Ingatlan Kiajánlása


Kovács_Béla_Sándor # 2019.09.08. 08:13

Nem ismerjük a szerződésedet, de ahogy én az ilyen szerződéseket ismerem, követelheti.
A te jogérzéked mást mond? (Nem a zsebedet kérdezem.)

Szomorú örökös # 2019.09.08. 07:59

Bublik

Szerintem ha az ingatlaniroda képviselőjével még nem járt ott a vevőjelölt, akkor szó nincs aláírt lapról, mivel ezt általában a helyszíni megtekintéskor szokták kitölteni-aláíratni. Persze ettől még a jogi valóság lehet más, viszont ha nem az irodán keresztül megy a biznisz, akkor úgy gondolom, nem tarthatnak igényt semmilyen jutalékra.

Bublik # 2019.09.08. 07:46

Házamat árulom és egy ingatlanirodával olyan szerződést kötöttem, hogy én magam is árulhassam, hirdethessem. Két nagy portálon is hirdetem ingatlanomat.

Bejelentkezik egy magánember és eljön hozzám, hogy megnézze a házat. Tetszik neki és szeretné megvenni. Később közli, hogy az általam megbízott ingatlaniroda név és cím nélkül kiajánlotta neki a házamat fényképek formájában. Írtak az ingatan referensnek, hogy szeretnék megnézni és már időpontot is kaptak. Másnap felismerték a házat magánhirdetésimen és lemondták az ingatlanossal való találkozót különösebb magyarázat nélkül.

Ha szerződünk, követelhet e az ingatlaniroda tőlem jutalékot a kiajánlás után vagy csak egy aláirt megtekintési lap számít mutatásnak?

Előre is köszönettel