Átnyúló pince


Zoltanuss # 2020.05.30. 20:59

Amúgy lehet az egész csak színjáték volt. A közgyűlés arról határozott hogy készítetsen a társasház egy értékbecslést. Amit meg is csináltak. Kb. 200 eft volt.
Ha rosszmájú vagyok akkor feltételezhetem, hogy a közösképviselő kapott visszacsurgatásként pl. egy harmadot a becslőtől, majd a megbeszélés szerint az ajánlattévő visszalépett.
Így is működik a pénz szivattyú kicsiben és nagyban is.
Az a 200 eft másra is jó lett volna.
Nem egy hasznavehetetlen értékbecslésre.

Zoltanuss # 2020.05.30. 20:52

Azért ha a szomszéd építkezik.... majd... akkor ez azt jelenti hogy valamikor amikor a telek üres volt, vagy egy telek volt a mostani pincés telekkel. Kérdés hogy amikor megvette ezt a telek részt, akkor az eladóval hogyan állapodott meg ?
Így a megállapodás szerint illene eljárni.

Minimális,nevetséges összeget ajánlva a pincére. Illetve hozzátette,hogy csak jót tenne velem,mert ha beomlana esetleg,akkor az Őt ért kárt nekem kellene kifizetnem.
Mert valószínű többet nem is ér. Harmadik személynek eladhatatlan.
Ez hajazik az egyik társasház esetére, ahol nekem is van egy lakásom.
Van egy üzlet és alatta pont a korábbi légó pincék vannak. Az üzlet tulaja ajánlatott tett , hogy megvenné az alatta lévő pince részt. A közgyűlésen addig nyűszítettek, amig a ajánlattévő vissza nem lépett, megjegyezve hogy akkor nézegessék csak továbbra is az üres pincéjüket. Közterületről lejáró nem nyitható, a jelenlegi lejárás pedig bonyolult úgy hogy a pince továbbra is üresen áll. Nem lesz aki megvegye.

Zoltanuss # 2020.05.30. 20:38

Pontatlan az előttem szóló a Merlin77.
Azt leírja hogy pincéje átnyúlik a telke alá, de hogy mennyire azt nem. Azt meg lehet adni méterben sőt akár % -ban is.
Így ez a kérdés nem értelmezhető :

Szóval a kérdésem arra vonatkozik, hogy esetleges omlás esetén valóban nekem kellene a kárt megfizetnem,úgy is hogy tudta hogy a pince fölé építkezik. Illetve a szellőzőt valóban nekem kell az Ő általa kívánt kinézetűre kialakíta”?
Hacsak egy korábbi megállapodás mást nem ír elő akkor a telkünk alatt lévő dolgok vagy a miénk vagy az államé.
Ha a kérdező engedne a kérésnek akkor viszont a szomszéd pincéjének egy része nyúlna hozzá-
A telehatáron szét kell választani azt a picét és a kérdés megoldódik.

Merlin77 # 2020.05.29. 09:34

Tisztelettel köszöntök mindenkit!

A kérdésem a következő témához kapcsolódik.
Családi házamhoz tartozik egy boltíves pince. Ami átnyúlik a kertszomszédom telke alá. A pince jó állapotú. A szomszédom elkezdett építkezni a telkére. Előtte felmérte hogy a pince milyen méllyen,és milyen hosszan nyúlik a telke alá. Mint megtudtam a pince megtetszett neki,és szeretné tőlem megvásárolni. Engem meg is keresett a vételi szándékkal. Minimális,nevetséges összeget ajánlva a pincére. Illetve hozzátette,hogy csak jót tenne velem,mert ha beomlana esetleg,akkor az Őt ért kárt nekem kellene kifizetnem. Egyébként mint mondtam a pince jó állapotban van..
Illetve a pince szellőző csövét tönkre tette az építkezés során. Amit most szerinte vagy betemet,vagy nekem kell helyrehoznom,olyan állapotra,higy az beleilleszkedjen az Ő udvarának a környezetébe.
Szóval a kérdésem arra vonatkozik,hogy esetleges omlás esetén valóban nekem kellene a kárt megfizetnem,úgy is hogy tudta hogy a pince fölé építkezik. Illetve a szellőzőt valóban nekem kell az Ő általa kívánt kinézetűre kialakítanom? Úgy gondolom itt a pince olcsón megszerzése a cél..

Válaszokat előre is köszönöm!