@gerbera317: Vettem a célzást, javítottam, remélem, így már megfelel minden potenciális igényes felhasználó és egyéb érdeklődő elvárásainak (bár jogszabály a bírósággal ellentétben a kijavításra nem kötelez, ugyanakkor a jó érzékem is megkívánja természetesen). :)
Új Pp. szerinti fellebbezés minta
Jó, akkor másként mondom: ki kellene javítani.
@gerbera317: Nem, nem jelzett az Openoffice amúgy, mert hetekkel ezelőtt elszállt egy újraindulós rendszerhibával a helyesírás-ellenőrzője, először mindent aláhúzott (mert US angolra állította magát), aztán a következő ilyen action óta semmit.
És nem sikerült azóta sem jobb belátásra bírnom.
Megjegyzem, az egyik zárójel nincs bezárva. A Word nem reklamált?
Kedves Rigoz!
Nagyon szépen köszönöm!
E.
ami lemaradt: amennyiben a fellebbezés illetékköteles (ide nem értve a 10.000Ft-ot meghaladó illeték NAV-nál történő lerovását a beadvány ott történő előterjesztésével), akkor a papír alapon kapcsolatot tartó félnek azt megfelelő mennyiségű és címletű illetékbélyeg formájában a fellebbezési kérelmen le kell rónia.
Nincs ilyen, mivel a fellebbezés nem formanyomtatványhoz kötött, viszont Én gyártottam egyet, itt megtalálja:
https://drive.google.com/…ZKbxR6n/view?…
A fellebbezés teljes bizonyító erejű magánokirati formában nyújtandó be, azaz a nem elektronikusan kapcsolatot tartó fél:
- teljes terjedelmében saját kezűleg kell írja és aláírja, illetve az iraton ennek tényét el kell ismernie (sk. jelöléssel célszerű az aláírásnál)
vagy
- két okirati tanú aláírásával (lakcímet is fel kell tüntetni, illetve olvashatóan a nevüket) ellenjegyzetten kell beadja, aki előtt azt aláírta vagy általa aláírtként ismerte el
vagy
- ügyvéd/közjegyző/bíró ellenjegyzésével kell előterjessze,
továbbá
- kettővel több példányban kell benyújtania, mint ahány fél a perben érdekelt (két feles eljárás esetén tehát 4 példányban)
- amennyiben a fellebbezés illetékköteles, akkor a fellebbezési illetéket (ha az a 10.000Ft-ot nem haladja meg, akkor ugyanis a beadvány előterjeszthető az állami adóhatóság (NAV) bármely ügyfélszolgálatán is, ahol bélyegzéssel feltüntetik az iletékfizetés tényét, ahol POS-terminálos bankkártyás fizetéssel is lehetőség van fizetni) a
Az elektronikusan kapcsolatot tartó fél a fellebbezését értelemszerűen egy példányban, elektronikus úton nyújthatja be, polgári ügyben az OBHGEPI_P23 azonosítójú (megtalálható a birosag.hu-n a megfelelő menüpontban a letöltési hivatkozása) űrlapon vagy ahhoz csatoltan terjesztheti elő, a fellebbezését egy példányban elegendő benyújtani és amennyiben a fellebbezés illetékköteles, akkor azt banki átultalással vagy (amennyiben a nyomtatványon feltüntette a megfelelő mezőben a megfizetendő illetékösszegét) az érkeztetési visszaigazolásban lévő hivatkozás segítségével (mely a közlésétől számított 72 órán belül érvényes) bankkártyás fizetéssel, az Elektronikus Fizetési és Elszámolási Rendszerben fizeti meg.
Tisztelt Fórumozók!
Új Pp. szerint zajló családjogi ügyben lenne szükségem fellebbezés mintára.
Hol találok ilyen mintát a neten?
A segítséget előre is köszönöm.
Era
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02