem tudtak válaszolni. Annyit mondtak, hogy irjak egy panaszlevelet. Természetesen megirom, de ha valaki tudna valami biztatót mondani azt nagyon megköszönném.

Sziwer # 2012.09.15. 16:30

Üdv Mindenkinek!

Lehet, hogy volt már ilyen kérdés:
több, mint 2 éve külföldön élek. Van lakcímem Mo-on, édesanyámnál. Tartozásom T-home és UPC (én ostoba hallgattam a páromra és nem fizettem ki őket). Szóval beakarják hajtani... Azt hallottam, hogy a bejelentett lakcímen lévők ingóságait is lefoglalhatják az én tartozásom miatt. Ez valóban így van?
A másik: azért nem voltam hajlandó tovább fizetni a T-home-ot, mert amikor megrendeltem még Pesten laktam, ahol tudták nyújtani a box-os szolgáltatást. Majd vidékre költöztem és abban az utcában már nem, ahol laktam. Ők erre azt válaszolták, hogy költöztem volna olyan helyre, ahol működik a T-home. Véleményem szerint ez nem korrekt. Ilyet nem kérhetnek.
Önök mit mondanak?

Köszönöm!!

LGTimcs # 2012.09.05. 12:58

Abban szeretnék segítséget kérni, hogy az E-On-nál lévő tartozásunk olyan szakaszba ért a nyaralón 316ezer forint (sztori hosszú és irreleváns),hogy jövő héten leszerelik az órát.(amennyiben nem jönnek meg a kintlévőségeink) Nem is lenne probléma hiszen télen nem vagyunk lent, de a behajtás ügymenetét nem ismerem és ezzel kapcsolatban szükségem volna arra, hogy mire számíthatunk. Mennyi időnk van azt követően és milyen időközönként mit tesz majd a tartozás behajtása érdekében az E-on? (Megpróbálok egyezkedni Velük illetve fél év alatt biztosan ki tudjuk fizetni de szeretnék addig is tisztán látni milyen plusz költségekkel jár mindez.)
Ez egy ikerház, de a budapesti házra ráterhelhetik vagy csak amit érint. Fizetésből nem tudják levonni addig sem. Leginkább az IDŐFAKTOR számít, hiszen úgyis kifizetjük.

Köszönöm.

Dr.Attika # 2012.08.18. 08:46

Nem közölt. A gyakorlatból következtettem. Leszokott késni a thome az egy évről, azzal hogy átadogatja himihumi követelés kezelőknek.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.08.18. 08:39

Egyetlen olyan adatot nem közölt a kérdező, amelyből a követelés elévülése következne. Épp ellenkezőleg.

Dr.Attika # 2012.08.18. 08:36

A MOKK levele egy fizetési meghagyás kibocsátási kérelmet tartalmaz. Két dolgot tehet. Elismeri az abban foglalt követelést és akkor végrehajtható lesz. Másik: ellentmond és akkor polgári perré alakul az eljárás. Ebben a perben terjesszen elő elévülési kifogást. Ha az megáll, akkor nincs fizetni valója.

sanford # 2012.08.18. 08:28

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni:
Tavaly 20 év után a T-Home-tól eljöttem és egy másik, kedvezőbb.sokkal olcsóbb szerződést kötöttem a Diginél. T-Home küldött egy levelet hogy felmondhatom a szerződést, de amikor élni kívántam ezzel azt mondták hogy rám nem vonatkozik. Visszavittem a setboxot, a vezetékes telefont likvidáltam a vonallal együtt és bevezetettem a Digit. A T-Home különböző levelekkel próbálkozott hogy nem lesz adásom, korlátozzák a netet, telefont. A számlák jöttek, nem fizettem be, átadták egy behajtó cégnek, azzal se csináltam semmit, most meg kaptam egy ajánlott levelet a MOKK-tól. Mit tehetnek velem?

ObudaFan # 2012.08.10. 11:00

Létezik.

karakter6 # 2012.08.10. 08:50

Sziasztok! Én külföldön élek,magyarországi lakcímem nincs. Mint kiderült van egy kb. 10 000ft-os tartozásom egy bank felé.A napokban az elérhetőségemen kerestek és azzal fenyegetnek megtalálnak a polgári peren keresztül bárhol a világon. Létezik ez?

gerbera317 # 2012.08.07. 20:00

Bírósági végzéssel tartozol? Mások pénzzel szoktak tartozni.

a páromat érintheti-e az én tartozásom hátrányosan?” - Igen. A végrehajtó őnála fog keresni téged, a párod meg majd tépi a száját, hogy az ingatlan az övé, oda a végrehajtó be nem teheti a lábát, erre a végrehajtó mégiscsak bemegy, a párod meg cserélheti a feltört zárat a saját költségén, mert hát tőled azt nem várhatja el, hiszen téged is ő tart el, ugyebár.

van egy tartozásom magánszemély felé” - És tartozol ennek az ocsmányul sikeredett mondatnak a magyarra fordításával.

KovKe # 2012.08.07. 08:21

Üdv Mindenkinek!
Segítséget kérek azzal kapcsolatban, hogyha van egy tartozásom magánszemély felé bírósági végzéssel, nincs semmi a nevemen, amiből le lehetne tiltani, de a párom ingatlanában haszonélvező leszek, akkor a páromat érintheti-e az én tartozásom hátrányosan?
Válaszokat előre is köszönöm.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.07.10. 05:18

Valószínűleg érvényes, és az is valószínű, hogy a követelés is jogos. Hogy aztán foglalkoznak-e az érvényesítéssel, azt nem tudhatjuk.

thomaser # 2012.07.10. 00:49

Tisztelt urak!
Egy olyan kerdesem lenne önök felé hogy:

interneten foglaltam egy panzioba szallast, jott egy email hogy a foglalast 50% eloleg befizeteset kerik. A foglalot nem fizettem be mert ra 2 napra egy ismerosom meghivott a nyaralojaba, gondoltam mivel a foglalot nem fizettem be ezert nem ervenyes a foglalas. Majd telefonon keresztul lemondtam a foglalast, mire kozoltek velem hogy ők pedig lefoglaltak nekem a szobat es nem mondhatom le, vagy ha igen fizessem ki nekik a teljes ar 50%at (15 ezer forint) majd emailben elkuldtek a szamlaszamukat de ott mar azt irjak hogy a 100% at fizessem ki. Kulonben atadjak egy behajtocegnek.

A kerdesem hogy ezt megtehetik, foglalkoznak 30 ezer forintal? Megeri neki atadni annyiert? Ha nem fizettem be a foglalot ervenyes a foglalas?

Elore is koszonom.

ObudaFan # 2012.07.09. 10:45

Foglalkozni foglalkozik, de ez alighanem elévült. Emellett beszámítással is lehet élni természetesen.

Vic777 # 2012.07.08. 18:48

Jó estét!

Segítséget szeretnék kérni anyukám ügyében:
Anyukámtól a testvére egy 8-10 évvel ezelőtti tartozást - összegileg 13.000.Ft - akar most elkérni/behajtani, mert most nincs pénze, mivel megvonták a rokkantnyugdíját. Megjegyzem, ő maga is tartozik anyukámnak kb. ugyanennyi ideje egy másik összeggel, csak azt persze nem akarja megfizetni, de neki kell a pénz... Megfenyegette anyukámat, hogy ha nem fizeti ki, kiszámoltatja 8-10 évre visszamenőleg kamatos kamattal és bepereli -
Kérdéseim:
ilyen 13.000.ft-ról induló ügyekkel is foglalkozik a Bíróság?
Mennyi eljárási illetéket kell fizetnie anyukám testvérének a Bíróságon, (kell egyáltalán?), ha tényleg bepereli anyukámat?
Anyukám anyagi helyzete sem rózsás és neki is tartozik a testvére... Mit tegyünk? Mit tehetünk?

A segítséget Előre is köszönöm!
Vic

Warior # 2012.07.05. 18:11

Attól,hogy hűség lejárt nem jelenti azt,hogy megszűnik a szolgáltatás, csak annyi változik,hogy ha volt valamilyen hűség kedvezmény akkor ez után drágábban számláz, a T-home pl így csinálja ! ha nem akarsz több számlát mond le a szolgáltatást ! Mert maguktól nem mondják fel,csak ha jó sok számla össze gyűlt és azt el lehet adni, egy követeléskezelőnek ! 10 ezer Ft felet már mehetnek perelni és mire vége az ügynek addigra igen csak fel megy az összeg !

kpeter92 # 2012.06.30. 04:07

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy egy lejárt hűségszerződés után miért küld ki számlákat az internetszolgáltatóm?

Ha lejár a hűségnyilatkozat, akkor automatikusan megszűnik a szolgáltatás is, nemde?

Illetve érdeklődnék, hogy milyen gyakoriak az internetszolgáltató vs ügyfél perek?

Esetleges tartozások miatt perelni szoktak?
Illetve általánosságban milyen kimenetelűek voltak ezek a perek?
Ha voltak persze.

Ha összeghatárt nézve perelnek, akkor milyen az az összeghatár?

Köszönöm előre is a válaszokat.

monalisa1 # 2012.06.21. 15:48

Lehet hogy a szerződéskötéskor egy/két év "hűséget" is vállaltál, vagyis a tört időre azt is meg kell fizetni.

Gabicsek # 2012.06.21. 14:14

Már akkor fel kellett volna mondanod, amikor eljöttél onnan.

pazs # 2012.06.21. 13:01

Pedig kénytelen vagy kifizetni, mert be fogják hajtani rajtad. Az összeg azért nőtt meg, mert kamatok is vannak rajta. A tényleges használón behajthatod, de amíg te vagy a szerződő fél, a szolgáltatóval szemben felelsz. Nem akarod felmondani a szerződést, hogy legalább ne számlázzanak továbbra is?